Σελίδες

Tuesday 9 February 2010

Νεες τιμες διοδιων Κορινθου-Τριπολεως

Νέες τιμές αλλά και αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή από τις 3 Μαρτίου στους σταθμούς διοδίων στην εθνική οδό Κορίνθου-Τρίπολης. Οι οδηγοί θα πληρώνουν στο Σπαθοβούνι και τη Νεστάνη, σε κάθε κατεύθυνση. Σήμερα όσοι κινούνται προς Καλαμάτα πληρώνουν μόνο στο Σπαθοβούνι, ενώ όσοι κατευθύνονται προς Αθήνα μόνο στη Νεστάνη.
Δεν μπορούσαν ωστόσο να μας εξηγήσουν γιατί οι οδηγοί θα πληρώνουν λιγότερο τώρα που ο αυτοκινητόδρομος έχει βελτιωθεί, ούτε ήταν σε θέση να μας απαντήσουν αν προβλέπονται νέες αυξήσεις μέσα στο 2010. Πάντως όσα Ι.Χ. κατευθύνονται προς ενδιάμεσους προορισμούς, π.χ. Ναύπλιο, σήμερα πληρώνουν στο Σπαθοβούνι 2 ευρώ μόνο στη μία κατεύθυνση. Από τις 3 Μαρτίου θα πληρώνουν ένα ευρώ προς κάθε κατεύθυνση, δηλαδή και πάλι 2 ευρώ.

Στα τέλη Μαρτίου πάντως προβλέπεται να δοθεί στην κυκλοφορία ένα καινούργιο τμήμα μήκους 14 χλμ. στο τμήμα Αθήναιο - Λεύκτρο, με το οποίο παρακάμπτονται οι στροφές της Μεγαλόπολης και μειώνεται ο χρόνος ταξιδιού κατά 15 λεπτά.

Στο τέλος Αυγούστου θα είναι έτοιμο άλλο ένα τμήμα, στο Καλογερικό, κοντά στην Τρίπολη. Σε αυτό το κομμάτι προβλέπεται να λειτουργήσει νέος σταθμός διοδίων.

Υπενθυμίζεται ότι οι οδηγοί που διαθέτουν πομποδέκτες της Αττικής οδού μπορούν να τους χρησιμοποιούν και στην εθνική οδό Κορίνθου - Τρίπολης.
Πηγή: http://www.enet.gr

No comments:

Post a Comment

;