Σελίδες

Sunday 26 December 2010

Συνάντηση εργασίας των δημάρχων της αν. Πελοποννήσου από Αρκαδία και Λακωνία

Hμερομηνία :  24-12-10 
Στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Λεωνιδίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας των απερχόμενων και των νεοεκλεγμένων Δημάρχων της ανατολικής Πελοποννήσου, από τους νομούς Αρκαδίας και Λακωνίας με το διοικητικό συμβούλιο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα, με σκοπό την ενημέρωσή τους για θέματα που αφορούν την εταιρεία, αλλά και για περαιτέρω συνεργασία.Τη σύσκεψη άνοιξε ο Πρόεδρος της εταιρείας και απερχόμενος δήμαρχος Λεωνιδίου Δημήτρης Τσιγκούνης, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή της εταιρείας στην ανάπτυξη της ανατολικής Πελοποννήσου, τονίζοντας ότι η λειτουργία της εταιρείας υπόκειται στον δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο των φορέων, αλλά και των πολιτών της περιοχής δράσης της και οι αποφάσεις της διέπονται από τις αρχές της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας, ενώ ταυτόχρονα αξιολογούνται από τις αρχές της ιδιωτικής οικονομίας ως προς το επίπεδο οργάνωσης, λειτουργίας και αποτελέσματος.
Στη συνέχεια ο γενικός διευθυντής της εταιρείας παρουσίασε αναλυτικά το έργο της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα από την ίδρυσή της έως σήμερα.

Παρουσίασε τα έργα της εταιρείας κατά τη Β' και Γ' προγραμματική περίοδο, ανέλυσε τα οικονομικά στοιχεία, το ιστορικό αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου, το προσωπικό και τους συνεργάτες, τις αρμοδιότητες του ΔΣ, το θεσμικό της πλαίσιο, τα έργα που έχει αναλάβει και τις προοπτικές και τους στόχους της εταιρείας κατά την Δ' Προγραμματική Περίοδο. Τέλος παρουσίασε φωτογραφικό υλικό από τις δραστηριότητες και τα έργα της Εταιρείας.

Κατά τη συζήτηση που ακολούθησε εκφράστηκε γενικά η συμβολή της εταιρείας στην τοπική ανάπτυξη και η χρησιμότητά της ως εργαλείο των ΟΤΑ, λόγω της τεχνογνωσίας, του έμπειρου προσωπικού της στη διαχείριση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και της διαχειριστικής επάρκειας που διαθέτει.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν προτάσεις συνεργασίας με τους νέους Δήμους σε θέματα επιχειρησιακού σχεδιασμού καθώς και υλοποίησης έργων ΕΣΠΑ μέσω της διαχειριστικής επάρκειας. Παράλληλα εκφράστηκε η πρόθεση συνεργασίας των νέων Καλλικρατικών Δήμων Λακωνίας και Αρκαδίας που αγκαλιάζουν τον Πάρνωνα, με την Εταιρεία.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments:

Post a Comment

;