Σελίδες

Wednesday 15 December 2010

Πρώτη ολομέλεια της «Νέας Πελοποννήσου»

Σε πανηγυρικό κλίμα, με πλήρη απαρτία των εκλεγμένων και μη περιφερειακών συμβούλων της «Νέας Πελοποννήσου» που συμμετείχαν στις εκλογές του Νοεμβρίου, αλλά και παρουσία πολιτών και φορέων της περιφέρειας, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή 12 Δεκεμβρίου στην Καλαμάτα, η πρώτη ολομέλεια του συνδυασμού.
Κατά το χαιρετισμό του, ο πρώτος αιρετός περιφερειάρχης κ. Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε στην ιστορική ευθύνη που αναλαμβάνει πλέον η «Νέα Πελοπόννησος» και τα μέλη της, να οδηγήσουν την περιφέρεια σε μία ευρωπαϊκή προοπτική. Πρόσθεσε δε, ότι τα επόμενα τρεισήμισι χρόνια θα πρέπει να ολοκληρωθεί η εφαρμογή της μεταρρύθμισης του «Καλλικράτη», χωρίς να χαθούν οι αξίες που καθόρισαν τη νίκη του συνδυασμού και αφορούν στην υπέρβαση της κοινωνίας και των κομματικών περιχαρακώσεων. Στο πλαίσιο αυτό και με γνώμονα την εμπιστοσύνη που έδειξαν οι πολίτες της Πελοποννήσου στην πρόταση του συνδυασμού, ο κ. Τατούλης παρουσίασε την οργανωτική δομή και τον εσωτερικό κανονισμό της «Νέας Πελοποννήσου», με στόχο να αρθρώσει τη διαρκή παραταξιακή της λειτουργία.
Θετική χαρακτήρισαν την προοπτική της οργανωτικής θωράκισης του συνδυασμού οι πέντε αντιπεριφερειάρχες στις εισηγήσεις τους, δεδομένης μάλιστα της δυναμικής του εκλογικού αποτελέσματος και των δύο Κυριακών που προσέδωσαν οι πολίτες με την ψήφο τους.
Στη συνέχεια, το λόγο έλαβαν πολλοί εκλεγμένοι και μη περιφερειακοί σύμβουλοι, με κοινό παρανομαστή στις εισηγήσεις τους το χρέος του συνδυασμού απέναντι στην υπέρβαση των κομματικών περιχαρακώσεων που συνένωσε τους πολίτες, ώστε να δώσουν σάρκα και οστά στο «πείραμα» του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος».
Στη δευτερολογία του, ο νέος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού υπογράμμισε ότι η επιτυχία του «Καλλικράτη» ως μεταρρύθμιση αφορά εκείνους που πίστεψαν σε αυτόν και τον δημιούργησαν, επεσήμανε ότι η «Νέα Πελοπόννησος» θα κριθεί από το κατά πόσο θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στην πρόκληση να καταστεί η περιφέρεια ως πρότυπο οικονομικής διαχείρισης και διαφανούς λειτουργίας.
Στη συνέχεια, ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε τα ονόματα των μελών του συνδυασμού που θα στελεχώσουν τον οργανισμό του, τα οποία -σημειωτέον- προέρχονται όλα από τους μη εκλεγμένους υποψηφίους.
Συγκεκριμένα, ως γραμματέας της περιφερειακής ενότητας Λακωνίας ορίστηκε ο κ. Τάκης Καρράς, ενώ για τους υπόλοιπους νομούς ο κ. Νίκος Αλεξανδρόπουλος (Μεσσηνία), η κ. Βικτωρία Βρέντα-Παναγιωτοπούλου (Αρκαδία), ο κ. Κώστας Μπιτζής (Αργολίδος) και ο κ. Κώστας Μιχαλοπούλος (Κορινθία). Στο γραφείο του περιφερειάρχη τοποθετείται ο κ. Παντελής Αργυριάδης, στο γραφείο Οργάνωσης και Οικονομικών ο κ. Κώστας Ψυχάρης, ενώ στο γραφείο Τύπου ο κ. Γιάννης Πόπορης.
Όσον αφορά στον προγραμματικό άξονα του Τουρισμού, ένα ακόμα λακωνικό όνομα κάνει την εμφάνισή του, καθώς υπεύθυνος για τον τομέα ορίστηκε ο κ. Δημήτρης Πολλάλης. Στους υπόλοιπους ορίζονται ο κ. Όθωνας Ζαχαριάς για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, ο κ. Γιώργος Χριστοδουλόπουλος για τις Επενδυτικές Στρατηγικές, ο κ. Γιάννης Σταματάκος για τους Οικονομικούς Πόρους, ο κ. Γιάννης Βουρνάς για τον τομέα Υποδομώn-Χωροταξίας-Ενέργειας, η κ. Διονυσία Χρυσομπόλη για τον Τουρισμό, ο κ. Σωτήρης Βαρελάς για το Στρατηγικό Σχεδιασμό, ο κ. Γιάννης Γαληνός για τον τομέα της Παιδείας, η κ. Κων/να Ζούζια για τον Πρωτογενή Τομέα και για την Υγεία ο κ. Ηλίας Γεωργίκος

No comments:

Post a Comment

;