Σελίδες

Wednesday 26 January 2011

Στα Ολοκληρωμένα Σχέδια Αστικής Ανάπτυξης εντάθηκε ο Δ. Σπάρτης

Ποσό ύψους 24 εκατ. ευρώ θα διατεθεί, με απόφαση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Τάσου Αποστολόπουλου, για την εφαρμογή του προγράμματος Ολοκληρωμένων Σχεδίων Αστικής Ανάπτυξης, το οποίο ξεκινά.

Από το πρόγραμμα επωφελείται, μεταξύ των έξι δήμων που εντάχθηκαν σε αυτό, και η Σπάρτη, καθώς το ανωτέρω ποσό θα διατεθεί για έργα και δράσεις που θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, θα ενισχύουν τη φυσιογνωμία των δήμων και θα στηρίζουν την αναπτυξιακή προσπάθεια κάθε περιοχής.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο κ. Αποστολόπουλος στη σύσκεψη που πραγματοποίησε την περασμένη Δευτέρα στην Τρίπολη, με τη συμμετοχή των δημάρχων Σπάρτης κ. Στ. Αργειτάκου, Άργους-Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσου, Ναυπλίου κ. Παναγιώτη Αναγνωσταρά, Κορίνθου κ. Αλέξανδρου Πνευματικού, Τρίπολης κ. Γιάννη Σμυρνιώτη και Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα.
Ενδεικτικά, ο σχεδιασμός της αστικής ανάπτυξης περιλαμβάνει δράσεις σε αστικές περιοχές, όπως η δημιουργία και εξασφάλιση υψηλής ποιότητας δημόσιων/κοινόχρηστων χώρων, ο εκσυγχρονισμός των δικτύων υποδομής, η βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας δημοτικών κτηρίων, η χρήση ήπιων μορφών ενέργειας, η βιώσιμη αναβάθμιση του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και της τοπικής αγοράς εργασίας

No comments:

Post a Comment

;