Σελίδες

Thursday 31 January 2013

Σ.Α.Κ.:Kόψιμο πρωτοχρονιάτικης πίτας - Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση - Προσφορά Αντικειμένων για Λαογραφικό Μουσείο

Εικόνα
Α. Πρόσκληση προς τα μέλη του Σ.Α.Κ. 

                                Αγαπητοί συμπατριώτες και μέλη του Συνδέσμου μας, 

       Ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου των Απανταχού Καρυατών σας εύχονται το νέο έτος 2013 να φέρει κάθε καλό σε σας, στην οικογένειά σας,  στο αγαπημένο μας χωριό και σε όλους τους συμπατριώτες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. 
      Με ευχαρίστηση σας ανακοινώνουμε ότι το Δ.Σ. του Συνδέσμου  αποφάσισε να πραγματοποιήσει το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας  στις 3 Μαρτίου 2013 ημέρα Κυριακή, ώρα 12.30μ.μ, στην ταβέρνα «ΠΛΑΚΙΩΤΙΣΣΑ» που βρίσκεται στην οδό Δ. Αρεοπαγίτου αρ. 7, στην Πλάκα, στάση μετρό «Ακρόπολη», τηλ. 210 9227295.
Η αίθουσα είναι άνετη και όμορφη, διαθέτει ζωντανή  μουσική με ελαφρολαικά και δημοτικά τραγούδια σε ευχάριστη ατμόσφαιρα. Θα προσφερθεί πλήρες γεύμα. Η τιμή του γεύματος είναι 18 το άτομο, με ελεύθερη κατανάλωση κρασιού και αναψυκτικών. Παιδιά κάτω των 12 ετών θα πληρώσουν 10€. Σας περιμένουμε όλους οικογενειακώς και με τους φίλους σας, γιά να γίνουν και αυτοί φίλοι του Συνδέσμου και του χωριού μας.  
    Η έγκαιρη δήλωση της συμμετοχής σας, θα συμβάλλει τα μέγιστα στην επιτυχία της εκδήλωσής μας. 
    Σας ευχαριστούμε γιά την πρόθυμη συμμετοχή σας σε όλες τις εκδηλώσεις του Συνδέσμου. Ολες μας οι προσπάθειες μαζί με τη δική σας συμπαράσταση, σκοπό έχουν τη δημιουργική λειτουργία του Συνδέσμου μας γιά το καλό του αγαπημένου μας χωριού. 
         Το  διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου  σας περιμένει όλους, γιά να έχουμε ένα χαρούμενο και αισιόδοξο  γιορταστικό αντάμωμα.  



Β. Πρόσκληση σε Γενική Συνέλευση 

     Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου κατά τη συνεδρίασή του στις 28-12-2012 αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών προκειμένου να τροποποιηθεί το καταστατικό του Συνδέσμου στα κάτωθι άρθρα και γενικότερα να συμπληρωθούν και διορθωθούν μικροελλείψεις του ώστε να είναι εύκολα κατανοητό. 
Κατόπιν αυτού ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝΤΑΙ  όλα τα μέλη του Συνδέσμου σε Γεν. Συνέλευση που θα γίνει στην Αίθουσα του Ματαλείου Καθιδρύματος, οδός Χάμιλτον 6Δ, Αθήνα την  Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 11π.μ.  
Η παρουσία όλων των μελών του Συνδέσμου είναι απολύτως απαραίτητη διότι για να υπάρξει απαρτία απαιτείται η παρουσία του ημίσεος τουλάχιστον των εχόντων ψήφο δηλ. των ταμειακώς εντάξει μελών. Μπορείτε να ψηφίσετε με εξουσιοδότηση με βεβαιωμένο το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα. 
ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 

