Σελίδες

Friday 7 January 2011

Ξεκίνησε συναντήσεις με δημάρχους για τα σκουπίδια ο Τατούλης


ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ
Το σοβαρό πρόβλημα διαχείρισης των σκουπιδιών είναι το πρώτο με το οποίο ασχολείται ο αιρετός περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.
Στόχος του, όπως φαίνεται, είναι να δρομολογηθούν και να δοθούν λύσεις το συντομότερο, μετά από συζήτηση και με τη σύμφωνη γνώμη των νέων δημάρχων.

Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκε προχθές με τους δημάρχους της Αργολίδας και σήμερα θα συναντηθεί στην Τρίπολη με τους δημάρχους της Λακωνίας, στα γραφεία της πρώην Νομαρχίας Αρκαδίας όπου τώρα στεγάζονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας.
Οπως ανακοινώθηκε, στη συνάντηση της Τρίτης ο κ. Τατούλης παρουσίασε στους δημάρχους τις βασικές αρχές της πολιτικής που προτίθεται να ακολουθήσει και η οποία περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Δράσης για το οποίο προεκλογικά δεσμεύτηκε.
Οι αρχές αυτές αφορούν τη δρομολόγηση ολοκληρωμένης και βιώσιμης οριστικής λύσης στη διαχείριση των απορριμμάτων, στο επίπεδο της νέας αιρετής Περιφέρειας.
Ο περιφερειάρχης περιέγραψε την απόφασή του να προχωρήσει στην οριστική επίλυση του προβλήματος με γνώμονα το τρίπτυχο μηδενικοί ρύποι - χαμηλό κόστος - διεθνείς ανοιχτοί διαγωνισμοί, και κάλεσε τους δημάρχους να τοποθετηθούν.
Μετά από διάλογο, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, οι δήμαρχοι εξέφρασαν τη δέσμευσή τους να στηρίξουν την Περιφέρεια στην επιλογή αυτή του κ. Τατούλη για άμεση υλοποίηση του  συγκεκριμένου σχεδιασμού.

No comments:

Post a Comment

;