Σελίδες

Thursday 13 January 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ -ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

κ. Δήμαρχε

Σας ευχόμαστε Καλή Χρονιά , υγεία και δύναμη , και επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε , προς όφελος του τόπου και των πολιτών.
κ. Δήμαρχε

Η δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας , σε συνδυασμό με τις σκληρές και άδικες θυσίες στις οποίες υποβάλλεται ο ελληνικός λαός αλλά και την οικονομική δυσπραγία που ήδη αντιμετωπίζουν οι νέοι δήμοι , επιβάλλει όπως η νέα δημοτική αρχή της Σπάρτης επιδείξει πνεύμα συνετής διαχείρισης των οικονομικών του δήμου και ριζική αλλαγή νοοτροπίας όσον αφορά τον τρόπο διοίκησης . Στα πλαίσια αυτά κρίνουμε απόλυτα αναγκαίο να περιοριστεί , εξ ορισμού , ο αριθμός των αμειβόμενων στελεχών (αιρετών και διορισμένων) . Η πρόταση αυτή ενισχύεται και από το γεγονός ότι ο νέος νόμος για την Τ.Α. προβλέπει πληθώρα συλλογικών οργάνων με συγκεκριμένες αρμοδιότητες , τα οποία καλύπτουν με επάρκεια ΟΛΗ την γκάμα των δημοτικών υποχρεώσεων . Επιπροσθέτως , το στελεχικό δυναμικό του δήμου μετά τη συγχώνευση 6 δήμων και 1 κοινότητας ,και τις μετατάξεις υπαλλήλων από την τέως νομαρχία , διαθέτει πλέον ποσοτική και ποιοτική επάρκεια ώστε με σωστή καθοδήγηση και συντονισμό να μπορεί να ανταπεξέρχεται σε κάθε λειτουργική και άλλη ανάγκη του δήμου .
Για τους λόγους αυτούς , ως ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΠΑΡΤΗΣ , έχουμε τη γνώμη ότι ο ορισμός 6 αντιδημάρχων ( ανώτατος προβλεπόμενος) είναι υπερβολικός. Οι αρμοδιότητές τους (εκ των πραγμάτων ) θα είναι ρηχές και αμβλυμμένες ενώ θα δημιουργηθούν δυσλειτουργίες από επικάλυψη ευθυνών και αρμοδιοτήτων και θα επιβαρυνθούν υπέρογκα και άσκοπα τα στενά οικονομικά του δήμου με την αδρή αμοιβή τους που είναι 2.342 Ε το μήνα για τον καθένα ή 2.342 Χ 6 =14.052 Ε το μήνα για όλους ή 14.052 Χ 12 =168.624 Ε το χρόνο !!!
Με τις παρούσες αντικειμενικές συνθήκες ένας αριθμός 3 αντιδημάρχων με θητεία μέχρι τη λήξη της θητείας του παρόντος δημοτικού συμβουλίου , θα ήταν υπεραρκετός. Με τον τρόπο αυτό οι 3 αντιδήμαρχοι θα είχαν τη δυνατότητα να εργαστούν ουσιαστικά σε βάθος χρόνου και να αποδώσουν τα μέγιστα . Η συμμετοχή στα κοινά πρέπει να είναι συμμετοχή προσφοράς κι όχι απολαβής.

Για τους ίδιους λόγους ζητάμε ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΛΑΒΕΤΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ (επίσης αδρά αμειβόμενο)εξωτερικό σύμβουλο. Μέσα σε μια πληθώρα προσοντούχων και άξιων διοικητικών στελεχών ΥΠΑΡΧΟΥΝ σίγουρα πολλοί που μπορούν να σας συμβουλεύσουν υπεύθυνα για κάθε ζήτημα του δήμου Σπάρτης. Ας μην επαναληφθεί το φαινόμενο του πρόσφατου παρελθόντος κατά το οποίο προσελήφθη εξωτερικός σύμβουλος την ώρα που υποβαθμιζόταν κι έμπαινε στο περιθώριο(και στο στόχαστρο ορισμένων πρωτοκλασάτων) ο Διευθυντής του δήμου που πραγματικά κοσμούσε το δήμο με το ήθος , τις γνώσεις για τα αυτοδιοικητικά και τα προσόντα του .

Τέλος ,για τους ίδιους και πάλι λόγους , πιστεύουμε ότι ο δήμος ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ να προσλάβει τον επίσης αδρά αμειβόμενο «συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης» ( 1.873 Ε το μήνα ή 1873Χ 12 =22.476Ε το χρόνο) αφού οι προβλεπόμενες αρμοδιότητές του ανήκουν δικαιωματικά στους εκλεγμένους αντιπροσώπους του λαού αλλά και στις αρμόδιες υπηρεσίες και τα θεσμικά συλλογικά όργανα του δήμου .

κ.Δήμαρχε

Αναμένουμε τις απαντήσεις σας και συγχρόνως ΚΑΛΟΥΜΕ τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων να τοποθετηθούν επί των προτάσεων.












No comments:

Post a Comment

;