Σελίδες

Wednesday 22 January 2014

"Δρόμοι της Ελιάς": Εκδήλωση στην Τρίπολη για τη μεσογειακή διατροφή.

Ανοιχτή εκδήλωση, με θέμα τη μεσογειακή διατροφή, διοργανώνει την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στο παλαιό Δημαρχείο της Τρίπολης, μεταξύ 6 και 8 το βράδυ, ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς», με την υποστήριξη του δήμου της αρκαδικής πρωτεύουσας.
Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση -με θέμα «Αγάπησε τον εαυτό σου, αγάπησε τη μεσογειακή Διατροφή: MedDiet»
θα περιλαμβάνει, α) γευσιγνωσία ελαιόλαδου και επιτραπέζιας ελιάς, β) ενημέρωση για τη μεσογειακή διατροφή με διανομή εντύπων με θέμα τη μεσογειακή διατροφή, τα παραδοσιακά προϊόντα και την πρωτοβουλία MedDiet, καθώς και γ) ενημέρωση από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης - Europe Direct Καλαμάτας.

Το έργο MedDiet, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση, υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Μεσογειακής Λεκάνης (ENPI CBC Mediterranean Sea Basin) σε έξι χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Λίβανος, Αίγυπτος, Τυνησία). Την ευθύνη για την υλοποίησή του στην Ελλάδα έχει ο Πολιτιστικός Οργανισμός «Δρόμοι της Ελιάς» και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας,  ενώ γεωγραφική ενότητα παρέμβασης του έργου, όσον αφορά την ελληνική συμμετοχή, είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Οι δραστηριότητες που έχουν προβλεφθεί απευθύνονται σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις (κυρίως σε εστιάτορες). «Ο σχεδιασμός προβλέπει, εξ ίσου δυναμικά και έμπρακτα, τη συστράτευση τοπικών αρχών και επιχειρήσεων σε έναν κοινό στόχο: την προστασία της μεσογειακής διατροφής στην Ελλάδα και τις άλλες μεσογειακές χώρες», καταλήγει η ανακοίνωση. 
Πηγή: http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/32687-dromoi-elias-tripoli

No comments:

Post a Comment

;