Σελίδες

Wednesday 5 October 2022

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΕΡΧΟΥΛΑ


ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΣΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ #25 ΤΟΥ Δ.Σ.

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2021- ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2022

 

Κατά Ιωάννην 8:32

"και γνώσεσθε την αλήθειαν, και η αλήθεια ελευθερώσει υμάς"

                                                    Ιησούς

Το ΔΣ κατά τη συνεδρίασή του στις  15/9/2022 ενέκρινε ομόφωνα τον παρακάτω απολογισμό παρελθόντος έτους.

Στον σύνδεσμο http://www.karyes.gr/newsfeed/20210907.html της ιστοσελίδας των ΚΑΡΥΏΝ, karyes.gr, δημοσιεύεται ο Συνοπτικός Απολογισμός Δράσης της περιόδου Μαρτίου 2019 - Σεπτεμβρίου 2021 και ακολουθεί ο αντίστοιχος Απολογισμός Δράσης του ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ της περιόδου Οκτωβρίου 2021 - Σεπτεμβρίου 2022:

1. "ΤΟ ΑΛΆΤΙ ΤΗΣ ΓΗΣ"

Διοργανώθηκε από το ΣΩΜΑΤΕΊΟ στις ΚΑΡΥΈΣ η δίωρη τηλεοπτική εκπομπή "Το Αλάτι της Γης", με θέμα την μουσικοχορευτική παράδοση κυρίως των ΚΑΡΥΏΝ και χωριών της Βόρειας Λακωνίας,

* υπό την καθοριστικής σημασίας συμμετοχή και επιμέλεια της Λαογραφικής Ομάδας Λακωνίας και των συνεργατών της, με επικεφαλής τον κ. Νίκο Μπαριάμη, 

* με τη συμμετοχή χωριών της Βόρειας Λακωνίας (Βαρβίτσα, Βαμβακούκλπ), 

* κατόπιν της αξιέπαινης πρωτοβουλίας και των χειρισμών του κ. Γιάννη Χάρακα, μέλους του ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ.

Ως γνωστόν η εκπομπή "Το Αλάτι της Γης" προβάλλεται στον απανταχού Ελληνισμό από το τηλεοπτικό κανάλι της ΕΡΤ1 και έκανε γνωστό (διαφημίζοντας επί ~60') το ιστορικό χωριό των ΚΑΡΥΩΝ ως φιλόξενο τόπο 

* σημαντικής πολιτιστικής κληρονομιάς και 

* τουριστικού προορισμού όλες τις εποχές του χρόνου.


2. Η ΕΠΙΚΕΡΆΜΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΚΑΛΛΉ Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΑ

Προωθήθηκε η (εκπονηθείσα με ενέργειες του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ) οικονομοτεχνική μελέτη για την επικεράμωση του Ι. Ν. Αγίου Ανδρέα στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης και η (βάσει αυτής της μελέτης) επιλογή, παραγγελία και παράδοση στις ΚΑΡΥΈΣ του συνόλου των απαιτούμενων κεραμιδιών με δαπάνες του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ, ως πρόδρομη κίνηση παρακίνησης των ομογενών και των απανταχού ΚΑΡΥΑΤΩΝ για λήψη πρωτοβουλιών κάλυψης του υπολοίπου κόστους του έργου της επικεράμωσης, κάτι που βρήκε θετική απήχηση με πρωτοβουλία του ομογενή Ευεργέτη ΤΑΚΗ ΣΚΙΟΥΡΗ.

Τα μέλη του ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ αποφάσισαν ομόφωνα τα παραπάνω, λαμβάνοντας υπόψη αφενός την ρητή αναφορά του αείμνηστου Ευεργέτη ΠΑΝΑΓΙΏΤΗ ΚΕΡΧΟΥΛΆ στο Κληροδότημά του για διάθεσή του και σε "σκοπούς θρησκευτικούς" ("....for religious purposes....") και αφετέρου την ανάγκη περιορισμού του κινδύνου περαιτέρω καταστροφής των υπέροχων αγιογραφιών του περικαλλή Ι. Ν. Αγίου Ανδρέα ΚΑΡΥΏΝ.

Η επίσπευση της παραγγελίας έγινε για λόγους αποφυγής του κινδύνου αρνητικής έκβασης στην εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κατά του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ από το Πρωτοδικείο Σπάρτης, οπότε δεσμεύεται το σύνολο του ενεργητικού του ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΎΜΑΤΟΣ και σταματούν όλα τα έργα μέχρι την τελική εκδίκαση της υπόθεσης. 


3. ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΌΣ ΦΩΤΙΣΜΌΣ ΣΗΜΕΙΩΝ ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΝΤΟΣ

Παραγγέλθηκε και παραλήφθηκε ο απαιτούμενος εξοπλισμός (φωτιστικά ειδικών προδιαγραφών) για τον αρχιτεκτονικό φωτισμό, αρχικά πέντε σημείων ενδιαφέροντος των ΚΑΡΥΏΝ (το Κοινοτικό Ρολόι, το Δημοτικό Σχολείο, το Καμπαναριό Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής, οι Καρυάτιδες και το Άγαλμα της Ελευθερίας) και ακολούθησαν δοκιμαστικά ηλεκτρολογικής τοποθέτησης και εστίασης αυτών στο Κοινοτικό Ρολόι και στο Άγαλμα της Ελευθερίας. Μετά από σειρά δοκιμών με ηλεκτρολόγο από το χωριό, κρίθηκε ικανοποιητική η προσπάθεια που έγινε στο Κοινοτικό Ρολόι και αποφασίστηκε η ολοκλήρωση της εγκατάστασης αυτής και η παρεμφερής προσέγγιση ολοκλήρωσης και των υπόλοιπων σημείων.