Τροποποίηση του καταστατικού για να  

  1. Συμπληρωθεί και επαναδιατυπωθεί το άρθρο 2 που αφορά τον σκοπό του Συνδέσμου ώστε ο σκοπός να επεκταθεί και στην ίδρυση λαογραφικού μουσείου, βιβλιοθήκης  ή στη δημιουργία, οργάνωση και αξιοποίηση Λαογραφικής-Εθνογραφικής Συλλογής κινητών μνημείων και αντικειμένων που συνθέτουν ενιαίο σύνολο ή ενιαία σύνολα από καλλιτεχνική, ιστορική ή επιστημονική άποψη με σκοπό τη διατήρηση της ιστορικής κληρονομιάς  
  2. Συμπληρωθεί και επαναδιατυπωθεί το άρθρο 3 που αφορά το δικαίωμα εγγραφής των προσώπων ως μελών του Συνδέσμου προκειμένου να διευρυνθεί ο κύκλος των προσώπων τα οποία δύνανται να εγγραφούν ως μέλη του Συνδέσμου, λόγω της διαπιστουμένης μείωσης του αριθμού των προσερχομένων στις συνελεύσεις μελών και της έκλειψης των παλαιοτέρων γενεών. 
  3. Τροποποιηθεί και επαναδιατυπωθεί το άρθρο 10 που αναφέρεται στον αριθμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου έτσι ώστε ο αριθμός των μελών του να μειωθεί σε 9  από 11 για να διευκολυνθεί η εκλογή των μελών του στις εκάστοτε αρχαιρεσίες και απλουστευθεί η διαδικασία σύγκλησης του. 
  4. Τροποποιηθεί και επαναδιατυπωθεί το άρθρο 28 του καταστατικού  ώστε σε περίπτωση διαλύσεως του Συνδέσμου η περιουσία του να περιέχεται στο Δήμο Σπάρτης αξιοποιουμένη όμως προς όφελος αποκλειστικά  της Δημοτικής Ενότητας Καρυών και γενικότερα των κατοίκων του χωριού των Καρυών 
  5. Επαναδιατυπωθούν τα άρθρα 9,13,14,17,22,28... για την διόρθωση/εξάλειψη ορθογραφικών και συντακτικών λαθών. 

Γ. Πρόσκληση για την αποστολή καταλόγου αντικειμένων που βρίσκονται στην κατοχή των μελών και δύνανται να προσφερθούν μελλοντικά στο Σύνδεσμο για τη δημιουργία της Λαογραφικής Συλλογής του. 

    Εν όψει της επικείμενης εσωτερικής διαρύθμισης των χώρων του κτιρίου του Συνδέσμου στις Καρυές και προκειμένου να γίνει ένας στοιχειώδης σχεδιασμός των εργασιών διαρρύθμισης εν σχέσει και με τα αντικείμενα που θα τοποθετηθούν στις αίθουσες του, παρακαλούνται τα μέλη που επιθυμούν να προσφέρουν αντικείμενα, να παραδίδουν σε οποιοδήποτε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, κατάλογο με σύντομη περιγραφή τους, στον οποίο να αναφέρονται 1) η ονομασία των αντικειμένων 2) το υλικό κατασκευής 3) οι διαστάσεις τους και 4) το όνομα του προσώπου που τα προσφέρει. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο 

 Πρόεδρος 
Ρέπουλης  Μιχάλης 
τηλ 210 6211610 
Α΄Αντιπρόεδρος  
Πρεκεζέ Αννίτα 
τηλ 210 8076778 
Β΄Αντιπρόεδρος 
Μέρμηγκα Δήμητρα 
Τηλ 210 6130078 
Γενικός  Γραμματέας  
Κωνσταντόπουλος Χάρης 
Τηλ 210 9963368 
Ταμίας 
Δημήτρουλας Κων/νος 
Τηλ 210 5056648 
Βοηθός Ταμία 
Παπασταύρου Δήμητρα 
Τηλ 210 6833226 
Δημόσιες  Σχέσεις 
Διαντζίκης Παναγιώτης 
Τηλ 210 8002694 
Δημόσιες Σχέσεις 
Λάτση Λευκή 
Τηλ 210 9316134 
Δημόσιες Σχέσεις 
Τράκα Ελένη 
Τηλ 210 8045967 
Μέλη 
Τράκας  Γ. Νικόλαος 
Τηλ 210 8045967 

Κοψιαύτη Ιωάννα 
Τηλ 22990 27457 

No comments:

Post a Comment

;