Σελίδες

Monday 31 March 2014

Εις μνήμη της Πίτσας Διαντζίκη – Σκιούρη

Η Πίτσα Διαντζίκη – Σκιούρη γεννήθηκε στις Καρυές Λακωνίας το 1931. Ήταν το πρώτο από τα πέντε παιδία του Γεωργίου και της Μαριγώς Διαντζίκη. Aπό μικρή ηλικία έδειξε πολλά καλά στοιχεία της προσωπικότητας της. Ήταν εξωστρεφής, πάντα χαμογελαστή, δραστήρια, εργατική και δοτική.
Σε νεαρά ηλικία παντρεύτηκε τον συντοπίτη της Οδυσσέα Σκιούρη και απέκτησαν δύο παιδιά, τον Τάκη και την Ελένη. Οι συνθήκες διαβίωσης στο χωρίο ήταν δύσκολες για αυτό και αναγκάστηκαν – όπως και τόσοι άλλοι πατριώτες – να αναζητήσουν καλύτερη τύχη στην Αμερική, στο Σικάγο.
Εκεί εργάστηκαν σκληρά, δημιούργησαν καλές συνθήκες για την οικογένεια τους και έθεσαν τις βάσεις για τη μετέπειτα επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα του γιού τους Τάκη. Μετά από μερικά χρόνια η Πίτσα χηρεύει και αφιερώνει όλη της την αγάπη και ενέργεια στην ανατροφή των εγγονιών της, πέντε από τον γιό της και τρία από την κόρη της. 

Τα τελευταία χρόνια της ζωής της η μοίρα στάθηκε σκληρή για την Πίτσα, αφού η ασθένεια από την οποία πάσχει, της στερεί να συμμετέχει στις χαρές τις οικογένειας, όπως η γέννηση επτά δισεγγόνων και ένα που έρχεται σύντομα. Η Πίτσα αγάπησε όχι μόνο την οικογένεια της αλλά βοήθησε και συμπονούσε όσους από τους συγγενείς, φίλους και πατριώτες είχαν ανάγκη. 

Άφησε την τελευταία της πνοή στις 5 Μαρτίου 2014. Υπόδειγμα συζύγου, μητέρας, γιαγιάς, αδερφής, φίλης. 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει.

No comments:

Post a Comment

;