Σελίδες

Wednesday 5 October 2011

Παγκόσμια Γιορτή των πουλιών στον Υγρότοπο Μουστού

Με σύνθημα «Σώστε τα μεταναστευτικά πουλιά» ο υγρότοπος Μουστού γιόρτασε και φέτος την Παγκόσμια Γιορτή των πουλιών με μια εκδήλωση που έλαβε χώρα την Κυριακή 2/10. Η ετήσια γιορτή πραγματοποιείται κάθε πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε περισσότερες από 30 χώρες και συντονίζεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία BirdLife International. 
Η εκδήλωση ξεκίνησε νωρίς το πρωί στο πανοραμικό σημείο της λίμνης του Μουστού, όπου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν παρυδάτια και υδρόβια πουλιά, όπως ο σταχτοτσικνιάς, η αλκυόνη, η φαλαρίδα, η νερόκοτα, η πρασινοκέφαλη πάπια, ο καλαμόκιρκος, το νανοβουτηχτάρι κα. 
Περισσότεροι από 100 άτομα ενημερώθηκαν για τις ιδιαιτερότητες και τα χαρακτηριστικά των μεταναστευτικών πουλιών, ενώ οι μικροί επισκέπτες μυήθηκαν στο μαγικό κόσμο των άγριων πουλιών συμμετέχοντας σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες με θέμα τις αφρόπαπιες της λίμνης. 
Με σεβασμό στο εύθραυστο οικοσύστημα της περιοχής πολλοί από τους επισκέπτες περιηγήθηκαν στην προστατευόμενη περιοχή, ακολουθώντας το δρόμο που καταλήγει στην παραλία και είχαν τη δυνατότητα να παρατηρήσουν από κοντινή απόσταση τα μεταναστευτικά πουλιά, από τα ειδικά παρατηρητήρια που έχουν εγκατασταθεί εκεί από το Δασαρχείο Κυνουρίας. 
Ο Φορέας Διαχείρισης θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά το ΚΠΕ Καστρίου για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού παρακολούθησης.
Source: http://www.lakonikos.gr 

No comments:

Post a Comment

;