 

4. ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΩΣ "ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ" 

Των Πλατάνων του Μενελάου,

* Του δέντρου του Άη Θανάση και

* Των δέντρων του Κάκκαρη 

Με πρωτοβουλίες του Σωματείου "ΑΓΙΟΙ ΑΝΆΡΓΥΡΟΙ", προσκλήθηκαν στις ΚΑΡΥΈΣ οι Καθηγητές του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ) κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος και κα Αναστασία Παντέρα και κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας τους στα μονοπάτια του χωριού (CARYATIDESTrails) κέντρισαν το  ενδιαφέρον τους

α) οι "Πλάτανοι του Μενελάου" με πιθανολογούμενη υπερτρισχιλιετή ηλικία,

β) το "Δέντρο του Άη Θανάση" και 

γ) τα "Δέντρα Κάκκαρη" 

και υπέβαλαν, εθελοντικά, έκθεση στην οποία επισημαίνεται η πιθανότητα χαρακτηρισμού κάποιων εξ αυτών ως "ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ".

Για την εξέταση και καταγραφή των δεδομένων επί των οποίων ενδέχεται να στηριχθεί ο ως άνω χαρακτηρισμός, θα απαιτηθεί να επανέλθουν στις ΚΑΡΥΈΣ και να εντριβήσουν στην συλλογή εκείνων των στοιχείων και λεπτομερειών που ενδέχεται να τεκμηριώσουν τον επιθυμητό χαρακτηρισμό. Το ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ, αποφάσισε να αναλάβει υπό την αιγίδα του την παραπάνω πρωτοβουλία και να καλύψει τα έξοδα φιλοξενίας των ως άνω Καθηγητών του ΓΠΑ, ώστε να εξασφαλιστεί η θεμελιώδης καταγραφή και έκθεση τεκμηρίωσης για να περιληφθούν τα συγκεκριμένα στα "Μνημεία της Φύσης".

 

5. ΕΚΔΟΧΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΡΥΈΣ ΔΕΝΔΡΎΛΛΙΩΝ ΚΑΝΑΔΈΖΙΚΟΥ ΣΦΈΝΔΑΜΟΥ (Canadianmapletrees)

Σε συνέχεια πληροφοριών ότι η Ελληνοαμερικανική οργάνωση ΑΧΕΠΑ, σε συνεργασία με τους ομογενείς της περιοχής Τορόντο του Καναδά, έχει ανακοινώσει την πρόθεση να αποσταλούν από 200 δενδρύλλια Καναδέζικου σφένδαμου σε 200 ενδιαφερόμενους Δήμους της χώρας μας, επί τη ευκαιρία των 200 χρόνων από την έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα των Ελλήνων το 1821, το ΣΩΜΑΤΕΊΟ ενημέρωσε τον Δήμο Σπάρτης και ο Δήμος Σπάρτης ανταποκρίθηκε με υποβολή σχετικού αιτήματος και εφόσον η πρόθεση αυτή γίνει πράξη, οι Καρυές διεκδικούν δικαιωματικά ένα μέρος των δενδρυλλίων που ενδέχεται να παραλάβει ο Δήμος Σπάρτης.

 

6. ΕΚΔΙΚΑΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΏΝ ΜΈΤΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ 

Από τους εν ΗΠΑ "υποτιθέμενους" θεματοφύλακες του ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΎΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗ ΚΕΡΧΟΥΛΆ, ήτοι, 

α) την διορισμένη από την Εισαγγελία της Πολιτείας Μίσιγκαν των ΗΠΑ ως Εμπιστευματοδόχο κα Κιμ Χιλ και 

β) το μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής κ. Μιχάλη Κερχουλά, υποβλήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου 2021 Εξώδικο και στη συνέχεια Αίτημα Ασφαλιστικών  Μέτρων κατά της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασιάς & Σπάρτης και κατά του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ για την επιστροφή στις ΗΠΑ του συνόλου του ενεργητικού του ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΎΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗ ΚΕΡΧΟΥΛΆ το οποίο εκχωρήθηκε από την  Μητρόπολη στους δικαιούχους κατοίκους των ΚΑΡΥΏΝ, αποδεδειγμένα εκπροσωπούμενων από το ΣΩΜΑΤΕΊΟ. 

Ο έως πέρυσι Νομικός Σύμβουλος του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ κ. Κώστας Κυριακάκης, λόγω σοβαρών ανειλημμένων υποχρεώσεων, δήλωσε πλήρη αδυναμία να αναλάβει την υπόθεση της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων και τότε το ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ κατέληξε ομόφωνα στην υιοθέτηση της τεκμηριωμένης σύστασης του μέλους του ΔΣ κ. Βασίλη Βαγενά για ανάθεση της υπόθεσης στην διακεκριμένη Καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών κα Εύη Παπαρσενίου.

Αντίγραφα αρχείων του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ αφενός και αφετέρου του συνόλου των αρχείων στο γραφείο του κ. Κυριακάκη, δόθηκαν στην κα Παπαρσενίου για επιμελή αναλυτική μελέτη, κωδικοποίηση και αξιολόγηση των ισχυρών υπέρ του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ και των τυχόν αδυνάτων σημείων της υπόθεσης, καθώς και για την διαμόρφωση αφενός καθαρής εικόνας και άποψης για τα υπό εκδίκαση δεδομένα και αφετέρου για την στρατηγική προσέγγιση και οργάνωση της δικαστικής αντιμετώπισης των εναντίον του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ θέσεων και ισχυρισμών των αντιδίκων.

Διαπιστώθηκε εξ αρχής ότι η ισχύουσα νομοθεσία για την εκδίκαση της υπόθεσης είναι αυτή της Πολιτείας του Μίσιγκαν των ΗΠΑ (και όχι αυτή της Ελληνικής Δικαιοσύνης στην οποία προσέφυγαν οι αντίδικοι) όπως ρητά προβλέπεται στο από το 1976 ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΎΜΑ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗ ΚΕΡΧΟΥΛΆ (PETERKERHULASTRUST), στο άρθρο 16 ("This Trust Agreement shall be governed by and interpreted according to the laws of the State of Michigan").

