Σελίδες

Wednesday 20 July 2011

Τατούλης για διάφορα λακωνικά θέματα...

Πηγή http://www.news.935radio.gr/
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων που αφορούν τη Λακωνία, μεταξύ αυτών το κτηματολόγιο στην περιοχή Λαγίου στο Δήμο Ευρώτα, τους δασικούς δρόμους στον Πάρνωνα αλλά και την ανάγκη βελτιώσεων όλου του οδικού άξονα της περιοχής του, το μέλλον του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Απιδιά και το θέμα του αεροδρομίου στην Σπάρτη. 
Αναλυτικότερα οι τοποθετήσεις του κ. Τατούλη :
Λύση για ένα πρόβλημα άλυτο εδώ και δύο αιώνες ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφορικά με το εκτός ημερησίας θέμα που έφερε η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Τζανετέα και αφορά το κτηματολόγιο στην περιοχή του Λαγίου στο Δήμο Ευρώτα. Το Περιφερειακό Συμβούλιο ομόφωνα ψήφισε την εισήγηση της κας Τζανετέα για υιοθέτηση ψηφίσματος με στόχο τη νομοθετική ρύθμισή του. 
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης το πρόβλημα αυτό έχει να κάνει με την κουλτούρα του Έλληνα, προσθέτοντας ότι και το δασικό κτηματολόγιο πρέπει να διευθετηθεί και ιδίως στη συγκεκριμένη περιοχή. Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε επίσης ότι θα ανακινηθεί και το ζήτημα της ιδιοκτησίας στη Μάνη, λόγω των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει και λόγω των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει.
Αναφερόμενος στο θέμα των δασικών δρόμων του Πάρνωνα ο κ. Τατούλης ανέφερε ότι για το θέμα έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες με στόχο την υλοποίηση του δρόμου για τη μονή των Αγίων Αναργύρων. Ο δρόμος αυτός μάλιστα, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, προσφέρει και υπηρεσίες για ανάγκες δασοπυρόσβεσης. Ο Πάρνωνας, αποτελεί εξαιρετικά ενδιαφέρον τοπίο ενώ είναι ακόμα νέος σε αναγνωρισιμότητα. Για το λόγο αυτό απαιτεί βελτιώσεις στον οδικό του άξονα και εντός του και προς αυτόν. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε επιπρόσθετα το σώμα ότι έπειτα από ενέργειες της Περιφέρειας έχουν διασωθεί δύο προγράμματα δασικής προστασίας και ανάδειξης στον Ταΰγετο στη Μεσσηνία, προσφέροντας δυναμική σε νέα σχετικά προγράμματα.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το μέλλον του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Απιδιά Λακωνίας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ότι πρόκειται για σπουδαίο έργο, όπως άλλωστε το είχε χαρακτηρίσει και ο σπουδαίος καθηγητής Αναστάσιος Ορλάνδος. Το θέμα αυτό σημείωσε ο κ. Τατούλης είχε τεθεί κατά τη διαβούλευση με το Υπουργείο Πολιτισμού, αλλά παρουσιάζει δύο βασικά προβλήματα, πρώτον ότι το κόστος του είναι μεγάλο και δεύτερον ότι είναι αδύνατη η επισκευή του ναού με αυτεπιστασία από την υπηρεσία. Σύντομα όμως θα τεθεί υπό προτεραιότητα καθώς αποτελεί μνημείο με ιδιαιτερότητες.
Για το θέμα του αεροδρομίου Σπάρτης ο κ. Τατούλης ενημέρωσε το Συμβούλιο ότι το 2004 η κυβέρνηση είχε την πρόθεση να το λειτουργήσει, αλλά αφενός είχε πολλά τεχνικά προβλήματα και αφετέρου δεν έγινε τίποτα για μερική έστω χρήση. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι δε γίνεται λόγος παρά μόνο για τη δημιουργία νέου αεροδρομίου, το οποίο τη δεδομένη χρονική στιγμή και με τα τεχνικά προβλήματα που παρουσιάζει είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει.

No comments:

Post a Comment

;