Σελίδες

Thursday 28 October 2010

H ομιλία Δράκου στη Σπάρτη.

28 Οκτωβρίου 2010.

Στην αίθουσα του "ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΛΑΣ", μίλησε χθες το βράδυ, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, που στηρίζεται από τον κ. Σαμαρά, κ. Δημ. Δράκος...ο οποίος ανέπτυξε το Πρόγρaμμά του, για την περιφέρεια, αλλά και για τη Λακωνία....
"....παραθέτουμε την ομιλία του..

Συμπατριώτες και Συμπατριώτισσες, Φίλες και φίλοι
σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την αποψινή σας παρουσία.
Η παρουσία σας εδώ δεν είναι απλή στήριξη για μένα, είναι η πρώτη ψήφος σας, είναι η εγγύηση της νίκης, είναι η εγγύηση πως μαζί θα φτιάξουμε μια ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.

Kάθε φορά που έρχομαι στη Σπάρτη, γεμίζω αισθήματα περηφάνιας και ευθύνης.
Περηφάνια για το χθες, για την πλούσια ιστορία αυτού του τόπου.
Ευθύνη για το αύριο, που θα χτίσουμε για να το αφήσουμε παρακαταθήκη στα παιδιά μας.


Γιατί μην έχετε καμιά αμφιβολία, στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου αποφασίζουμε πρώτα απ’ όλα για το μέλλον των παιδιών μας.
Το ξέρετε καλά, χρόνια τώρα δίνουμε τον αγώνα να κρατήσουμε την Πελοπόννησο ψηλά. Να διατηρήσουμε την ελπίδα ζωντανή με συνέπεια και έργο.


Σήμερα, στους δύσκολους καιρούς που περνάμε ο αγώνας αυτός πρέπει να δοθεί με όλες μας τις δυνάμεις.
Το στοίχημα της ανάπτυξης δεν πρέπει να χαθεί.
Το θλιβερό παρόν που δημιουργεί το Μνημόνιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι το μέλλον μας.
Όπως κάποτε ο Λεωνίδας αγωνίστηκε για να κρατήσει την πατρίδα τουκαι την Ελλάδα ολόκληρη ψηλά. Έτσι κι εμείς πρέπει να κερδίσουμε το στοίχημα με το αύριο που αξίζει να έχει η  Πελοπόνησσος.
Στον αγώνα αυτό δίνουμε την ψυχή μας, το είναι μας.
Για μας υπάρχει μόνο η Πελοπόννησος,
η ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ.
Η ΔΥΝΑΤΗ Λακωνία,
η ΔΥΝΑΤΗ Μεσσηνία,
η ΔΥΝΑΤΗ Αρκαδία,
η ΔΥΝΑΤΗ Αργολίδα,
η ΔΥΝΑΤΗ Κορινθία.
Η Νίκη του συνδυασμού μας στις 7 Νοεμβρίου, με τη δική σας ψήφο, θα δικαιώσει τόσο την Πελοπόννησο όσο και την Αυτοδιοίκηση, για την οποία έχουμε δώσει, δίνουμε και θα δώσουμε πολύχρονους αγώνες.
Αγώνες που οι αντίπαλοι μας δεν μπορούν και δε θέλουν να δούν .
Και με εξοργιστική επιπολαιότητα προσπαθούν να το απαξιώσουν, γιατί ξέρουν ότι η σύγκριση με το έργο τους είναι συντριπτικά εναντίον τους.
Κάνουν τα πάντα:
Όχι για την Πελοπόννησο, αλλά για να εξαργυρώσουν το γενιτσαρισμό τους με κάποιο αξίωμα στην κεντρική πολιτική σκηνή. Αλλάζουν πολιτικές θέσεις αρκεί να μετέχουν στη νομή της εξουσίας. Τους ξέρουμε και τους ξέρετε καλά.
Η καθημερινότητά μας, το πορτοκάλι μας, η ελιά μας, το λάδι μας είναι γι’ αυτούς, τους όψιμους αυτοδιοικητικούς, μονάχα στατιστικές και νούμερα.


