Σελίδες

Tuesday 28 April 2009

Έρχονται γιατροί στη Λακωνία, για να φροντίσουν γαϊδούρια, μουλάρια και άλογα 27/4/2009

Κλιμάκιο από το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας, θα επισκεφθεί το Νομό Λακωνίας στις αρχές Ιουνίου για τρεις ημέρες προκειμένου να φροντίσει δωρεάν ιπποειδή εργασίας (γαϊδούρια, μουλάρια και άλογα που κουβαλούν ή σέρνουν ξύλα στο βουνό, στα χωριά εξακολουθούν να εξυπηρετούν τους ηλικιωμένους, κ.λ.π.).

Το κλιμάκιο θα αποτελείται από Αγγλους και Έλληνες κτηνιάτρους - οδοντιάτρους και πεταλωτές.

Θα εξετάσουν τα ζώα, θα διαπιστώσουν τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν και θα προτείνουν λύσεις, θα δώσουν αντιπαρασιτικά φάρμακα, θα φροντίσουν πληγές, ζώα που κουτσαίνουν κλπ.

Παράλληλα θα υπάρξει και ενημέρωση των ιδιοκτητών για το πώς θα φροντίζουν τα ζώα τους καλύτερα, ώστε να ζουν καλύτερα και περισσότερο.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον πολιτιστικό και φιλοζωικό σύλλογο Σπάρτης και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λακωνίας, συγκεκριμένα η Διεύθυνση Κτηνιατρικής, έρχεται αρωγός στην προσπάθεια αυτή.

Οι Δήμοι και οι Κοινότητες θα πρέπει να γνωστοποιήσουν το πρόγραμμα στους ιδιοκτήτες των ιπποειδών , οι οποίοι και θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Κτηνιατρείο της περιοχής τους για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.

Μπέττυ Κολλιάκου από το γραφείο τύπου της Νομαρχίας Λακωνίας
Πηγή http://www.apela.gr/

No comments:

Post a Comment

;