Το νομικό γραφείο της Καθηγήτριας κας Παπαρσενίου απευθύνθηκε με συγκεκριμένες νομικές ερωτήσεις αφενός στο Ινστιτούτο Διεθνών Νομικών Θεμάτων που χειρίζεται και διεκπεραιώνει συγκεκριμένα ερωτήματα των ενδιαφερομένων για σχετικές διατάξεις του ισχύοντος νομικού πλαισίου (όπως της Πολιτείας Μίσιγκαν των ΗΠΑ στην συγκεκριμένη περίπτωση) και αφετέρου σε ένα από τα κορυφαία νομικά γραφεία των ΗΠΑ με έδρα τη Νέα Υόρκη και με συνεργαζόμενα γραφεία στις 50 Πολιτείες των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον βραβευμένο Ελληνικής καταγωγής δικηγόρο κ. Πάνο Σιάχο (Peter Siachos) με ρίζες από τις ΚΑΡΥΈΣ (γενέτειρα της μητέρας του) κατόπιν συστάσεων του επίσης Ελληνικής καταγωγής δικηγόρου της Πολιτείας της Νότιας Καρολίνας των ΗΠΑ κ. Κώστα Χριστοφίλη με ρίζες επίσης από τις ΚΑΡΥΈΣ (γενέτειρα αμφοτέρων των γονέων του).

Αξίζει να σημειωθεί η πρόθεση του κ. Σιάχου να έλθει ακόμη και στην Ελλάδα για να στηρίξει την υπόθεση υπέρ των ΚΑΡΥΏΝ, έχοντας παράλληλα ετοιμάσει μήνυμα προς τον κ. Μιχάλη Κερχουλά ότι θα πρέπει να εγκαταλείψει την αήθη και αστήρικτη αντιδικία του με το ΣΩΜΑΤΕΊΟ και τους κατοίκους των ΚΑΡΥΩΝ. 

Το χρονικό περιθώριο δεν επέτρεψε στον κ. Σιάχο, μέσω του συνεργαζόμενου γραφείου στην Πολιτεία Μίσιγκαν των ΗΠΑ, να ολοκληρώσει την υποβολή τεκμηριωμένων συμπερασμάτων και καταπληκτικών απαντήσεων επί του συνόλου των ερωτήσεων που του τέθηκαν από την κα Παπαρσενίου και με την όποια είχε τακτική επικοινωνία, πλην όμως είναι πολύτιμη η εθελοντική συνεισφορά του στην υπόθεση για το σκέλος των απαντήσεων που δόθηκαν και διασταυρώθηκαν από το γραφείο της κας Παπαρσενίου με αυτές του Ινστιτούτου Διεθνών Νομικών Θεμάτων.

Το επίπεδο της προετοιμασίας και των χειρισμών του γραφείου της κας Παπαρσενίου φάνηκε αφενός στην αίθουσα εκδίκασης της υπόθεσης στο Πρωτοδικείο Σπάρτης με εμφανή την υπεροχή έναντι των αντιδίκων και αφετέρου από τις "σημειώσεις" που υποβλήθηκαν εκατέρωθεν στο Πρωτοδικείο, κατά τα προβλεπόμενα, μετά την δίκη. 

Εντυπωσιάζει η δομή, η κωδικοποίηση, η προσέγγιση, η πληρότητα και η μεταδοτικότητα των επιχειρημάτων αντίκρουσης των έωλων ισχυρισμών και των απαράδεκτων ενεργειών των αντιδίκων. 

Αν και ουδείς θα πρέπει να κάνει προβλέψεις για τις αποφάσεις των δικαστηρίων, η απόφαση αναμένεται να είναι θετική για το ΣΩΜΑΤΕΊΟ και επί της ουσίας θετική για τους δικαιούχους κατοίκους των ΚΑΡΥΏΝ.

Το ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ εξέδωσε δύο λιτές/απέριττες ανακοινώσεις  ενημέρωσης των κατοίκων των ΚΑΡΥΏΝ  σχετικά με την εκδίκαση της υπόθεσης και πάντα σε συνεννόηση με την κα Παπαρσενίου για ευνόητους λόγους προστασίας των υπό εκδίκαση δεδομένων. 

Παρά ταύτα μια ομάδα 20 κατοίκων των ΚΑΡΥΏΝ ενυπόγραφα κίνησε παράλληλες διαδικασίες ανάθεσης της υπόθεσης σε τοπικό νομικό σύμβουλο της ομάδας αυτής, προφανέστατα προκειμένου να αποκτήσει πρόσβαση στο κείμενο του αιτήματος των ασφαλιστικών μέτρων κατά του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ, εκφράζοντας με αυτό την ανυπόστατη έλλειψη εμπιστοσύνης προς τους υπεύθυνους χειρισμούς της Διοίκησης του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ. 

Όμως, σε τελική ανάλυση, ο νομικός σύμβουλος στον οποίο ανατέθηκε η εκπροσώπηση της ως άνω ομάδας, μη έχοντας μαζί του ούτε μάρτυρα να καταθέσει, πήρε θέση δίπλα στους νομικούς συμβούλους της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης αφενός και αφετέρου του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ και υπέβαλε "σημειώσεις" με περιεχόμενο ομοιότυπο με αυτό του  νομικού συμβούλου της Ιεράς Μητρόπολης (όστις σε αγαστή συνεργασία με την κα Παπαρσενίου ακολούθησε ευθύγραμμη τακτική μαζί της) και από τις αγορεύσεις και μαρτυρικές καταθέσεις στη δίκη της νομικής ομάδας του γραφείου της κας Παπαρσενίου.

