Σελίδες

Wednesday 23 June 2010

Ενίσχυση Αγροτοκτηνοτροφικών Επενδύσεων Και Νέων Αγροτών Από Το ΥΠΑΑΤ

Η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή ανακοίνωσε την υπογραφή από τους συναρμόδιους Υπουργούς της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τα καθεστώτα ενίσχυσης των επενδύσεων γεωργών και κτηνοτρόφων του Μέτρου «Εκσυγχρονισμός των Γεωργικών Εκμεταλλεύσεων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013 .«Ενισχύουμε σημαντικά τις αναπτυξιακές προσπάθειες και το αγροτικό εισόδημα στην ύπαιθρο,σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τα δημόσια οικονομικά και τους πολίτες. Η αγροτική οικονομία αποτελεί κρίσιμο κρίκο στη συνολική προσπάθεια τόνωσηςτης ανάπτυξης και της παραγωγικής δραστηριότητας» σημείωσε σε δήλωση της η Υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή.

Η συνολική δημόσια δαπάνη του Μέτρου αναμένεται να ξεπεράσει τα 750 εκατομμύρια ευρώ και η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος πρόκειται να ακολουθήσει το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τα ποσοστά ενίσχυσης ξεκινούν από 40% τηςεπιλέξιμης επένδυσης και μπορούν να φτάσουν μέχρι το 75% για τους γεωργούς των μικρών νησιών του Αιγαίου Πελάγους και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δράσεων όπως, μεταξύ άλλων, την προστασία της δημόσιας υγείας, την προστασία των εδαφικών πόρων και την αποδοτική διαχείριση των υδάτων, τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη μετεγκατάσταση κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, την εισαγωγή καινοτομιών και τεχνολογιών πληροφορικής.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξηςκαι Τροφίμων ανακοίνωσε επίσης την έγγραφή στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2010, πιστώσεων ύψους 155 εκατομμυρίων ευρώ που πρόκειται να διατεθούν στο πρόγραμμα της «Εγκατάστασης Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» 2007-2013. Στη Συλλογική Απόφαση Έργου περιλαμβάνονται πρόσθετοι πόροι ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ έτσι ώστε, να ενταχθεί το σύνολο των 8.500 υποψηφίων που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης, πέραν των αρχικά εγκεκριμένων πιστώσεων ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ. Οι Περιφέρειες της χώρας μπορούν πλέον άμεσα να προχωρήσουν στην έκδοση των εγκριτικών αποφάσεων ώστε να καταβληθεί η πρώτη δόση του πριμ ενίσχυσης στους δικαιούχους.

Επισημαίνεται ακόμη ότι, οι εγκεκριμένοι Νέοι Γεωργοί του Μέτρου απολαμβάνουν, πέραν της ενίσχυσης πρώτης εγκατάστασης, πρόσθετα δικαιώματα όπως προτεραιότητα επιλογής και υψηλότερα ποσοστά ενίσχυσης στα Σχέδια Βελτίωσης καθώς επίσης και σε άλλα μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

πηγή: http://ant1south.gr/

No comments:

Post a Comment

;