Σελίδες

Tuesday 12 July 2011

Απαγορευτικά μέτρα και περιορισμοί σε δασικές περιοχές της Λακωνίας

Έως 30 Σεπτέμβρη τα μέτρα προστασίας 
Ξεκίνησε από χθες 11/7 η απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων και η παραμονή των εκδρομέων στα δασικά συμπλέγματα Πάρνωνα, Ανατολικού Ταϋγέτου, Ζάρακα και Αναδασώσεις Βρεσθένων και Βασιλακίου. Ο περιορισμός κυκλοφορίας θα ισχύσει έως και τις 30 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους από τις 9 το βράδυ έως και τις 6 το πρωί, ενώ της απαγόρευσης εξαιρούνται και επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων καθ’ όλο το 24ωρο οι κατωτέρω δρόμοι: 
Για το δασικό σύμπλεγμα Πάρνωνα 
1. Από Καρυές προς Αγ. Πέτρο Κυνουρίας, ΠΕ Αρκαδίας 
2. Από Βαμβακού, μέσω του δάσους προς Αγ. Πέτρο, προς καταφύγιο ΕΟΣ, Καστάνιτσα, Πολύδροσο, Αγριάνους και προς Καλλιθέα. 
3. Από καταφύγιο Δασαρχείου Σπάρτης προς Αγ. Βασίλειο, Πλατανάκι, Παλαιοχώρι και Κοσμά. 
4. Από Πολύδροσο, μέσω θέσης «Ψητό» προς Κοσμά. 
5. Από Βασσαρά προς Βέροια-Πολύδροσο-Μονή Αγ. Αναργύρων.   

Για το δασικό σύμπλεγμα Ανατ. Ταϋγέτου 
1. Από Μυστρά προς Ταϋγέτη μέχρι τις κατασκηνώσεις. 
2. Από Ανώγεια προς Σωτήρα Σοχά, Αναβρυτή, Αγ. Ιωάννη. 
3. Από Παλαιοπαναγιά προς θέση Μαγγανιάρη μέχρι τη θέση Βάρδα και καταφύγιο Ταϋγέτου. 
4. Από Ξηροκάμπι μέχρι Κουμουστά. 
5. Από Γοράνους μέχρι τη Μονή Γόλας. 
Του μέτρου της απαγόρευσης εξαιρούνται παράλληλα οι κάτοικοι και κτηνοτρόφοι που δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένες θέσεις εντός των ανωτέρω δασικών συμπλεγμάτων, ενώ σημειώνεται, ότι οι παραβάτες θα διώκονται και θα τιμωρούνται, σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.    
Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου θα διενεργούνται έλεγχοι από εξουσιοδοτημένα όργανα, ενώ η αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας ΠΕ Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα απηύθυνε κάλεσμα προς του πολίτες για συνεισφορά στο έργο και την προσπάθεια των αρμόδιων υπηρεσιών-φορέων, ώστε η αντιπυρική περίοδος να στεφθεί από επιτυχία.

No comments:

Post a Comment

;