Σελίδες

Wednesday 6 October 2010

Έτοιμος ο Δράκος με λύσεις ανάσας Ρητές δεσμεύσεις προώθησης της Γεωργίας

Με πρωταρχικό σταθμό τη Σκάλα Λακωνίας συνέχισε τη δυναμική του περιοδεία ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Δημήτρης Δράκος το πρωί της περασμένης Δευτέρας, δίνοντας το στίγμα για μία «Δυνατή Πελοπόννησο» με στήριξη του τομέα της Γεωργίας.


«Είναι καιρός να έχουμε και πάλι μια δυνατή Γεωργία που θα ανταπεξέρχεται επάξια στις ανάγκες των καιρών και το μήνυμα για μια Δυνατή Πελοπόννησο πλέον, δίνει την ελπίδα σε όλο τον αγροτικό κόσμο της περιφέρειας», επεσήμανε ο κ. Δράκος κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Σκάλας κ. Σωτήρη Μένεγα. Ο υποψήφιος περιφερειάρχης συμπλήρωσε παράλληλα ότι «η δύναμη του αγρότη υπάρχει μέσα από τη σωστή καθοδήγηση και εδώ εμείς, ως περιφέρεια, θα είμαστε αρωγοί σε όλες τις προσπάθειες με τη δημιουργία του Περιφερειακού Κέντρου Αγροτικής Πολιτικής, όπου από εκεί θα λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις αλλά και θα ασκούνται οι πιέσεις προς την κεντρική εξουσία».

Προώθηση προϊόντων-Στήριξη ανταγωνιστικότητας

Στην ανοδική πορεία που επιβάλλεται να έχουν στο μέλλον τα τοπικά προϊόντα στις διεθνείς αγορές, μέσα από έναν σχεδιασμό που είναι ήδη έτοιμος, αναφέρθηκε ακόμα ο κ. Δράκος, υπογραμμίζοντας ότι «οι προτάσεις μας τοποθετούνται πάνω στην στήριξη των προϊόντων, στην ποιότητα αλλά και στα χαρακτηριστικά εκείνα που τα κάνουν ξεχωριστά, όχι μόνο στην περιοχή της Σκάλας, αλλά και ολόκληρης της περιφέρειας Πελοποννήσου».

«Η προβολή, η προώθηση, το άνοιγμα με σωστές κινήσεις σε ξένες αγορές αλλά και η πιστοποίηση της ποιότητας βάση όλων των ευρωπαϊκών προδιαγραφών, θα καθιστούν τα προϊόντα μας ανταγωνιστικότατα απέναντι σε άλλες χώρες. Η αγροτική πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί στη περιοχή παράλληλα με το μέλλον του προϊόντος, περνάνε μέσα από έναν οργανωμένο και καλά μελετημένο σχεδιασμό που έχουμε ήδη δουλέψει για να ξεκινήσει άμεσα», πρόσθεσε ο κ. Δράκος.

Ένα ακόμη ζήτημα που τέθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ήταν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι καλλιεργητές της περιοχής με το νερό και εκεί ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου δεσμεύτηκε για την επίλυσή του, καθώς όπως δήλωσε υπάρχουν ήδη μελέτες που είναι σε εξέλιξη και που θα δώσουν ανάσα σε όλους τους παραγωγούς του κάμπου για τις καλλιέργειές τους.

Νωρίτερα, ο κ. Δράκος συνοδευόμενος από τον αντινομάρχη Λακωνίας και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Φαρλέκα, επισκέφθηκε την κεντρική αγορά της περιοχής. Κατά τη συνάντησή του, συνομίλησε με εκατοντάδες πολίτες καθώς και με μεγάλο αριθμό επιχειρηματιών και καταστηματαρχών, οι οποίοι του έθεσαν αναλυτικά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος του εμπορίου, λόγω της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης συνέχισε την περιοδεία του στο Βλαχιώτη, όπου πραγματοποίησε συναντήσεις με στελέχη και φορείς της περιοχής.
Πηγή: http://www.lakonikos.gr/

No comments:

Post a Comment

;