Σελίδες

Friday 27 March 2020

Είναι αυτός ο πιο γενναιόδωρος άνθρωπος της Μελβούρνης;


Την περασμένη Τρίτη έγινε γνωστό ότι ένα άτομο Ελληνικής καταγωγής πήγε στο προαστιακό Γραφείο ανεργίας του Box Hill στην Μελβούρνη όπου υπήρχε ουρά εκατό ατόμων και άνω από πρόσφατα απολυμένους από την εργασίας τους λόγο Κοροναϊού να δηλώσουν για το επίδομα ανεργίας και μοίρασε $100.00 στο κάθε άτομο στην ουρά.

Ο γενναιόδωρος Έλληνας Αυστραλός ήταν ο Πάνος Κωνσταντίνου Ντάρμος οπου έδωσε $100 δολάρια μετρητά σε κάθε έναν από τους εκατό και άνω ανέργους που περιμέναν έξω από το γραφείο του Centrelink ( Γραφείο ανεργίας) στο προάστειο Βοx Hill της Μελβούρνης
Ο Πάνος είπε ότι η καρδιά του βυθίστηκε αφού είδε στην τηλεόραση τις εικόνες του κόσμου να περιμένουν στην σειρά να γραφτούν για το επίδομα ανεργίας, έσπευσε στην τοπική του τράπεζα, απέσυρε χιλιάδες δολάρια και πήγε έξω από το τοπικό γραφείο ανεργίας του Box Hill όπου έδωσε από ένα χαρτονόμισμα αξίας 100 δολαρίων σε κάθε ένα από τα άτομα που ήταν στην ουρά, σύμφωνα με το Centrelink στο Box Hill την περασμένη Τρίτη.
Ο δικηγόρος επιχειρηματίας από την Καρυές της Λακωνίας μοίρασε συνολικά πάνω από $10,000.00 δολάρια επειδή αισθάνθηκε «άρρωστος στο στομάχι του» αφού είδε στην τηλεόραση τις ουρές των ανθρώπων που περίμεναν να εγγραφούν στο ταμείο ανεργίας, μερικοί από τους οποίους δεν ήταν ποτέ άνεργοι στη ζωή τους.
«Ήρθα στην Αυστραλία παρέα με τους γονείς μου ως εξάχρονος από ένα χωριό τις Καρυές Λακωνίας και αυτή η χώρα η Αυστραλία ήταν πολύ καλή για μένα», είπε, και με αυτή την πράξη θέλησε κάπως να ξεπληρώσει λίγο από το χρέος του προς την χώρα αυτή.
Ο ίδιος είπε ότι θα ήθελε να δει την κυβέρνηση να «εγγυηθεί την τροφοδοσία, να σταματήσει τις εξώσεις, να σταματήσει τις υποθήκες και να εξασφαλίσει ηλεκτρική ενέργεια και φυσικό αέριο για όλους τους Αυστραλούς», ώστε οι πολίτες της Αυστραλίας να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάμε όλοι με τον Κοροναϊό.
Η πράξη του αυτή έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό της Αυστραλίας αλλά ο Πάνος δεν ενδιαφερόταν να αποκαλύψει την ταυτότητά του, προτιμώντας αντ’ αυτού να είναι γνωστός ως John. Μετά από κάποια πειθώ, επέτρεψε στην εφημερίδα του «Νέου Κόσμου» να μοιραστεί το πραγματικό του όνομα με την ελπίδα ότι και άλλοι πλούσιοι Αυστραλοί θα δώσουν μετρητά σε όσους περιμένουν έξω από το Centrelink (Γραφείο Ανεργίας).
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάνος προσέφερε χρήματα σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ή μοιράστηκε αυθόρμητα τα χρήματα του. Η καρδιά του βγαίνει στους ανθρώπους που υποφέρουν και κινείται από την ευγνωμοσύνη στα μάτια τους.
Πάνο - ΕΚΤΙΜΗΣΗ - RESPECT

No comments:

Post a Comment

;