Σελίδες

Thursday 3 February 2011

Υποβολή προτάσεων για «Πράσινο Τουρισμό»

Στην προκήρυξη του προγράμματος «Πράσινος Τουρισμός», προχώρησαν τα υπουργεία Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Πολιτισμού και Τουρισμού, με στόχο την βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων των επιλέξιμων επιχειρήσεων.



Επίσης, το πρόγραμμα προσβλέπει στην εξοικονόμηση ενέργειας, τη σωστή και υπεύθυνη διαχείριση του ύδατος και των απορριμμάτων, καθώς και στην υλοποίηση διαδικασιών που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον ενώ παράλληλα προωθούν την ευαισθητοποίηση των εμπλεκόμενων σε περιβαλλοντικά θέματα.

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με τον συνολικό προϋπολογισμό της δημόσιας δαπάνης να ανέρχεται σε 30.000.000 ευρώ με συγκεκριμένη περιφερειακή κατανομή.

Ενημερώνοντας σχετικά τα μέλη του, το Επιμελητήριο Λακωνίας τονίζει ότι ο ελάχιστος προϋπολογισμός ανά υποβαλλόμενο επενδυτικό σχέδιο ανέρχεται στις15.000 και ο μέγιστος μπορεί να ανέρχεται μέχρι του ποσού των 400.000ευρώ.

Σημειώνεται ότι το ποσοστό της δημόσιας χρηματοδότησης κυμαίνεται από 40% έως και 45%, ανάλογα με τον τόπο-γεωγραφική περιοχή υλοποίησης του έργου.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι την Παρασκευή 25/2, μέσω του διαδικτυακού τόπου www.ependyseis.gr/mis, ενώ ο φυσικός φάκελος θα κατατεθεί σε διάστημα δέκα ημερών από την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων, σε έναν από τους εταίρους του Ενδιάμεσου Φορέα του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα 2007-2013, καθώς και στους συνεργαζόμενους με αυτόν φορείς.


Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον οδηγό του προγράμματος, τις προϋποθέσεις συμμετοχής, τα απαιτούμενα έντυπα υποβολής και δικαιολογητικά, τους τόπους υποβολής των προτάσεων, δίνονται μέσω του διαδικτύου στις ιστοσελίδες http://www.efepae.gr/, http://www.yppo.gr/, http://www.visitgreece.gr/, http://www.antagonistikotita.gr/, http://www.espa.gr/.

No comments:

Post a Comment

;