Το ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ, όπως με σαφήνεια αναφέρεται στην δεύτερη σχετική του Ανακοίνωση, θα ενημερώσει περιεκτικά τους απανταχού Αραχωβίτες αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου Σπάρτης.  Δημοσιεύοντας παράλληλα τις "σημειώσεις" που υποβλήθηκαν από το γραφείο της κας Παπαρσενίου, θα διευκολύνει να μάθουν άπαντες το ιστορικό αναφορικά με το ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΎΜΑ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗ ΚΕΡΧΟΥΛΆ και αναφορικά με τους εμπλεκόμενους σε αυτό και με τους χειρισμούς αυτών. Θα επιβεβαιωθεί τότε ο ικανός και υπεύθυνος χειρισμός των εμπλεκομένων από 22 Οκτωβρίου 2017 έως τώρα εκλεγμένων από τους κατοίκους των ΚΑΡΥΏΝ μελών της Επιτροπής Διεκδίκησης του ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΎΜΑΤΟΣ και των εν συνεχεία μελών της Διοίκησης του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ, σε αντιπαράθεση με τους εν ΗΠΑ εμπλεκόμενους και με τους προσκείμενους σε αυτούς.

Στην περίπτωση που η απόφαση του Πρωτοδικείου Σπάρτης είναι θετική, όπως αναμένεται, υπάρχει προς εξέταση από το ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ η σκέψη αγωγής κατά των εν ΗΠΑ αντιδίκων προκειμένου να αποζημιωθούν οι Καρυές τόσο για το κόστος εκδίκασης της υπόθεσης, όσο και για τις αποθετικές ζημιές που υπέστησαν οι ΚΑΡΥΕΣ από τις επί χρόνια κωλυσιεργίες των αντιδίκων και από τις αντίθετες με την επιθυμία του αείμνηστου Ευεργέτη ΠΑΝΑΓΙΏΤΗ ΚΕΡΧΟΥΛΆ ενέργειές τους, όλες αναντίστοιχες με τους όρους του ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΎΜΑΤΟΣ.

Η παραπάνω δικαστική διαμάχη, πέραν του σημαντικού κόστους του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ, ανέτρεψε πλήρως τον προγραμματισμό δράσης του ΔΣ, με τη λήψη αποφάσεων να υπόκεινται στο ενδεχόμενο αρνητικής απόφασης του Πρωτοδικείου Σπάρτης και αδυναμίας εκπλήρωσης οικονομικών δεσμεύσεων ή δοσοληψιών.

 

7. ΑΠΟΤΙΣΗ ΤΙΜΗΣ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΡΑΚΌΠΟΥΛΟΥ ΜΕ  ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΠΑΤΙΟΥ 1 (ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ) ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ

Αποτίοντας την δέουσα τιμή στη μνήμη του αείμνηστου Αντιπροέδρου του ΔΣ του  ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΥ ΔΡΑΚΌΠΟΥΛΟΥ, του αφιερώθηκε το Μονοπάτι 1 (Το Μονοπάτι του Χωριού) σε αναγνώριση της ανεκτίμητης ηθικής, επαγγελματικής και οικονομικής προσφοράς του 

* στην Επιτροπή Διεκδίκησης του ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΎΜΑΤΟΣ και σε συνέχεια 

* στο ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ, αλλά παράλληλα και 

* στις ΚΑΡΥΈΣ που υπεραγαπούσε, όπως αυτό προκύπτει από σειρά πράξεών του, μεταξύ των οποίων και η προσέλκυση ανθρώπων του περιβάλλοντός του που είναι έκτοτε μόνιμοι παραθεριστές στο χωριό μας.

 

8. ΕΝEΡΓΕΙΕΣ ΠΡΟΒΟΛHΣ ΤΩΝ ΚΑΡΥΏΝ

Προωθήθηκε υλικό προβολής των ΚΑΡΥΏΝ σε:

* Συλλόγους/Σωματεία Φυσιολατρών και Πεζοπόρων,

* Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και karyes.gr,

* Ταξιδιωτικά Γραφεία και

* Μέσα Ενημέρωσης τοπικής και εθνικής εμβέλειας, 

καθώς και στο Τουριστικό Περίπτερο Σπάρτης, το οποίο ζητώντας προσφάτως αναπλήρωση υλικού (Ταξιδιωτικών Οδηγών στα Ελληνικά και Αγγλικά και Χαρτών της περιοχής με τα μονοπάτια και τις ποδηλατικές διαδρομές), εκθειάζει την ποιότητα και αισθητική των ως άνω εκδόσεων.

Δημοσιεύτηκαν άρθρα για τις ΚΑΡΥΈΣ στο κορυφαίο φυσιολατρικό περιοδικό "Ελληνικό Πανόραμα" και στην γνωστή ιστοσελίδα travel.gr με την μεγαλύτερη απήχηση στους ενδιαφερόμενους για ταξίδια και τουριστικούς προορισμούς. Δεν τηρούνται στατιστικά στοιχεία να επιβεβαιώσουν την μέσω τυχαίων συζητήσεων διαπίστωση ότι ένα μεγάλο ποσοστό των επισκεπτών του φετινού καλοκαιριού τις ημέρες του δεκαπενταύγουστου οφείλεται στα άνω δημοσιεύματα.

Προ ημερών οι ΚΑΡΥΕΣ φιλοξενήθηκαν και στην επίσης γνωστή και μεγάλης εμβέλειας ιστοσελίδα travelstyle.gr.

Παράλληλα, έχουν αρχίσει διαλεκτικές επαφές με τους τοπικούς επιχειρηματίες για να καταλήξουν (πιθανόν) σε ένα αποδεκτό πλαίσιο καλής και φιλικής εξυπηρέτησης των επισκεπτών μας από πλευράς πρωτίστως υποδοχής τους και προσφοράς αγαθών εξαιρετικής ποιότητας σε προσιτές τιμές, προκειμένου οι επισκέπτες μας να αποκομίσουν την πλέον θετική εικόνα για το χωριό και μένοντας ενθουσιασμένοι από την επίσκεψή τους να προβάλλουν τις ΚΑΡΥΕΣ όπου και με όποιον βρεθούν ως ένα από τα κορυφαία ορεινά χωριά της Ελλάδος. Η μόνιμη, ανέξοδη και πλέον αποτελεσματική ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ του τόπου μας είναι αυτή που κυκλοφορεί "από στόμα σε στόμα".

