Σελίδες

Thursday 31 March 2011

«Πράσινο» στις προσλήψεις ενόψει της αντιπυρικής περιόδου To Μάιο η προκήρυξη για Πυροσβέστες Πενταετούς

31 Μαρτίου 2011
Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 29/3 με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συμβασιούχων Πυροσβεστών Δασοπυρόσβεσης και τους προέδρους των πρωτοβάθμιων σωματείων από όλη την Ελλάδα, παρουσιάστηκε παράλληλα το χρονοδιάγραμμα εργασιακής εξέλιξης των εποχικών πυροσβεστών. Σύμφωνα με αυτό, ο υφυπουργός δήλωσε πως παράλληλα θα προκηρυχθούν εντός του Μαΐου και οι 4.000 θέσεις των Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης.
Ανέφερε μάλιστα, ότι η λήξη υποβολής των δικαιολογητικών θα ορισθεί μετά τις 10 Ιουνίου, προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι στη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών, αλλά κυρίως για να δοθεί η δυνατότητα σε όσους αποφοιτήσουν φέτος από το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας να καταθέσουν και εκείνοι τα χαρτιά τους.
Επιπλέον ο κ. Όθωνας δεσμεύτηκε πως τα αποτελέσματα της προκήρυξης θα εκδοθούν αρκετά πριν την 31η Οκτωβρίου, που είναι και ημερομηνία λήξης του εξαμήνου απασχόλησης των εποχικών της αντιπυρικής περιόδου 2011. Όπως ανακοίνωσε, η δίμηνη προβλεπόμενη εκπαίδευση για τους επιτυχόντες στην προκήρυξη εποχικούς δασοπυροσβέστες θα διεξαχθεί από την 1η Νοεμβρίου έως την 31η Δεκεμβρίου, ώστε στις 1.1.2012 να μπορούν να αναλαμβάνουν υπηρεσία ως Πυροσβέστες Πενταετούς Υποχρέωσης.
Όπως υποστήριξε ο υφυπουργός, «ο σχεδιασμός και το κατ’ εκτίμηση χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, ενδυναμώνουν την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Πυροσβεστικού Σώματος ενόψει της επικείμενης αντιπυρικής περιόδου, αλλά και αποκαθιστούν την εργασιακή ασφάλεια για τους εποχικούς πυροσβέστες και τις οικογένειές τους».

No comments:

Post a Comment

;