Την ώρα που για μας, για σας, είναι καθημερινός ιδρώτας κι αγωνία, στο χωράφι, στο λιοτρίβι, στο εργοτάξιο.


Αλλά πώς να αντιληφθούν αυτές τις αγωνίες εκείνοι που με κυνική ευκολία κόβουν μισθούς και συντάξεις στον απλό πολίτη λέγοντάς του με θράσος, ‘μαζί τα φάγαμε’.


Την ίδια ώρα που ο δήθεν ανεξάρτητος υποψήφιος, ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ εμπαίζει τους πολίτες με τη συμπεριφορά του. Από τη μια καταγγέλλει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και από την άλλη εκμεταλλεύεται χαριστικούς και συντεχνιακούς νόμους για να παίρνει μια πλούσια βουλευτική σύνταξη και έναν πλούσιο μισθό διευθυντή του ΕΣΥ . Είναι προκλητική αυτή η συμπεριφορά και ταυτόχρονα είναι εύκολο να στηρίζεις το Μνημόνιο όταν προσωπικά δεν σου κοστίζει τίποτα.

Για όλη αυτή την υποκρισία, θα γνωρίσουν με την ψήφο σας συντριπτική ήττα στις 7 Νοεμβρίου,
και εδώ στη Λακωνία και στην Πελοπόννησο


Φίλοι και φίλες,


ο αγώνας μας επομένως για την ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ δεν ξεκίνησε σήμερα, έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, ο καθένας μας μέσα από το αυτοδιοικητικό του μετερίζι, και όλοι μαζί με την αγωνία να γινόμαστε κάθε μέρα καλύτεροι, να είμαστε πάντα δίπλα στον πολίτη, να λύνουμε τα προβλήματα, να αγωνιζόμαστε για το μέλλον.
Φτάσαμε εδώ με έργο χειροπιαστό, με αγώνες και θυσίες.
Έχουμε δώσει άριστα δείγματα γραφής και θα συνεχίσουμε να δίνουμε.
Μας γνωρίζετε. σας ξέρουμε όλους από τους κοινούς μας αγώνες.
Εμείς τόσα χρόνια μιλάμε συγκεκριμένα, με πρόγραμμα, με έργα.
Και έχουμε δουλειά να ολοκληρώσουμε.
Διαλέξαμε να είμαστε κάθε μέρα κοντά στον πολίτη, κοντά σας, παντού όπου μας έχετε ανάγκη.
Όχι μόνο εδώ στην πόλη και τα αστικά κέντρα, αλλά και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της Περιφέρειας.

Είστε ο δικός μας κόσμος, χρόνια τώρα, εσείς που όπως κι εμείς έχετε την Πελοπόννησο ως αφετηρία και προορισμό όχι απλώς πέρασμα.


Μαζί χτίζουμε μια σχέση εμπιστοσύνης, μέρα με τη μέρα. Κόντρα στα μηνύματα των καιρών.


Μια σχέση βασισμένη σε αρχές και αξίες, που θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές, με τη νέα διοικητική δομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το νέο τοπίο που διαμορφώνει ο «Καλλικράτης».

Ένα τοπίο που θέλει πολίτες ενεργούς. Ταγούς με πείρα, γνώση. Ομάδα δοκιμασμένη στο καμίνι των προβλημάτων. Έτοιμη να δουλέψει δημιουργικά. Αποφασιστικά.


Με αλήθειες και πολλή δουλειά.


Μόνο έτσι θα οδηγήσουμε τον τόπο σε Αναπτυξιακή Πορεία, μόνο έτσι θα μετατρέψουμε την οργή μας για την κυβερνητική πολιτική της ανεργίας, της φτώχειας, της οπισθοδρόμησης, σε Ελπίδα.


Αυτή την Ελπίδα που δίνουμε στην Πελοπόννησο με το πρόγραμμα μας. Πρόγραμμα Ανάπτυξης και προοπτικής για τη Δυνατή Πελοπόννησο.