 

9. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΥΩΝ

*Διάθεση σύγχρονου εξοπλισμού εκπαίδευσης των μαθητών (Διαδραστικός Πίνακας)

* Ετήσια οικονομική ενίσχυση κάθε μαθητή 

Σε συνέχεια αιτημάτων του Προϊσταμένου διδασκάλου του Δημοτικού Σχολείου ΚΑΡΥΏΝ κ. Γιώργου Διαμαντούρου, το ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ανταποκρίθηκε  

* με τη διάθεση Διαδραστικού Πίνακα για την εκπαίδευση των μαθητών στο Σχολείου με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα και

* με την παροχή ετήσιας οικονομικής ενίσχυσης χιλίων ευρώ (1.000€) σε κάθε μαθητή, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής, ώστε να παραμείνει ανοιχτό το Σχολείο.

 

10. ΔΩΡΕΑ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΈΝΟ ΚΑΡΥΑΤΗ ΙΑΤΡΟ κ. ΘΕΟΔΩΡΟ ΒΟΥΚΙΔΗ

Το ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ αποδέχτηκε την ευγενική χειρονομία δωρεάς ενός σύγχρονου Απινιδωτή από τον διακεκριμένο Καρυάτη ιατρό κ. Θεόδωρο Βουκίδη για την παροχή επιτόπου άμεσης βοήθειας σε περίπτωση καρδιακού επεισοδίου. 

Το ΔΣ, αφού ευχαρίστησε για λογαριασμό όλου του χωριού τον αξιαγάπητο κ. Βουκίδη, μερίμνησε για την κατάλληλη θέση και προσβασιμότητα του Απινιδωτή στην Κεντρική Πλατεία του χωριού αφενός και αφετέρου για την παροχή εκπαίδευσης με πιστοποίηση των ενδιαφερομένων, σε συνεννόηση με όλους τους Φορείς των ΚΑΡΥΩΝ.

 

11. ΛΕΥΚΩΜΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΡΥΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΏΝ 

Έγινε διαπραγμάτευση όρων και υπογραφή σύμβασης μεταξύ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ και της Λαογραφικής Ομάδας Λακωνίας, με επικεφαλής τον κ. Νίκο Μπαριάμη, για την συμπαραγωγή με το Υπουργείο Πολιτισμού Λευκώματος για την Μουσικοχορευτική Παράδοση των ΚΑΡΥΩΝ έναντι ποσού δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000€).

Η σύμβαση αυτή προβλέπει την παραγωγή και παράδοση στο ΣΩΜΑΤΕΊΟ εξακοσίων (600) Λευκωμάτων με προδιαγεγραμμένο περιεχόμενο και με εξαιρετική επιμέλεια και αισθητική.  Αυτά θα διανεμηθούν από το ΣΩΜΑΤΕΊΟ μεθοδικά και με αποδεικτικά σε κάθε κατοικήσιμο σπίτι των ΚΑΡΥΩΝ. Τα υπόλοιπα να διατεθούν, βάσει αποφάσεων κάθε φορά του ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ, σε άτομα με συγκεκριμένη προσφορά στο ΣΩΜΑΤΕΊΟ και σε ειδικές περιπτώσεις για συγκεκριμένους λόγους δημοσίων σχέσεων.

Παράλληλα, η σύμβαση προβλέπει την χρήση των πνευματικών δικαιωμάτων προσδιορισμένου περιεχομένου του Λευκώματος, προκειμένου αυτό να καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ caryatidestrails.com και να είναι προσβάσιμο στους πάντες.

Όπως είναι ήδη γνωστό, το Λεύκωμα που εκδόθηκε και κυκλοφορεί ικανοποιώντας πλήρως τους συμβατικούς όρους, ξεπερνώντας σε περιεχόμενο, σε ποιότητα και σε αισθητική τις προσδοκίες της Διοίκησης του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ, πωλείται ευρέως προς 35€/έντυπο.

Πρόκειται για έργο ιστορικής σημασίας για τις ΚΑΡΥΈΣ, καρπός πενταετούς περίπου επιμελούς έρευνας των ηθών και των παραδόσεων του χωριού όπως αυτές περιγράφονται παραστατικά μέσα από συνεντεύξεις με τους πλέον ηλικιωμένους άνδρες και γυναίκες των ΚΑΡΥΏΝ που συμμετέχουν στη δημιουργία αυτού του Λευκώματος και όπως προκύπτουν από δεκάδες καταγεγραμμένες πηγές σε δημόσια και ιδιωτικά αρχεία που έχουν περισωθεί. 

Με φροντισμένο φωτογραφικό, καλλιτεχνικό και συγγραφικό υλικό, και με κατάθεση των στίχων των τραγουδιών που ακούγονταν και ακούγονται ακόμη στις ΚΑΡΥΕΣ, το Λεύκωμα εκτείνεται σε 180 σελίδες και περιλαμβάνει σύγχρονο οπτικοακουστικό αρχείο υψηλής ποιότητος με 111 τραγούδια και με ντοκυμαντέρ 159' λεπτών, καθώς και το σήμα του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ στο εξώφυλλο, προβάλλοντας εσαεί τον αείμνηστο Ευεργέτη ΠΑΝΑΓΙΏΤΗ ΚΕΡΧΟΥΛΆ !

Δεδομένου ότι το συγκεκριμένο Λεύκωμα πωλείται ήδη ευρέως προς 35€ έκαστο (περιλαμβανομένου του ΦΠΑ), η εξασφάλιση από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ 600 Λευκωμάτων έχει, πέραν της ανεκτίμητης για τις ΚΑΡΥΈΣ συναισθηματικής αξίας, υπερδιπλάσια αγοραστική αξία από το κόστος συμμετοχής του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ στην συμπαραγωγή του με το Υπουργείο Πολιτισμού !

