Σελίδες

Tuesday 22 November 2011

Συνάντηση birdwatching στον υγροτόπο Μουστού

“ Νέες «αφίξεις» στον Υγρότοπο: γερακίνες, καλαμόκιρκους, βραχοκιρκίνεζα), ερωδιούς, κορμοράνους και διάφορα είδη πάπιας (κιρκίρια, φαλαρίδες, πρασινοκέφαλες, χουλιαρόπαπιες, βαρβάρες ”
Η ενασχόληση με την παρατήρηση πουλιών (birdwatching) κερδίζει καθημερινά όλο και περισσότερους φίλους παγκοσμίως και έχει γίνει πλέον ιδιαίτερα δημοφιλής και στη χώρα μας, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως ορνιθολογικός παράδεισος για την Ευρώπη.
To πλήθος των πουλιών, ως προς τα είδη και τον πληθυσμό τους, συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό στην αυξημένη βιοποικιλότητας της περιοχής μας και κατά συνέπεια και στην οικολογική αξία της. Με δεδομένο ότι η παρατήρηση των πουλιών αποτελεί μια ξεχωριστή εμπειρία ανακάλυψης, ο Φορέας Διαχείρισης διοργανώνει συνάντηση birdwatching στο πανοραμικό σημείο του υγροτόπου Μουστού, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.
Στόχος του Φορέα είναι να αναδειχθεί η περιβαλλοντική αξία της προστατευόμενης περιοχής έτσι ώστε να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την επαφή του ευρύ ευρέος κοινού με την άγρια ζωή.
Μπορείτε να παρατηρήσετε τους περιστασιακούς επισκέπτες από άλλες ηπείρους (Ασία, Αφρική) καθώς και τις αφίξεις νέων ειδών στον μοναδικό υγρότοπό ! Με τη βοήθεια των οδηγών αναγνώρισης και του ειδικού εξοπλισμού παρατήρησης (κιάλια & τηλεσκόπιο) που θα διατεθούν από τον Φορέα Διαχείρισης, θα μπορέσετε να παρατηρήσετε πολλά είδη πουλιών, κάποια από τα οποία είναι σπάνια ή προστατευόμενα: αρπακτικά (γερακίνες, καλαμόκιρκους, βραχοκιρκίνεζα), ερωδιούς, κορμοράνους και διάφορα είδη πάπιας (κιρκίρια, φαλαρίδες, πρασινοκέφαλες, χουλιαρόπαπιες, βαρβάρες).
Την Κυριακή το πρωί για εξασκήσετε την όραση και την ακοή σας και να απολαύστε, με όλες σας τις αισθήσεις, την ηρεμία που σας προσφέρει η παρατήρηση στη φύση. Πληροφορίες στο τηλ: 27550.22021

No comments:

Post a Comment

;