Με συγκεκριμένες δράσεις και έργα για να τονώσουμε την οικονομική δραστηριότητα, να αναδείξουμε την Πελοπόννησο και τον απίστευτο πλούτο της, να μπορέσουμε να έχουμε ανάπτυξη.
Την ανάπτυξη που μπορεί να έρθει από την αιρετή Περιφέρεια και τους περιφερειακούς θεσμούς.


Μια Περιφέρεια που γνωρίζει τις ανάγκες του τόπου, που ξέρει να αξιοποιήσει τους πόρους που θα διεκδικήσει και θα εξασφαλίσει για το κοινό μας μέλλον.


Ώστε να μη χάνεται ούτε χρήμα, ούτε χρόνος, ούτε ευκαιρίες.

ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ σημαίνει ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Σημαίνει έργα και υποδομές, σημαίνει επιχειρηματικότητα και κίνητρα, σημαίνει νέες θέσεις εργασίας, σημαίνει πραγματικές επενδύσεις με σχέδιο στη γεωργία, τον τουρισμό, σε κάθε τομέα της οικονομίας μας.


Σημαίνει ποιότητα και καινοτομία.

Με αναπτυξιακό σχέδιο για όλη την Πελοπόννησο, και ειδικά εδώ για την Λακωνία της γεωργίας, της κτηνοτροφίας, του τουρισμού.


Στο αγροτικό μας πρόγραμμα, πρώτη θέση έχουν έργα που έχουμε ήδη ξεκινήσει για την ενίσχυση των έργων εγγείων βελτιώσεων σε όλη την περιφέρεια, ανάμεσα τους τα έργα λιμνοδεξαμενών σε όλο το νομό και το κλειστό κύκλωμα άρδευσης στην κοιλάδα του Ευρώτα.
Επιπλέον, δίνουμε κίνητρα και στήριξη στους αγρότες για νέες παραγωγές, και νέους τύπους καλλιεργειών.
Και προχωράμε σε μια σειρά από καινοτομίες:


- Περιφερειακό Σήμα Ποιότητας και Πιστοποίησης για τα προϊόντα μας,
- Δημιουργία του Πρώτου Περιφερειακού Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής,
- Δημιουργία Κέντρου Ενημέρωσης και Επιμόρφωσης Αγροτών,
- Δημοπρατήρια Προϊόντων ανά νομό, όπου κι όταν είναι έτοιμοι οι αγρότες,
- Δημιουργία Οργανισμού Προβολής-Διαφήμισης-Προώθησης Αγροτικών Προϊόντων.
Πελοπόννησος όμως σημαίνει και τουρισμός, με ενιαία εικόνα ποιότητας σε όλη την περιφέρεια, με ξεχωριστή διεθνή ταυτότητα, ο πρώτος τόπος που θα σκέφτεται ο κάθε ξένος που θα θέλει να ζήσει κάτι διαφορετικό όποια εποχή του χρόνου, να γνωρίσει την ιστορία μας, τον μοναδικό πολιτισμό μας, το περιβάλλον μας.

Έχουμε βάλει σε προτεραιότητα τα έργα εκείνα που θα προβάλουν τα μοναδικά μας φυσικά τοπία.


Αναδεικνύουμε τη χερσονήσου της Μάνης με την ιδιαίτερη φυσική, πολιτιστική και ιστορική φυσιογνωμία της.
Διεκδικούμε την ολοκλήρωση των έργων συντήρησης και προστασίας του Μυστρά,

Προγραμματίζουμε και ξεκινάμε έργα που θα αναδείξουν την ιστορική κληρονομιά της βυζαντινής, προϊστορικής και κλασικής περιόδου της Λακωνίας.
Παράλληλα, στην Πελοπόννησο μας, καθιερώνουμε το ελάχιστο εγγυημένο επίπεδο τουριστικής υπηρεσίας, ώστε να γνωρίζει προκαταβολικά ο επισκέπτης, Έλληνας και ξένος, τι δικαιούται να περιμένει.


Ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα, με ειδικά κέντρα με αντένες σε όλους τους νομούς.