Στις 7 Αυγούστου 2022 ακολούθησε λαμπρή εκδήλωση από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ στον εξαιρετικό χώρο του Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής με τη συμμετοχή όλων των συντελεστών δημιουργίας του Λευκώματος, ενώπιον πλήθους κόσμου. Πέραν των συμπατριωτών, μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων εκτός ΚΑΡΥΩΝ εκδήλωσαν τον θαυμασμό τους για το δημιουργικό έργο του Λευκώματος και την εκδήλωση, συγχαίροντας τους συντελεστές και τη Διοίκηση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ για το ιστορικό επίτευγμα.

 

12. ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

Θεμελιώδης αποστολή, βασική επιδίωξη και κεντρικός στόχος του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ παραμένει η στήριξη των τοπικών παραγωγών προκειμένου να παραμείνουν οι νέοι στον τόπο τους, όπως ήταν η έμμονη επιθυμία του Ευεργέτη και όπως ρητά και κατηγορηματικά προβλέπεται στους όρους του ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΕΡΧΟΥΛΑ (...."It is the intent of the Grant or thaτ the funds in this Trust be utilized in such manner as may encourage the young of said village to continue living there by enhancing the quality of life and the economic Οpportunities available"....). Αποδεδειγμένα η Διοίκηση του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ έχει επιδείξει εμπράκτως την εστίασή της σε αυτόν τον στόχο.

Βάσει αποφάσεων του προηγούμενου ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ για την στήριξη των τοπικών παραγωγών με πολύ συγκεκριμένη και δίκαιη διαδικασία (αλγοριθμική κατανομή) που προϋποθέτει τη λήψη πρωτοβουλιών από τους νέους κυρίως παραγωγούς, αρκετοί νέοι του χωριού υπέβαλαν, μέσω ειδικευμένων συμβούλων, αιτήματα κρατικής επιχορήγησης ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ ανά αίτημα.

Με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ και λαμβάνοντας υπόψη την υπόθεση απόφασης του Πρωτοδικείου Σπάρτης και του κινδύνου, όπως προαναφέρθηκε, δέσμευσης των χρημάτων του ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ, παρακάμφθηκε άπαξ η διαδικασία προσκόμισης των τιμολογίων τους μετά την ολοκλήρωση και έγκριση του ποσού της χρηματοδότησης βάσει του αιτήματός τους και εγκρίθηκε η κάλυψη από το ΣΩΜΑΤΕΊΟ των τιμολογίων που προσκόμισαν για τις μέχρι στιγμής συμβουλευτικές υπηρεσίες υποβολής των αιτήσεων τους.

Ευελπιστούμε να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους όλοι οι τοπικοί παραγωγοί, δημιουργώντας 

* συνθήκες αισιοδοξίας για την απόφαση των νέων να παραμείνουν ασχολούμενοι παραγωγικά στον τόπο τους και 

* ευκαιρίες εισροής εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην περιοχή των ΚΑΡΥΏΝ για παραγωγικές επενδύσεις.

Η μόχλευση της οικονομικής συμμετοχής του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ για την συγκεκριμένη στήριξη των τοπικών παραγωγών έχει άμεσα πολλαπλάσια ανταποδοτικά αποτελέσματα και πιθανότατα ευνοϊκά αποτελέσματα από τις αποδόσεις αυτών των επενδύσεων.

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη κύκλος επαφών με τις νέες και τους νέους του χωριού για την δομημένη συζήτηση αιτημάτων τους.

 

13. ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΥΛΙΚΩΝ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΚΑΡΥΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΉΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ

Το ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, λαμβάνοντας υπόψη το ακραίο ενδεχόμενο αρνητικής για τις ΚΑΡΥΕΣ απόφασης του Πρωτοδικείου Σπάρτης, μερίμνησε προνοιακά να παραγγείλει επαρκή για τα επόμενα χρόνια ποσότητα συγκεκριμένων υλικών συντήρησης των μονοπατιών και συγκεκριμένων ποσοτήτων έντυπου υλικού προβολής των ΚΑΡΥΏΝ.

Έχει παρατηρηθεί ότι ένα σχετικά μικρό ποσοστό των πινακίδων σήμανσης των μονοπατιών που είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένες στον ήλιο, εμφανίζουν είτε σημάδια αστοχίας υλικού, είτε χρίζουν συντήρησης (πέρασμα με βερνίκι και βάψιμο λεκτικού). Έχει ξεκινήσει η διαδικασία συστηματικής καταγραφής των ως άνω και θα ακολουθήσει η σχετική επιδιόρθωση/συντήρηση αυτών.

 

14. ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΆΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ Ι. Ν. ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΎΡΩΝ

Με την αξιοθαύμαστη προσπάθεια των γυναικών του Σωματείου "Αγιοι Ανάργυροι" για την συγκέντρωση χρημάτων με την ευγενική χειρονομία πολλών δωρητών και κυρίως της οικογένειας ΚΩΣΤΑ & ΑΜΑΛΙΑΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑ, αποκαταστάθηκαν οι φθορές και οι ζημιές που είχε υποστεί ο Ι. Ν. Αγίων Αναργύρων στην είσοδο της περιοχής των ΚΑΡΥΏΝ μετά τη διασταύρωση των δρόμων από Σπάρτη και Τρίπολη. Ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα της Διοίκησης του Σωματείου "Άγιοι Ανάργυροι", αποφασίστηκε ομόφωνα από το ΔΣ η συμβολική συμμετοχή του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ με την ανάληψη πληρωμής του τιμολογίου μιας συγκεκριμένης επισκευαστικής εργασίας του Ναού ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000€).

