Σελίδες

Saturday 3 September 2022

Θερμή παράκληση προς τον Δήμαρχο Σπάρτης για υποβολή από την ΔΕΥΑ Σπάρτης πρότασης χρηματοδότησης έργου κατασκευής αγωγού μεταφοράς του νερού από την γεώτρηση «ΚΑΡΒΕΛΟ» στην κεντρική δεξαμενή ύδρευσης Καρυών

Σάβ, 3 Σεπ 2022

Σύμφωνα με την Τροποποίηση Πρόσκλησης για την υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης έργων στα δίκτυα ύδρευσης των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης το Σωματείο Διαχείρισης Καταπιστεύματος Παναγιώτη Κερχουλά κάνει θερμή παράκληση προς τον Δήμαρχο Σπάρτης για υποβολή από την ΔΕΥΑ Σπάρτης πρότασης χρηματοδότησης έργου κατασκευής αγωγού μεταφοράς του νερού από την γεώτρηση «ΚΑΡΒΕΛΟ» στην κεντρική δεξαμενή ύδρευσης Καρυών.

 

Αξιότιμε Κύριε Δήμαρχε, Αγαπητέ Πέτρo, 

Θερμή παράκληση για αξιοποίηση της συνημμένης  ευκαιρίας με υποβολή από την ΔΕΥΑ ΣΠΆΡΤΗΣ πρότασης χρηματοδότησης του έργου κατασκευής του αγωγού μεταφοράς του νερού από την Γεώτρηση "ΚΑΡΒΕΛΟ" στην Κεντρική Δεξαμενή Ύδρευσης των ΚΑΡΥΏΝ, αφού έχει ήδη προωθηθεί στην ΔΕΥΑΣ έτοιμη πλήρης μελέτη του εν λόγω έργου όπως αυτή έχει υποβληθεί στο ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΏΤΗ ΚΕΡΧΟΥΛΑ από την Υδρολόγο Μηχανικό κα Γεωργία Λεβεντάκη.  

Μόνο η διαδικασία αυτή να μην καθυστερήσει τη σύντομη ολοκλήρωση και παραλαβή αυτού του έργου. 

Επ' ευκαιρία και σε συνέχεια της πρόσφατης συνάντησης και συνεννόησής μας στις ΚΑΡΥΈΣ και της μετέπειτα επικοινωνίας μας, θερμά σας  παρακαλούμε όπως ζητάτε τακτική γραπτή ενημέρωση από τους συνεργάτες σας για την πορεία των εκκρεμών θεμάτων των ΚΑΡΥΏΝ, ήτοι: 

1. Την έκδοση της άδειας χρήσης νερού που εξακολουθεί να εκκρεμεί παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της Διεύθυνσης Υδάτων προς τον Γεωλόγο Μηχανικό κ. Θανάση Καπλάνη (τον έχοντα υποβάλει από τις αρχές του 2022 το αρχικό σχετικό αίτημα για λογαριασμό της ΔΕΥΑΣ).

Παράλληλα, τη δρομολόγηση  των επακόλουθων έργων ένταξης της Γεώτρησης "ΚΑΡΒΕΛΟ" στην Κεντρική Δεξαμενή Ύδρευσης των ΚΑΡΥΏΝ, έως ότου εκδοθεί η άδεια χρήσης νερού και εξασφαλιστεί η ρευματοδότηση της ήδη ολοκληρωμένης ηλεκτρομηχανολογικής εγκατάστασης της εν λόγω Γεώτρησης. 

2. Την υπέρβαση των γραφειοκρατικών διαδικασιών για την έναρξη του έργου ολοκλήρωσης της αποχέτευσης και της ΕΕΛ των ΚΑΡΥΏΝ, έργο προϋπολογισμού 1,4 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο έχετε υποβάλει από το προηγούμενο έτος προς χρηματοδότηση, 

3. Την επισκευή και ασφαλτόστρωση μικρού τμήματος του δρόμου από ΚΑΡΥΈΣ προς ΤΡΊΠΟΛΗ-ΑΘΗΝΑ, το οποίο έχετε ο ίδιος επισκευτεί, 

4. Την παρέμβαση σας για την έκδοση, μετά από ένα χρόνο αναμονής, των απαιτούμενων αδειών κατασκευής "Νέας Δέσης" στη θέση "Ρέμα της Μηλιάς" και αγωγού προς την υφιστάμενη υδατοδεξαμενή άρδευσης των ΚΑΡΥΏΝ και να προστεθεί σε αυτά και  

5. Η μόνιμη επίλυση του εξαιρετικά ενοχλητικού και ζημιογόνου (για επιχειρήσεις, επισκέπτες και κατοίκους του χωριού) θέματος των πολύωρων, έως πολυήμερων, διακοπών των δικτύων τηλεφωνικής επικοινωνίας των ΚΑΡΥΏΝ. 

Σημειωτέον ότι από το δίκτυο οπτικής ίνας της περιοχής έχουν όλως παραδόξως εξαιρεθεί ΜΟΝΟ οι ΚΑΡΥΈΣ! Το δίκτυο από τη Λακωνία σταματά στην γειτονική Βαρβίτσα και το δίκτυο από την Αρκαδία  στα γειτονικά Βούρβουρα!! 

Αν έχετε την καλοσύνη, παρακαλούμε να είμαστε αποδέκτες της ενημέρωσής σας για τα θέματα των ΚΑΡΥΏΝ έως ότου κάθε ένα από αυτά δρομολογηθεί και επιλυθεί.

 

Με ευχαριστίες και εκτίμηση, 

 

Παναγιώτης Καραχάλιος 

No comments:

Post a Comment

;