Σελίδες

Friday 11 February 2011

Αρκετή επιτυχία η βραδιά του Μ. Αλεξάνδρου στα Αραχωβίτικα Καλύβια

Η βραδιά του Μ. Αλεξάνδρου είχε αρκετή επιτυχία. Θα είχε μεγαλύτερη, αν δεν χιόνιζε και αν δεν έπαιζαν ποδόσφαιρο εκτός έδρας, οι νεολαίοι. Ήρθαν 25 επισκέπτες από Αθήνα, φίλοι του βιβλίου και του έργου της Λιάνας Σουβαλτζή και 35 άτομα από το χωριό, την Τρίπολη και την Σπάρτη.  

Η παρουσίαση του έργου της, ξεκίνησε γύρω στις 6.30μμ, λόγω του ΑΝΤΕΝΝΑ TV, ο οποίος της έπαιρνε κατ΄ ιδίαν συνέντευξη, για να την παρουσιάσει στην έναρξη του διαδικτυακού του καναλιού. Καταγράφτηκε επίσης όλη η εκδήλωση, η οποία θα προβληθεί τμηματικά.






Η κα Λιάνα Σουβαλτζή, άρχισε την ομιλία της, ήρεμα και απλά, χωρίς μικρόφωνο, επιβάλλοντας την παρουσία της στην καταιγιστική ατμόσφαιρα της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων., των Αραχωβίτικων Καλυβιών. Έγινε αναφορά στο έργο και την πορεία του Μ. Αλέξανδρου, καταλήγοντας στον θάνατο του και στις ίντρικες της τότε και της σημερινής εποχής.





Μετά την προβολή των διαφανιών απο τις ανασκσφές, ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση ερωταπαντήσων. Η βραδυά έκλεισε με γεύμα, παραδοσιακής γευσιγνωσίας και πριβέ αναφορές σε καίρια σημεία του έργου και της επιστήμης της.







Την επόμενη μέρα, έγινε η ξενάγηση των επισκεπτών στο χωριό, τις Καρυάτιδες και στην Παναγία, με γεύμα στον Θ. Κουστόγιωργα, χωρίς κέρασμα φυσικά...








Οι εντυπώσεις όλων των επισκεπτών ήταν άριστες, για το χωριό και τον χώρο μέχρι που θέλουν να επαναλλάβουν την εκδρομή τους και τις 4 εποχές του χρόνου και να συμετέχουν και σε άλλου είδους εκδηλώσεις.

No comments:

Post a Comment

;