Σελίδες

Thursday 3 February 2011

Επιστολή προς τους δημάρχους Προτάσεις αξιοποίησής τους κάνουν οι λάκωνες γεωπόνοι

03/02/2011

Διαθέσιμοι να συνδράμουν κατά τις διαδικασίες μελέτης και σύνταξης των Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας των δήμων του νομού μας δηλώνουν τα μέλη του Συλλόγου Γεωπόνων Λακωνίας, θεωρώντας παράλληλα επιβεβλημένη την ενεργό συμμετοχή του στις σχετικές διαδικασίες. Με αφορμή την μεταβίβαση αρμοδιοτήτων των διευθύνσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, Εγγείων Βελτιώσεων, Περιβάλλοντος, Αλιείας και Υγιεινής της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λακωνίας στους δήμους και ιδιαίτερα ενόψει της σύνταξης και κατάρτισης των ΟΕΥ, ο σύλλογος τοποθετείται σχετικά με την αξιοποίηση των γεωπόνων των «καλλικρατικών» δήμων.

Στην επιστολή που απευθύνεται στους δημάρχους του νομού μας και κοινοποιήθηκε επίσης στους αρμόδιους αντιδημάρχους, προτείνεται η συμμετοχή γεωτεχνικού προσωπικού στη μονάδα Προγραμματισμού με δυνατότητα μάλιστα των γεωπόνων ΠΕ να προΐστανται στην εν λόγω υπηρεσία αφού διαθέτουν την κατάλληλη επιστημονική κατάρτιση και εμπειρία.

Εξάλλου, μια δεύτερη πρόταση του συλλόγου αφορά στη δημιουργία μίας ενιαίας Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών και Περιβάλλοντος που θα περιλαμβάνει τις αρμοδιότητες Αγροτικής Ανάπτυξης, Φυσικού Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας. Τα προτεινόμενα τμήματα που θα περιλαμβάνονται στην συγκεκριμένη διεύθυνση καθώς και οι αρμοδιότητες αυτών έχουν επιγραμματικά ως εξής:
  • Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλιείας, Κτηνιατρικής με αρμοδιότητες Αγροτικής Ανάπτυξης, Ασφάλειας τροφίμων και υγιεινής εγκαταστάσεων, Σύνδεσης πρωτογενούς παραγωγής με τουριστικό προϊόν και εκπαίδευσης σε σχέση με Αγροτική Ανάπτυξη.
  • Τμήμα Περιβάλλοντος και Πρασίνου με αρμοδιότητες Εγγείων Βελτιώσεων, Φυσικού Περιβάλλοντος, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας.
Πηγη  http://www.lakonikos.gr 

No comments:

Post a Comment

;