Σελίδες

Sunday 29 August 2021

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ - ΕΠΙΚΗΔΕΙΟΣ

Οι πρόγονοί μας από αρχαιοτάτων χρόνων πίστευαν ότι η αρετή και η προσφορά πρέπει να βραβεύονται γιατί όπου βραβεύεται η αρετή, "εκεί άριστοι άνθρωποι αναφύονται".

 Φίλτατε Χρήστο,

Γνωριστήκαμε πριν από πέντε χρόνια στις Καρυές Λακωνίας και διαπίστωσα από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας το καθηλωτικό σου κύρος και την εκτίμηση των Καρυατών στο πρόσωπό σου.

Σε χαιρετούσαν ως συγγενή τους, τόσο προσιτός και φιλικός ήσουν με όλους. Όσα πληροφορήθηκα στη συνέχεια για τη σχέση αγάπης σου με τις ρίζες σου στο χωριό, καθώς και για τη μεταλαμπάδευση αυτής της σχέσης σε στενούς σου φίλους που αποφάσισαν να αγοράσουν και να  φτιάξουν όμορφα εξοχικά σπίτια στις Καρυές, επιβεβαίωσαν την πίστη σου και την αφοσίωσή σου στο όραμά σου για την ταυτότητα και ανάπτυξη αυτού του τόπου ως τουριστικού προορισμού.

Ο διαλεκτικός κώδικας επικοινωνίας σου οδήγησε σε ταύτιση των απόψεών μας για το όραμα ανάπτυξης και ανάδειξης των Καρυών ως γενέτειρας των Καρυατίδων και ως προορισμού τουριστών όλες τις εποχές του χρόνου.

Συγκροτήθηκε, από εκλεκτούς φίλους με κοινό όραμα για το χωριό, μια δυναμική ομάδα με δυνατότητες και ικανότητες και με δική σου προεξοχώντος εισήγηση καθορίστηκαν και εγκρίθηκαν έργα και δράσεις καθολικής αποδοχής από τους κατοίκους των Καρυών, ήτοι 

• η αξιοποίηση των υδάτινων πόρων της περιοχής, 

• η στήριξη των τοπικών παραγωγών, 

• η προώθηση του τουρισμού και του πολιτισμού και 

• η προβολή των Καρυών ως γενέτειρας των Καρυατίδων.

Με δική σου πρωτοβουλία και επιλογή ανατέθηκε σε κορυφαίο νομικό γραφείο της χώρας η διεκδίκηση κληροδοτήματος ύψους ~1.500.000,00 $ για τους κατοίκους των Καρυών από τον αείμνηστο Καρυάτη ευεργέτη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΕΡΧΟΥΛΑ.

Με δική σου δωρεά πολλών χιλιάδων ευρώ καλύφθηκε η αμοιβή του νομικού γραφείου έως και σήμερα.

Με τη δική σου συμμετοχή και προσφορά ιδρύθηκε το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΕΡΧΟΥΛΑ και με την ανεκτίμητη συνδρομή και εγγυήση του ομογενή ευεργέτη ΠΑΝΟΥ ΚΟΨΙΑΥΤΗ επετεύχθη η εκχώρηση του ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ στους δικαιούχους κατοίκους των ΚΑΡΥΩΝ.

Με τη δική σου συμμετοχή και άοκνη προσπάθεια δρομολογήθηκαν ένα προς ένα τα έργα και οι δράσεις που επωμίστηκε η Διοίκηση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

Με δική σου πρόνοια και φροντίδα παρασχέθηκαν, σε πολλές περιπτώσεις αφιλοκερδώς, σημαντικές υπηρεσίες για την προώθηση δράσεων του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ.

Με δική σου επιμέλεια επιτυγχάνετο η αρτιότητα της διαχείρισης των υποθέσεων του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ και με δική σου έγνοια και συνεχή επικοινωνία μαζί μας η αδιατάρακτη σύμπνοια και σύμπλευσή μας.

Έχω θαυμάσει, Χρήστο, τις φορές που αναστάτωνες το σύμπαν προκειμένου να συντονιστεί και να επιταχυνθεί ο βηματισμός μας.

Είναι αναπλήρωτο το κενό που αφήνεις και απαραίτητη η ανάκληση του δικού σου κατασταλαγμένου τρόπου σκέπτεσται για τη συνέχιση της πορείας μας προς την υλοποίηση του κοινού οράματός μας για τις Καρυές του μέλλοντος.

Πρόλαβες να απολαύσεις την υλοποίηση των περισσότερων επιμέρους έργων και δράσεων του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ και τη δρομολόγηση υλοποίησης των υπολοίπων. 

Μαζευόμαστε απέναντι από το σπίτι σου στην όμορφη πλατεία της κάτω γειτονιάς των Καρυών και μιλάμε για τις τρέχουσες δράσεις του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ως να είσαι εκεί μαζί μας.

Έρχονται στο νου μας 

• η ανεκτίμητη προσφορά σου στην ίδρυση και δημιουργική δράση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ,

• η πολυσχιδής σου προσωπικότητα,

• η διακεκριμένη επιχειρηματική σου διαδρομή,

• η απαράμιλλη οξυδέρκειά σου,

• το εξέχων ήθος σου,

• ο διαλεκτικός κώδικας επικοινωνίας σου,

• η ευδιάκριτη υπευθυνότητά σου και 

• η αστείρευτη αγάπη σου για τις Καρυές.

Σου έχω στείλει τον απολογισμό έργου της ομάδας μας που θα θέλαμε να τον παρουσιάσεις ή να τον προλογίσεις. Δώσε μας την υπόσχεσή σου, Χρήστο, ότι θα έρθεις και ότι εσύ θα τον παρουσιάσεις στους συγχωριανούς μας.

Σε επικοινωνία μας, την περίοδο που βρέθηκες με την αγαπημένη σου Όλγα και τις τρεις κόρες σας στις ΗΠΑ, μου ανάφερες ότι έζησες εκεί στιγμές ευτυχίας δίνοντάς τους όλο σου το χρόνο και παίρνοντας όλη τους την αγάπη. 

Είχες αυτό το χάρισμα, Χρήστο, να προσφέρεις το χρόνο σου σε όσους αγαπούσες, από τον λιγοστό που σου επιφύλαξε η ζωή.

Τα μέλη της Διοίκησης του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ είναι εδώ, και εκ μέρους των κατοίκων των Καρυών, να σε αποχαιρετήσουν.

Καλό σου ταξίδι, αγαπητέ και υπέροχε, Χρήστο μας. 

Παναγιώτης Καραχάλιος


No comments:

Post a Comment

;