Σελίδες

Monday 5 December 2011

Υποχρεωτική η ηλεκτρονική σήμανση στα αιγοπρόβατα

Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  Λακωνίας  ανακοινώνεται η  υποχρεωτική εφαρμογή της ηλεκτρονικής σήμανσης των αιγοπροβάτων  .
 Πιο συγκεκριμένα , οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπουν την υποχρεωτική ηλεκτρονική σήμανση όλων των αιγοπροβάτων που γεννήθηκαν από 01-01-2010 και είναι ηλικίας  μεγαλύτερης ή ίσης με 6 μηνών καθώς και των αιγοπροβάτων που μεταφέρονται για πώληση ή σφαγή σε άλλα κράτη μέλη.

Στα ζώα που πρέπει να σημανθούν τοποθετούνται 
1. ένα απλό συμβατικό πλαστικό ενώτιο στο αριστερό αυτί του ζώου με τον ατομικό του αριθμό και
2. ένα ηλεκτρονικό μέσο σήμανσης που μπορεί να είναι είτε ένας ηλεκτρονικός βώλος που τοποθετείται στον προστόμαχο του ζώου ή ένα ηλεκτρονικό ενώτιο που τοποθετείται στο δεξί  αυτί του ζώου
Η λειτουργία του ηλεκτρονικού βώλου βασίζεται σε σύγχρονη τεχνολογία και  είναι απολύτως ασφαλής , αφού δεν δημιουργεί προβλήματα στην υγεία των ζώων και στην υγιεινή των ζωοκομικών προϊόντων  .

Οι κτηνοτρόφοι του Νομού πρέπει να προσέλθουν στο άμεσο προσεχές διάστημα  στο Τμήμα Κτηνιατρικής Σπάρτης στα κατά τόπους Αγροτικά  κτηνιατρεία της περιοχής τους  για την έγκριση των ηλεκτρονικών ενωτίων ή των ηλεκτρονικών βώλων και την ενημέρωση τους σχετικά με τις δυνατότητες και τη διαδικασία σήμανσης του ζωικού κεφαλαίου τους  .
Πηγή  http://www.notospress.gr

No comments:

Post a Comment

;