Σελίδες

Wednesday 16 February 2011

Ειδική στήριξη κτηνοτρόφων ορεινών μειονεκτικών περιοχών

Μέχρι τις 15 Μαρτίου, μπορούν να υποβάλλουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά οι κτηνοτρόφοι που επιθυμούν να λάβουν ειδική πρόσθετη ενίσχυση, στο πλαίσιο μέτρων που αφορούν σε αντιστάθμιση ειδικών μειονεκτημάτων που θίγουν γεωργούς των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών στους τομείς βόειου και μοσχαρίσιου κρέατος για τις μοσχίδες αναπαραγωγής και τις θηλάζουσες αγελάδες.

Η πρόσκληση απευθύνεται επίσης σε κτηνοτρόφους ορεινών και μειονεκτικών περιοχών που ασχολούνται με το αιγοπρόβειο κρέας.Για το νομό μας η σχετική διαδικασία υποβολής δικαιολογητικών διεξάγεται στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας στη Σπάρτη (Λεωνίδου 113) καθώς και στα υποκαταστήματά της σε Γύθειο, Σκάλα και Μολάους. Συγκεκριμένα οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέσα στην παραπάνω καταληκτική προθεσμία να καταθέσουν:


  • Θεωρημένο αντίγραφο Μητρώου Εκμετάλλευσης Αιγοπροβάτων ενημερωμένο με την ετήσια απογραφή που διενεργήθηκε από την αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία για το έτος 2010
  • Απόσπασμα του γενεαλογικού βιβλίου του αρμόδιου Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων για τα αιγοπρόβατα
  • Βεβαίωση του Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων ή Γενεαλογικό Πιστοποιητικό για τα Βοοειδή
  • Βεβαίωση μονίμου κατοικίας με αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία του Δήμου που την εκδίδει
  • Άδεια μετακίνησης προς θερινό βοσκότοπο ή βεβαίωση της αρμόδιας Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του νομού (Αγροτικό Κτηνιατρείο) από όπου γίνεται η μετακίνηση.
  • Άδεια μετακίνησης από θερινό βοσκότοπο ή βεβαίωση της αρμόδιας Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του νομού (Αγροτικό Κτηνιατρείο) στο οποίο έχουν μεταβεί.
Εξάλλου για την παροχή της ειδικής αυτής στήριξης οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους περισσότερα από πενήντα ενήλικα θηλυκά αιγοπρόβατα ηλικίας άνω των 12 μηνών ή περισσότερες από δύο μοσχίδες αναπαραγωγής ηλικίας 16-24 μηνών εντός του έτους ενίσχυσης ή περισσότερες από έξι θηλάζουσες αγελάδες ανά εκμετάλλευση στις 31/12/2010. Επίσης απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχουν έδρα εκμετάλλευσης σε ορεινή ή μειονεκτική περιοχή ή διαφορετικά να είναι μετακινούμενοι σε ορεινές ή μειονεκτικές περιοχές.
Σημειώνεται δε, ότι οι κτηνοτρόφοι οι οποίοι έχουν καταθέσει τα παραπάνω δικαιολογητικά ή μέρος αυτών στα πλαίσια των ενισχύσεων εξισωτικής αποζημίωσης 2010 (μέτρα 211 και 212), δεν υποχρεούνται να τα υποβάλουν εκ νέου.
Πηγή : http://www.lakonikos.gr

No comments:

Post a Comment

;