Σελίδες

Sunday 2 September 2007

Φωτιές στόν Πάρνωνα

Ανακούφιση και αισιοδοξία διαφαίνεται στην τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής για τις εξελίξεις στα πύρινα μέτωπα τού Πάρνωνα, όπου καταγράφηκε ενεργοποίηση εστιών οι οποίες απείλησαν το Πολύδροσο και τους Αγριανούς, συντονισμένη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων αποσόβησε τον κίνδυνο για τα δύο χωριά και οι κάτοικοι, που είχαν υποχρεωθεί να τα εγκαταλείψουν το μεσημέρι, επέστρεψαν αργότερα στις εστίες τους.


Το μεσημέρι, στη φωτιά στον Πάρνωνα παγιδεύτηκε και ένα πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ, με κίνδυνο να υπάρξουν θύματα. Οι πυροσβέστες εγκλωβίστηκαν σε δύσβατη περιοχή στο βουνό κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων να βοηθήσουν τους πολίτες να απομακρυνθούν.



Αρχικά, έγινε προσπάθεια από ένα ελικόπτερο Super Puma και ένα Chinook για τη διάσωσή τους, αλλά, λόγω του ό,τι ο κίνδυνος ήταν πολύ μεγάλος, οι πυροσβέστες απομακρύνθηκαν τελικά, με εντολή του διοικητή της ΕΜΑΚ, από πυροσβεστικό ελικόπτερο, που έκανε αεροπυρόσβεση στην περιοχή.




Όλοι οι πυροσβέστες και πολίτες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο γήπεδο της Σπάρτης, ενώ μόνο δύο πολίτες της περιοχής αρνήθηκαν να επιβιβαστούν στο ελικόπτερο.
Φωτογραφίες: Γιάννης Κωστιάνης (apela.gr)

No comments:

Post a Comment

;