Σελίδες

Tuesday 20 September 2011

Με πρόσχημα «παχυλές» συντάξεις εξαπατούσαν ιερείς και στη Λακωνία

Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση απάτης εις βάρος ιερέων από 29χρονο ρομά-μέλος σπείρας, που με την υπόσχεση ότι μπορούσε να ρυθμίσει τα συνταξιοδοτικά τους ζητήματα ξεγελούσε αρκετούς κληρικούς πανελλαδικά, οι οποίοι του εμπιστεύονταν μεγάλα χρηματικά ποσά για να κινήσει τις «απαραίτητες» διαδικασίες. Η πενταμελής σπείρα, που είχε βάλει στόχο ιερωμένους σε Λακωνία, Μεσσηνία, Αργολίδα, Αιτωλοακαρνανία, Φθιώτιδα, Θεσπρωτία και Πύργο, έπειθε τα ανυποψίαστα θύματά της ότι μπορούσε να τους εξασφαλίσει τη μεγαλύτερη δυνατή σύνταξη και εισέπραττε μεγάλα χρηματικά ποσά για να «λαδώσει» τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.
Δεκάδες ιερωμένοι όλων των βαθμών έπεσαν θύματα απάτης σε διάφορες περιοχές της χώρας. 

Δεκάδες ιερωμένοι όλων των βαθμών έπεσαν θύματα απάτης σε διάφορες περιοχές της χώρας. Όμως παρά τις υποσχέσεις σύνταξη δεν είδαν και έτσι κατέφυγαν στις αστυνομικές αρχές, που σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος των μελών της σπείρας για απάτες κατ’ εξακολούθηση. 
Η Ασφάλεια Αττικής είχε δώσει κατά καιρούς σήματα στις περιφερειακές υπηρεσίες της για την υπόθεση. Το κουβάρι ωστόσο άρχισε να ξετυλίγεται πριν από αρκετούς μήνες, όταν το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης σε συνεργασία με ιδιώτη, που είχε στοχοποιηθεί ως θύμα, κατάφερε να εντοπίσει αριθμούς τηλεφώνων και ονόματα δραστών, με αποτέλεσμα να φτάσουν στην έδρα της σπείρας.
Σε συνδυασμό με πρόσθετες πληροφορίες αλλά και σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες αρχές οδηγήθηκαν στα ίχνη της σπείρας. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν το δράστη στο γκισέ τράπεζας, την ώρα που πήγε να εισπράξει έμβασμα που του έστειλε, κατόπιν συνεννόησης με τις αρχές, ιερέας από την περιοχή της Ηγουμενίτσας. Ο δράστης μετά τη σύλληψή του μεταφέρθηκε στην Ηγουμενίτσα για να εξεταστούν λεπτομέρειες της υπόθεσης με το τελευταίο «θύμα» του.
Οι έρευνες για την αναζήτηση και των υπόλοιπων μελών της συμμορίας συνεχίζονται εντατικά, ενώ δικογραφίες έχουν σχηματιστεί στη Λακωνία, τη Μεσσηνία, την Αργολίδα, την Αιτωλοακαρνανία, τη Φθιώτιδα, τη Θεσπρωτία και τον Πύργο.

No comments:

Post a Comment

;