 

15. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ

Παρακολουθώντας τις συναλλαγματικές εξελίξεις του τρέχοντος έτους κα λαμβάνοντας υπόψη την ευνοϊκή εξέλιξη σχέσης δολαρίου έναντι του ευρώ (~ 1$ = 1€), καθώς και τα σχετικά επιτόκια των Τραπεζών Εθνικής και Πειραιώς αφενός και αφετέρου την διευκόλυνση των δοσοληψιών, το ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ενέκρινε ομόφωνα το κλείσιμο του λογαριασμού συναλλάγματος στην Τράπεζα Πειραιώς και την μεταφορά του στην Εθνική Τράπεζα και παράλληλα την μετατροπή ποσού 300.000$ ΗΠΑ σε ευρώ.

Σημειωτέον ότι η σχέση συναλλαγματικής ισοτιμίας ευρώ δολαρίου ήταν ~1,20$ =1€ όταν το ενεργητικό του ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΎΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗ ΚΕΡΧΟΥΛΆ εκχωρήθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας & Σπάρτης στο ΣΩΜΑΤΕΊΟ, αυτή η πολύ ευνοϊκή εξέλιξη δικαίωσε την απόφαση της τότε Διοίκησης του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ να διατηρήσει το σύνολο σχεδόν του ενεργητικού σε δολλάρια ΗΠΑ. Το μέχρι στιγμής κέρδος από την συναλλαγματική διάφορα, καθώς και από τους τόκους των λογαριασμών σε δολάρια ΗΠΑ, υπερβαίνει το ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000 €) !

 

16. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΩΝ ΚΑΡΥΩΝ 

Με εγκεκριμένη από το ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ εισήγηση του μέλους του ΔΣ κ. Γιάννη Χάρακα, ξεκίνησε από πέρυσι κύκλος επαφών και συζητήσεων με τον ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΥΑΤΩΝ για την προσέγγιση των δύο σημαντικότερων Φορέων των ΚΑΡΥΩΝ, με στόχο την αγαστή συνεργασία μεταξύ τους αφενός και αφετέρου την εν συνεχεία και από κοινού ανάληψη πρωτοβουλιών για την διεύρυνση αυτής της συνεργασίας με όλους τους Φορείς των ΚΑΡΥΏΝ και την επίτευξη κλίματος ΕΝΟΤΗΤΑΣ & ΟΜΟΝΟΙΑΣ στο χωριό.

Παρά την καλή προετοιμασία και την έγγραφη με προσυμφωνημένο περιεχόμενο συνεργασία των δύο Φορέων για το σε καθυστέρηση θέμα παράδοσης σε λειτουργία των ισόγειων καταστημάτων του Κτιρίου που θα στεγάσει το Κέντρο Μνήμης και Πολιτισμού των ΚΑΡΥΩΝ, με ανάληψη από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ της εξόφλησης των τιμολογίων των μη επιλέξιμων (από την χορηγό του έργου Αναπτυξιακή Εταιρεία Πάρνωνος) δαπανών, προκειμένου τα καταστήματα να ολοκληρωθούν εγκαίρως και να λειτουργήσουν από την Άνοιξη του 2022, το ΔΣ του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΡΥΑΤΩΝ παρότι (αποδεχόμενο τα προσυμφωνημένα) υπέβαλε σχετικό αίτημα για το απαιτούμενο ποσό των 30.500€ άνευ όμως αναφοράς στα προσυμφωνημένα, στη συνέχεια απέφυγε την αποδοχή τους και ΔΕΝ ανταποκρίθηκε !!!

Παρά ταύτα, ακολούθησαν στη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού συζητήσεις και διεργασίες σε επίπεδο ατομικών πρωτοβουλιών, χωρίς πλαίσιο και ατζέντα, οι οποίες κατέληξαν σε καταδικαστέες συμπεριφορές και κραυγές όχλου.

Δεν ταιριάζουν στις ΚΑΡΥΕΣ οι εκφυλιστικές συμπεριφορές προσέγγισης της συνεργασίας των Φορέων, όταν οι ΚΑΡΥΕΣ έχουν περίτρανα αποδείξει μετά τον αδελφοκτόνο εμφύλιο πόλεμο το επίπεδο του πολιτισμού που διαθέτουν, κατορθώνοντας σταδιακά και σταθερά την καθολική συμφιλίωση των κατοίκων του χωριού.

Ως εκ τούτου, το ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ έχει ευθύνη να πάρει ξεκάθαρη θέση επί του θέματος και να θέσει απαράβατους όρους δικής του συμμετοχής σε τυχόν επόμενη προσέγγιση του θέματος από αποκλειστικά και μόνο εγγράφως εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους των Φορέων.

Πολύ συγκεκριμένα: 

1. Μοναδικό θέμα της συνάντησης των εκπροσώπων των Φορέων είναι η καλόπιστη και ειλικρινής προσέγγιση επίτευξης ΤΗΣ ΑΓΑΣΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΡΥΑΤΩΝ.

2. Καμία απόκλιση από το θέμα ή συμμετοχή μη εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου δεν είναι αποδεκτή.

3. Καμία ανοχή επέμβασης στα Καταστατικά των Φορέων. 

Η αλλαγή άρθρων των Καταστατικών των Φορέων προβλέπεται με συγκεκριμένα άρθρα και διαδικασίες που συζητούνται αποκλειστικά και μόνο στις Γενικές Συνελεύσεις των Φορέων. Πουθενά αλλού!

Το Καταστατικό του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, εν προκειμένω, προϋποθέτει 

* την υποβολή, εγγράφως, αιτήματος στο ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ από το 1/5 των μελών για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης προκειμένου να συζητηθεί και να αποφασιστεί η αλλαγή άρθρων του Καταστατικού του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ,

*  πλειοψηφία των τριών τετάρτων (3/4) των παρόντων ή εκπροσωπούμενων μελών και απαρτία με την παρουσία ή εκπροσώπηση του 1/2 των μελών κατά την πρώτη (και την επαναληπτική αν χρειαστεί) Συνέλευση ή τουλάχιστον του 1/3 των μελών σε περίπτωση μιας ακόμη (της τρίτης) επαναληπτικής Συνέλευσης.

