Σελίδες

Friday 3 December 2010

Μαθητική διαμαρτυρία στο κέντρο της Σπάρτης

Διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στην Παιδεία που βρίσκονται στην κυβερνητική ατζέντα και αφορούν σε ιδιωτική συμμετοχή στα σχολικά έξοδα (βιβλία, θέρμανση, μετακινήσεις κλπ), μαθητές των σχολείων της πόλης μας πραγματοποίησαν προχθές το πρωί, πορεία στο κέντρο της Σπάρτης.

Με συνθήματα όπως «Δωρεάν βιβλία σε κάθε μαθητή, δεν δίνουμε από την τσέπη μας δεκάρα τσακιστή», οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην πλατεία και μέσω του εκπροσώπου τους, εξέφρασαν τα παρακάτω αιτήματα:
  • Καμία κρατική ή ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα στην εκπαίδευση
  • 15% για την Παιδεία από τον κρατικό προϋπολογισμό
  • Όχι στο νέο νομοπλαίσιο και στο νέο πιο ταξικό σχολείο του ΠΑΣΟΚ
  • Κανένας διάλογος με κυβέρνηση και πλουτοκρατία
  • Κανείς μαθητής έξω από το σχολείο μέχρι τα 18
  • Κανείς μαθητής να μην αναγκασθεί να εργάζεται προκειμένου να καλύψει τα αναγκαία
Όπως τόνισε ο ομιλητής τα σχεδιαζόμενα μέτρα θα είναι αβάσταχτα για τους εργαζόμενους γονείς που ήδη αντιμετωπίζουν νέους φόρους, ακρίβεια και μειώσεις μισθών. Αναφερόμενος δε, στα αθλητικά σχολεία σημείωσε ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι μαθητές συμμετέχουν στα έξοδα μετακίνησης, ενώ περικοπές έρχονται και στα πανεπιστήμια.
«Οι μαθητές δεν σκύβουν το κεφάλι», υπογράμμισε ο λάκωνας εκπρόσωπος προσθέτοντας: «Τα δικαιώματά μας δεν παζαρεύονται, δεν μπαίνουν σε στημένους διαλόγους. Παλεύουμε για δημόσια δωρεάν Παιδεία για όλους».
Πηγή http://www.lakonikos.gr/

No comments:

Post a Comment

;