Σελίδες

Sunday 6 February 2011

Κυκλοφοριακή συμφόρηση στην ΕΟ Τρίπολης-Σπάρτης

Μικροπροβλήματα στις μετακινήσεις προκάλεσε η χιονόπτωση στην ορεινή Πελοπόννησο το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης, καθώς ανοιχτό παρέμεινε το βασικό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε χθες το πρωί στην εθνική οδό Τρίπολης-Σπάρτης, όταν νταλίκα «δίπλωσε» πλησίον του χωριού Μανθυρέα (στο 18ο χλμ της ΕΟ) αποκλείοντας το δρόμο και ολόκληρο το νομό μας για αρκετές ώρες. Τεράστιες ουρές δημιούργησαν τα αυτοκίνητα λόγω του γεγονότος, ενώ η απομάκρυνση της νταλίκας καθίστατο ιδιαίτερα δύσκολη και χρονοβόρα, λόγω και της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με ενημέρωση του αντιδημάρχου περιοχής Σκυρίτιδας κ. Κώστα Κατσαβάνα και του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Βαγγέλη Γιαννακούρα, στο σημείο είχαν εγκλωβιστεί περισσότερες από δέκα νταλίκες και πολλά ΙΧ, αρκετά αυτοκίνητα τράκαραν και βγήκαν εκτός δρόμου, ενώ σημειώθηκαν και μικροτραυματισμοί.


Στην περιοχή βρέθηκαν τέσσερα μηχανήματα, κυρίως της Διεύθυνσης Ελέγχου Συντήρησης Έργων, τα οποία παρά την κακοκαιρία, κατάφεραν να ανοίξουν το δρόμο απεγκλωβίζοντας τα αυτοκίνητα, η κυκλοφορία ωστόσο γινόταν μόνο με αντιολισθητικές με αλυσίδες. Με δυσκολία διατηρήθηκαν ανοιχτοί και οι δρόμοι για τα χωριά του Βαλτετσίου και Βλαχοκερασιάς, Κολίνες και Βούρβουρα.
Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία και στο δρόμο Σπάρτης-Καλαμάτας μέσω Ταϋγέτου, όπως και σε όλη τη Γορτυνία και συγκεκριμένα στο δρόμο προς Χρυσοβίτσι, Δημητσάνα, Βυτίνα και προς Καστρί-Άγιο Πέτρο Κυνουρίας.
Από την Τετάρτη έχουν βγει στους δρόμους εκχιονιστικά μηχανήματα, η έντονη όμως χιονόπτωση καθιστά απαραίτητες τις αλυσίδες, τις οποίες χρειάζονται και οι διερχόμενοι οδηγοί που κινούνται στην εθνική οδό Τρίπολης-Αρχαίας Ολυμπίας, Τρίπολης-Καλαβρύτων και Πατρών μέσω της οδού των 111, στην θέση Καλογερικό στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης-Μεγαλόπολης και στην ορεινή Κορινθία για τα χωριά Γκούρα, Τρίκαλα και Φενεό.
Κλειστός παραμένει ο δρόμος από Λεβίδι προς Νεμέα μέσω Κανδήλας και ο δρόμος προς το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου, το οποίο δεν λειτουργεί, ενώ αποκλεισμένα είναι τα χωριά Κοσμάς, Άγιος Βασίλειος και Πελετά στη Νότια Κυνουρία και Σέρβου στην Γορτυνία. Τα χωριά αυτά ανοίγουν κατά διαστήματα από εκχιονιστικά μηχανήματα, όμως ξανακλείνουν λόγω της έντονης χιονόπτωσης, ενώ κλειστά είναι και τα σχολεία σε Βαλτεσινίκο, Δημητσάνα και Βυτίνα στην Αρκαδία.
Πηγή http://www.lakonikos.gr

No comments:

Post a Comment

;