Σελίδες

Tuesday 1 March 2011

Ιδού ένα σωστό "Κίνημα Πολιτών" !!!

28 Φεβρουαρίου 2011

Ελληνικό πρωινό θα προσφέρεται εφεξής, σε όλα τα ξενοδοχεία της Κρήτης, στο πλαίσιο των δράσεων που αναλαμβάνει η "Συντονιστική Επιτροπή του Κινήματος Πολιτών", "Ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό ελληνικά..."... Νομού Ηρακλείου, συμμετέχοντας στην προσπάθεια στήριξης των τοπικών προϊόντων, υπηρεσιών και επιχειρήσεων και διατήρησης των θέσεων εργασίας.
Αυτό γνωστοποιήθηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου από τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Ανδρ. Μεταξά.......

Η συνέντευξη που δόθηκε από τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής στην οποία μετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Νικήτας Δολαψάκης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανώλης Κουμαντάκης, ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Ανδρέας Λιανέρης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Ανδρέας Μεταξάς, ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου κ. Γιώργος Σκουλατάκης και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ κ. Μανώλης Σφυρής.
...Όπως ανέφεραν οι ομιλητές: «Είναι επιτακτική ανάγκη να ευαισθητοποιήσουμε τους πολίτες να προτιμούν τα εγχώρια προϊόντα και υπηρεσίες και να καταλάβουν ότι αυτό θα είναι όφελος για όλους μας. Πρέπει παράλληλα και εμείς να παρέχουμε ποιοτικά προϊόντα και υπηρεσίες για να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη τους» τόνισε ο κ. Δολαψάκης.
...Αυτό το κίνημα έχει έναν χαρακτήρα εθνικό και αν αυτές οι δράσεις είχαν γίνει πριν από δεκαετίες θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση επισήμανε ο κ. Κουμαντάκης και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην παιδεία για να υπάρξουν διαχρονικά αποτελέσματα.
...Ο κ. Λιανέρης τόνισε ότι θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι τη σημασία της κατανάλωσης ελληνικών προϊόντων γιατί σ’ αυτή την περίπτωση τα χρήματα επανεπενδύονται στη χώρα μας και διατηρούνται οι θέσεις εργασίας.
...Το κίνημα πολιτών δεν είναι ένα σωματείο αλλά μια εθελοντική προσπάθεια που ξεκινάει δυναμικά για να πείσουμε τους πολίτες ότι πρέπει να προτιμάμε τα ελληνικά προϊόντα υπογράμμισε ο κ. Μεταξάς.
...Ο κ. Σκουλατάκης ανέφερε ότι αποτελεί πολυετή προσπάθεια των εργαζόμενων να στηριχθούν τα εγχώρια προϊόντα, υπηρεσίες, επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας και πρόσθεσε ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία θα είναι όφελος για όλους να διευρυνθεί η προσπάθεια.
...Ο κ. Σφυρής ανέφερε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών νομού Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) θα ασχοληθεί ιδιαιτέρως στην προσεχή συνεδρίαση του με την προώθηση των στόχων του κινήματος σε όλα τα επαγγελματικά σωματεία του νομού.


***Οι πρωτοβουλίες που θα προωθηθούν με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών όπως γνωστοποιήθηκαν σήμερα θα είναι οι εξής:
  • Συνάντηση εκπροσώπων όλων των φορέων του Νομού Ηρακλείου στην αίθουσα «ΚΑΣΤΕΛΛΑΚΗ» του Επιμελητηρίου Ηρακλείου την Τετάρτη 16 Μαρτίου, προκειμένου να ενημερωθούν εκτενώς για την πρωτοβουλία και να ενημερώσουν τα μέλη τους.
  • Ειδική συνάντηση με εκπροσώπους εκπαιδευτικών φορέων και φιλεκπαιδευτικών σωματείων για την προώθηση των δράσεων και των μηνυμάτων του κινήματος στη μαθητιώσα νεολαία.
  • Προώθηση στα μέλη όλων των εργοδοτικών και εργατικών σωματείων το κείμενο - διακήρυξη του Κινήματος για να γίνουν κατανοητά τα οφέλη που μπορεί ν’ αποκομίσουμε όλοι από το εγχείρημα.
  • Δημιουργία του Blog : kinimapoliton.blogspot.com για την ενημέρωση των καταναλωτών και θέτει σε λειτουργία e-mail μέσω του οποίου θα επικοινωνεί με το κίνημα κάθε ενδιαφερόμενος.
  • Θα αναρτηθούν αφίσες σε καταστήματα, δημόσιες υπηρεσίες και πολυσύχναστους χώρους για να υπάρχει συνεχής υπενθύμιση της πρωτοβουλίας που έχει αναληφθεί.
  • Επικοινωνία με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης για τη διεξαγωγή ενημερωτικών εκπομπών και τη δημοσίευση έντυπων αφιερωμάτων με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη προβολή των μηνυμάτων του κινήματος.
Πηγή http://935radio.blogspot.com

No comments:

Post a Comment

;