4. Η Διοίκηση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ έχει πολύ συγκεκριμένα και τεκμηριωμένα δεδομένα ανάρμοστης συμπεριφοράς συγκεκριμένων Φορέων και μεμονωμένων ατόμων και παρόλα αυτά ανέλαβε πρωτοβουλία συννενόησης και συνεργασίας με όλους τους Φορείς. 

Επιπλέον, το ΣΩΜΑΤΕΙΟ έχει δώσει δείγματα γραφής επί του θέματος και παράλληλα, ενεργώντας θεσμικά/καταστατικά και με τη δέουσα υπευθυνότητα, δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα σε Φορέα ή σε άτομο να κριθεί για ανάρμοστη συμπεριφορά. 

ΔΕΥΣΜΕΥΕΤΑΙ να πορευθεί το ίδιο αταλάντευτα και εφεξής. 

Η επίτευξη της ΑΓΑΣΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ και ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΡΥΑΤΩΝ είναι, πρωτίστως και κυρίαρχα, υπόθεση πολιτισμένης και απόλυτα δημοκρατικής συμπεριφοράς !

5. Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ είναι άτρωτο σε αήθεις επιθέσεις και καταγγελίες.

Ας μην παρεξηγηθεί ο έως τώρα χαμηλός τόνος αντίδρασης της Διοίκησης του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, διότι έχει ήδη συζητηθεί η λήψη απόφασης που θα αναγκάσει όσους εκστομίζουν καταγγελίες άνευ αποδεικτικών στοιχείων, να απολογηθούν στη Δικαιοσύνη και να υποστούν τις συνέπειες.

Το ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ βρίσκεται σε επιφυλακή και σε ετοιμότητα για την περάτωση των δρομολογημένων έργων και δράσεων και, ανάλογα με την έκβαση του δικαστηρίου για την εξασφάλιση ΔΙΑ ΠΑΝΤΌΣ του ενεργητικού του ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ στους δικαιούχους κατοίκους των ΚΑΡΥΩΝ, σχεδιάζοντας παράλληλα τα επόμενα βήματα ενίσχυσης και προβολής των υποδομών των ΚΑΡΥΩΝ προς έγκριση από την Γενική Συνέλευση.

6. Η Διοίκηση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ είναι αναφανδόν υπέρ της Ενότητας και της Ομόνοιας του χωριού και αποφασισμένη να μην κάνει βήμα πίσω. Καλεί όλους τους Φορείς των ΚΑΡΥΩΝ σε συγχρονισμένα και σταθερά βήματα μπροστά, αφήνοντας αναγκαστικά πίσω την ισχνή μειοψηφία των αρνητών της Ενότητας των ΚΑΡΥΑΤΩΝ.

 

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 - ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ 2023

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η υλοποίηση του προγράμματος δράσης της επόμενης περιόδου εξαρτάται από την απόφαση του Πρωτοδικείου Σπάρτης.

1. ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΔΡΑΣΕΙΣ

* Ένταξη γεώτρησης "Καρβέλο" στο δίκτυο ύδρευσης των Καρυών,

* Στήριξη των τοπικών παραγωγών και εξέταση αιτημάτων τους,

* Προώθηση έναρξης έργου ΕΕΛ Καρυών,

* Εξασφάλιση αδειών κατασκευής Νέας Δέσης στο Ρέμα της Μηλιάς,

* Συνέχιση μελετών για Υδατοδεξαμενή χωρητικότητας ~30.000 κ.μ.,

* Ολοκλήρωση αρχιτεκτονικού φωτισμού σημείων ενδιαφέροντος,

* Συντήρηση Μονοπατιών,

* Επιδίωξη επισκευής τμήματος του δρόμου στον Κάμπο,

* Διανομή Λευκωμάτων Μουσικοχορευτικής Παράδοσης Καρυών,

* Εμπλουτισμός ιστοσελίδας ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ caryatidestrails.com, με το περιεχόμενο του Ταξιδιωτικού Οδηγού και μέρους του Λευκώματος.

2. ΑΞΙΟΛΌΓΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

* Φωτοβολταϊκό πάρκο έως ένα μεγαβάτ (1MW),

* Υδατοδεξαμενή χωρητικότητας ~30.000 κ.μ.,

* Κλειστό κύκλωμα ποτίσματος των κήπων του οικισμού,

* Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Βρύσης Σάκαλη,

* Περαιτέρω αξιοποίηση της Βρύσης Σάκαλη,

* Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Άη Γιάννη,

* Χαρακτηρισμός "Μνημείων της Φύσης" των Καρυών,

* Ανάπτυξη και καθιέρωση δεσμευτικού πλαισίου φιλικής εξυπηρέτησης των επισκεπτών μας,

* Σχεδιασμός εκδηλώσεων εμβέλειας

_ Γαστρονομικές,

_ "Καρυάτεια",

_ Γιορτή κάστανου,

_ Αποκριών.......,

* Εξασφάλιση χορηγίας προβολής των Καρυών,

* Επανασύνδεση με αδελφότητες ΚΑΡΥΑΤΩΝ σε

_ Πολιτείες ΗΠΑ, 

_ Καναδά και

_ Αυστραλία,

* Αξιοποίηση τυχόν επιχορηγούμενων προγραμμάτων ανάπτυξης, 

* Θεματικό πάρκο με αξιοποίηση του συγκροτήματος των αλωνιών,

* Διερεύνηση συνεργασίας με ΑΧΕΠΑ ή άλλους φορείς για την αξιοποίηση πτέρυγας του Δημοτικού Σχολείου Καρυών με στόχο την  φιλοξενία τέκνων της ομογένειας όλες τις εποχές του χρόνου.


No comments:

Post a Comment

;