Οργανώνουμε σύγχρονες ΒΙΟΠΑ και ΒΙΠΕ εκεί που δεν υπάρχουν.


Η Λακωνία θα αποκτήσει επιτέλους το σχέδιο αυτό το χρηματοδοτούμε με άμεση αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ κι άλλων Ευρωπαϊκών αναπτυξιακών προγραμμάτων.
και το στηρίζουμε με σταθερότητα στις πράξεις της διοίκησης σε ολόκληρη την Περιφέρεια.
Έτσι θα προσελκύσουμε ανάπτυξη και από τον ιδιωτικό τομέα.

ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ σημαίνει ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σημαίνει αρμονική σχέση του πολίτη με την πλούσια φύση μας. Σημαίνει προστασία ανάδειξη και προβολή των ορεινών όγκων του αγέρωχοι Ταΰγετου και του μοναδικού Πάρνωνα.


Σημαίνει ποιότητα ζωής σε σύγχρονες και καθαρές πόλεις και χωριά, σημαίνει παράλληλη περιβαλλοντική και επιχειρηματική ανάπτυξη.
Σημαίνει ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, οικολογική διαχείριση απορριμμάτων, ανακύκλωση.
Σε όλη την Πελοπόννησο αλλά κυρίως εδώ στη Λακωνία.
Επενδύουμε τα χρήματα των πολιτών σε αξιόπιστα και χρήσιμα έργα, συνδέουμε και τη Σπάρτη με την υπόλοιπη Περιφέρεια, με σύγχρονα, ασφαλή οδικά δίκτυα αυτοκινητοδρόμων και εθνικών οδών
και άλλα απαραίτητα έργα όπως η κατασκευή των δύο γεφυρών του Ευρώτα στην είσοδο της Σπάρτης και στη Σκάλα.
Βελτιώνουμε με αυστηρές προδιαγραφές ασφαλείας το επαρχιακό οδικό δίκτυο σε όλη την Περιφέρεια και στη Λακωνία μας, εκεί που μετακινείται καθημερινά ο πολίτης, με προτεραιότητα στους δρόμους από τη Σπάρτη για το Γύθειο, από τη Σπάρτη για τους Μολάους και τη Νεάπολη,
από το Γύθειο για την Αερόπολη και το Γερολημένα, τη σύδεση Καλαμάτας - Αερόπολης και Γυθείου - Σκάλας. Διεκδικούμε ακόμα την αναβάθμιση και την ολοκλήρωση του ανατολικού οδικού άξονα της Πελοποννήσου ΑΡΓΟΣ ΑΣΤΡΟΣ ΛΕΩΝΙΔΙΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ

Παράλληλα, κάνουμε έργα και στα λιμάνια μας, ειδικά αυτά που αναδεικνύουν μοναδικούς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Μαρίνα στο Γύθειο και το Λιμάνι της Νεαπόλεως.

Δίνουμε βάρος στην ποιότητα ζωής με σχέδιο πρώτης προτεραιότητας για να λυθεί οριστικά το θέμα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.
Θα προχωρήσουμε σε οικολογική διαχείριση και ανακύκλωση. Αυτό αποτελεί προσωπική μου δέσμευση και όλων των συνεργατών μου.
Προχωράμε


- σε παρεμβάσεις για την ανάπτυξη και χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας,
- σε έργα για την προστασία της παραλιακής ζώνης.
- έργα προστασίας και αξιοποίησης του υδάτινου δυναμικού, των εδαφών, των οικοσυστημάτων, του δασικού πλούτου.
- σε αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα
Μαζί με την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση προγραμματίζουμε και υλοποιούμε έργα βιολογικού καθαρισμού.
Διαμορφώνουμε ενιαίο χωρικό πρότυπο που θα βάζει τέλος στη χωροταξική αναρχία.

ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, σημαίνει όμως και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.

