Σελίδες

Thursday 9 July 2015

Έκθεση της ΛΕΦΩΣ με θέμα… «ΛΑΚΩΝΙΑ φωτογραφικά ίχνη»

Η Λέσχη Φωτογραφίας Σπάρτης σε συνεργασία με τον Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δ. Σπάρτης διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με θέμα «ΛΑΚΩΝΙΑ φωτογραφικά ίχνη».

    Πιστή στο ραντεβού της και φέτος η ΛΕ.ΦΩ.Σ. διοργανώνει την 15η ετήσια έκθεση της στο χώρο της κεντρικής πλατείας Σπάρτης.

   Η φωτογραφική  ματιά των μελών της ΛΕ.ΦΩ.Σ. που αποτυπώνεται στην έκθεση “ΛΑΚΩΝΙΑ φωτογραφικά ίχνη”  προέκυψε   μέσα από αμέτρητες εικόνες απείρου κάλους και  φυσικής ομορφιάς στο όμορφο ταξίδι της φωτογραφικής  αναζήτησης  και εξερεύνησης του τόπου μας.

  Ένας τόπος που ακούει στο όνομα Λακωνία,  ένα ταξίδι στο χρόνο και στο χώρο, που συνταιριάζει μεσαιωνικές καστροπολιτείες, όπως του Μυστρά και της Μονεμβασιάς, ένα ταξίδι σε άλλες εποχές στα χωριά της Λακωνικής Μάνης, μια περιπλάνηση που αναζητά ίχνη αρχαίου πολιτισμού που ξεδιπλώνουν την αυστηρότητα της ζωής των Λακεδαιμονίων και ανακαλύπτει απολιθωμένα στο χρόνο δάση και τοπία καθώς και κρυμμένα από το φως σπήλαια.

   Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν  την αφορμή αλλά και το ερέθισμα για την πραγματοποίηση της φετινής έκθεσης της ΛΕ.ΦΩ.Σ. που θα γίνει στην κεντρική πλατεία Σπάρτης από τις 7 έως και τις 12 Ιουλίου. Στην έκθεση συμμετέχουν 34  μέλη της ΛΕ.ΦΩ.Σ. με  58    φωτογραφίες. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Τετάρτη 8 Ιουλίου και ώρα 21:00.

   Παράλληλα με την έκθεση φωτογραφίας θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία και οι παρακάτω παράλληλες εκδηλώσεις:

Τρίτη 7 Ιουλίου ώρα 21:00 Συναυλία από το Ωδείο Μελοποιία

Τετάρτη 8 Ιουλίου ώρα 20:30 (πριν από την τελετή εγκαινίων της έκθεσης) Μουσικό πρόγραμμα από το Ωδείο Μελοποιία.

Παρασκευή 10 Ιουλίου ώρα 21:00  Παραδοσιακοί χοροί ήθη και έθιμα της Λακωνίας από τον Όμιλο Διάδοσης Παραδοσιακών Χορών και Εθίμων “Η ΠΥΡΡΙΧΗ”.

 H έκθεση θα λειτουργήσει για το κοινό από την Τρίτη 7 έως και την Κυριακή 12 Ιουλίου και  τις ώρες από  20:00  έως και  23:00

                                                                                                                              ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.

No comments:

Post a Comment

;