Σελίδες

Monday 20 December 2010

Μετάβαση στη νέα διοικητική διάρθρωση Ενημέρωση αιρετών για τα νέα τους καθήκοντα

Το Πολιτιστικό Κέντρο «Γεωργίου και Χρυσαυγής Σαϊνοπούλου», φιλοξένησε την επιμορφωτική ημερίδα του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για τους νεοεκλεγέντες δημοτικούς συμβούλους της Λακωνίας.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι των πέντε καλλικρατικών δήμων του νομού μας που τιμήθηκαν στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές με την ψήφο των δημοτών, συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στη Σπάρτη, προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τη «μετάβαση στη νέα διοικητική διάρθρωση της χώρας».
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, την υλοποίηση του οποίου έχει αναλάβει η Ελληνική Εταιρία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, τις χθεσινές εργασίες άνοιξε, ο νομικός σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ κ. Γιώργος Δανόπουλος, αναφερόμενος στους «Τομείς άσκησης πολιτικής και το ρόλο του δημοτικού συμβούλου: από το όραμα στην καθημερινή δράση».
Για τις «Δημόσιες Τοπικές Πολιτικές», μίλησε το στέλεχος της ΚΕΔΚΕ με master στην Ιστορία Πολιτισμού Ευρώπης, κ. Κατερίνα Μήτσου, ενώ οι κκ. Γ. Δρόσος και Β. Λαμπράκης της Διεύθυνσης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων ΥΠΕΣΑΗΔ, αναφέρθηκαν στον «Επιχειρησιακό Σχεδιασμό, Οργάνωση και Πόρους».
Οι εισηγήσεις ολοκληρώθηκαν, όπως και άρχισαν, με τον δικηγόρο κ. Γ. Δανόπουλο, ο οποίος έκλεισε με την «Ενδοδημοτική Αποκέντρωση και Τοπική Διακυβέρνηση».
Στο τέλος οι παρευρισκόμενοι παρέδωσαν στα στελέχη της ΕΕΤΑΑ, τα ερωτηματολόγια που τους δόθηκαν κατά την προσέλευσή τους στην αίθουσα και αφορούσαν σε καταγραφή των στοιχείων τους, αξιολόγηση της ημερίδας που μόλις παρακολούθησαν και σε λοιπά στατιστικά στοιχεία της εταιρίας.
Επίσης όλοι οι παρευρισκόμενοι έλαβαν ειδικά εγχειρίδια, στα οποία επιχειρείται ανάλυση σημαντικών τομέων της νέας διοικητικής διάρθρωσης όπως «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση στην Αυτοδιοίκηση», «Ενδοδημοτική Αποκέντρωση», «Πολιτική Προστασία και Αυτοδιοίκηση» και «Περιβαλλοντική Διαχείριση και Τοπική Αυτοδιοίκηση». Ακόμη δόθηκαν στους δημοτικούς συμβούλους «Ο Ρόλος των Αιρετών Συμβούλων στο Νέο Δήμο» και ο «Οδηγός του Δημότη».
Πηγή http://www.lakonikos.gr

No comments:

Post a Comment

;