Πρέπει μαζί με τις υποδομές και τις επιχειρήσεις, να αναπτύσσονται οι κοινωνίες και οι πολίτες τους.
Θέλουμε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς.
Να δημιουργεί ευκαιρίες ισότιμα για όλους.
Να ενσωματώνει τους νόμιμους μετανάστες, κάτω όμως από τα ιδεώδη και τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού.
Στο πρόγραμμα μας έχουμε περιλάβει ένα μεγάλο πακέτο διεκδίκησης έργων, θέλουμε σύντομα όλοι οι πολίτες της Περιφέρειας μας, να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές, σύγχρονες υπηρεσίες υγείας, με αναβαθμισμένες, σύγχρονες και σωστά στελεχωμένες μονάδες περίθαλψης.
Το λέω αυτό γιατί ξέρω τον αγώνα σας εδώ στη Σπάρτη,
για την βελτίωση των υποδομών της λειτουργικότητας αλλά και της στελέχωσης του νοσοκομείου.
Όπως και στους Μολάους και σε όλο το νομό όπου υπάρχουν μονάδες υγείας. Ενώ παράλληλα αναβαθμίζουμε και επεκτείνουμε τις διαθέσιμες υποδομές παιδείας, τα σχολειά και τα πανεπιστήμια μας. Στόχος μας η ανάπτυξη της Πελοποννήσου σε Περιφέρεια Έρευνας και Τεχνολογίας με αποκεντρωμένες δομές σε όλες τις περιοχές της.
Θέμα υψίστης προτεραιότητας για μας είναι η Ενίσχυση των σχολών του Πανεπιστημίου στη Σπάρτη και η αναβάθμιση του ΤΕΙ Σπάρτης με την ίδρυση νέου τμήματος για να υπάρξει αυτοδύναμη σχολή.
Το είπα και πάλι, όχι μόνο δε θα φύγουν οι σχολές μας, αλλά θα κινηθούμε για να προσελκύσουμε κι άλλες.
Η Περιφέρεια, τέλος,
σχεδιάζουμε να έχει ενιαία και αποτελεσματική Δημόσια Διοίκηση,
με νέες τεχνολογίες και νέα φιλοσοφία,
ώστε ο πολίτης να εξυπηρετείται πραγματικά και γρήγορα.
Με τις νέες τεχνολογίες,
βάζουμε στόχο να χτίσουμε για τους νέους μας
ένα διεθνές περιβάλλον γνώσης και πληροφορίας.
Να τους δώσουμε κίνητρο για να γίνονται καλύτεροι
χωρίς να χρειάζεται να φύγουν από τον τόπο τους.
Αυτοί είναι οι βασικοί μας άξονες για τη ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.
Μια ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ που θα χτιστεί από μια διαλεχτή ομάδα,
από ανθρώπους που είναι έτοιμοι να τρέξουν και να αποδώσουν.
Από ανθρώπους που διακρίνονται για τις γνώσεις,
για το αγωνιστικό τους πάθος για τα κοινωνικά και αυτοδιοικητικά ζητήματα.
Που διακρίνονται για τη διεκδικητικότητα, την πείρα και την αποδοχή τους.
Με το νέο χρόνο, μας περιμένει πολλή δουλειά.
Γιατί η ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, δε θέλει μόνο ιδέες και προτάσεις,
θέλει ακούραστους εργάτες
με τα μανίκια σηκωμένα και με καθαρή ματιά.
ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, πρέπει να δουλέψουμε για αυτό το στόχο.
Οι εκλογές στις 7 Νοεμβρίου, δεν είναι για μια μέρα,
είναι για όλη την επόμενη τετραετία.
Θέλουμε την ψήφο όλων,
για να κάνουμε το μεγάλο ΑΛΜΑ ΝΙΚΗΣ
προς την πρόοδο και την ανάπτυξη.
Στις 7 Νοεμβρίου ζητάμε την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας.
Βάζουμε τα θεμέλια για μια ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ,
φέρνουμε ξανά τη λάμψη της Ελπίδας στο βλέμμα μας.
Χτίζουμε το αύριο του τόπου μας,
με ΨΗΦΟ ΝΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ.


Σας ευχαριστώ και σας περιμένω δίπλα μας στον αγώνα..!!

No comments:

Post a Comment

;