Σελίδες

Saturday 30 March 2024

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΕΡΧΟΥΛΑ


Καρυές 28 Μαρτίου 2024

ΘΕΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του covid-19, τα προηγούμενα χρόνια η Γενική συνέλευση είχε μεταφερθεί και γινόταν το φθινόπωρο, καθώς το έτος 2021 είχαν απαγορευθεί όλες οι Γενικές Συνελεύσεις και με νομοθετική ρύθμιση είχε παραταθεί η ισχύς των τότε Διοικητικών Συμβουλίων μέχρι 30-9-2021.  Προκειμένου να επανέλθουμε στην κανονικότητα και να πραγματοποιείται η Γ.Σ. μέσα στο πρώτο τρίμηνο εκάστου έτους, όπως προβλέπεται από το καταστατικό, πραγματοποιείται σήμερα η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Σωματείου σε σύντομο διάστημα από την προηγούμενη που έγινε τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο παρών απολογισμός αφορά την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2023 και εγκρίθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο κατά την συνεδρίαση του  στις 13/3/2023.

 

     ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΩΝ ΚΑΡΥΩΝ  

 

Περάτωση κατασκευαστικού σκέλους του αγωγού από την Γεώτρηση Καρβέλο έως την Κεντρική Δεξαμενή Ύδρευσης και συνωδά Γραφειοκρατικά Εμπόδια: 

 Σε συνέχεια της σύμβασης μεταξύ ΔΕΥΑΣ και ανάδοχου του έργου, περατώθηκε το κατασκευαστικό σκέλος του έργου του Αγωγού από την Γεώτρηση Καρβέλο έως την Κεντρική Δεξαμενή Ύδρευσης του χωριού. 

 

Το έργο ακολούθησε πιστά τις αναλυτικές προδιαγραφές, πλήρους αποδοχής της ΔΕΥΑΣ, τις οποίες ανέπτυξε αφιλοκερδώς η Καρυάτιδα Υδρολόγος Πολιτικός Μηχανικός κα Γεωργία Λεβεντάκη, με επίβλεψη αρμόδιων στελεχών της ΔΕΥΑΣ και παρακολούθησή του από ομάδα του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, με συμμετοχή και της κας Λεβεντάκη.

Να σημειωθεί ότι η διάνοιξη και κατασκευή του Αγωγού ολοκληρώθηκε, σχεδόν αποκλειστικά, από Καρυάτη εργολάβο, τον κ. Δημήτρη Δήμα, με δικά του μηχανήματα και εξοπλισμό (υπεργολαβικά) όπως προέβλεπε η σύμβαση, κατά τον όρο που έθεσε το ΣΩΜΑΤΕΙΟ στην προκήρυξη ανάληψης του έργου που εκδόθηκε από την ΔΕΥΑΣ για την οπωσδήποτε συμμετοχή μεταξύ των ενδιαφερόμενων εργολάβων του χωριού μας. 

 Για την ολοκλήρωση και προσωρινή παραλαβή του έργου εκκρεμεί η Δοκιμή Καλής Λειτουργίας της εγκατάστασης και αυτό προϋποθέτει: 

α) την ρευματοδότηση της έτοιμης ηλεκτρομηχανολογικής εγκατάστασης στον από μηνών ολοκληρωμένο οικίσκο στη θέση της Γεώτρησης ή, εναλλακτικά, χρήση ΓΕΝΝΗΤΡΙΑΣ,

β) την εκτός αγωγού λειτουργία της Γεώτρησης επί ώρες και έως ότου διαπιστωθεί η εξαγωγή πεντακάθαρου νερού, με την παρουσία και φροντίδα του Γεωτρυπανιστή κ. Σπύρου Σελλή που είχε αναλάβει τον εντοπισμό και την διάνοιξη της Γεώτρησης,

γ) την, εν συνεχεία, τροφοδότηση και παρακολούθηση της Καλής Λειτουργίας του Αγωγού ή του εντοπισμού και της επίλυσης τυχόν ατελειών, παρουσία των εμπλεκομένων (εντεταλμένων στελεχών της ΔΕΥΑΣ, του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ και του ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ) και μέχρι της βεβαίωσης της ομαλής και εύρυθμης λειτουργίας της εγκατάστασης στην ολότητά της και

δ) την υπογραφή αρμοδίως του Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου του Αγωγού σε λειτουργία.

 Έχουν εντοπιστεί, για άλλη μια φορά (τα προηγούμενα αφορούσαν την άδεια για διάνοιξη της Γεώτρησης και κράτησαν περίπου δώδεκα μήνες) γραφειοκρατικά εμπόδια κάλυψης των προϋποθέσεων ρευματοδότησης του οικίσκου ηλεκτρομηχανολογικής εγκατάστασης της Γεώτρησης, διότι η αρμόδια Δασική Υπηρεσία διαπίστωσε ότι ο ως άνω οικίσκος βρίσκεται εντός "αναδασωτέας" περιοχής και θα πρέπει να ικανοποιηθεί το αίτημα της ΔΕΥΑΣ για την υπέρβαση/παράκαμψη του συγκεκριμένου εμποδίου.

 Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ έχει ασκήσει πίεση στην ΔΕΥΑΣ να είναι σε ετοιμότητα χρήσης γεννήτριας ρεύματος στην θέση της Γεώτρησης και παράλληλα να παρακολουθεί την εξέλιξη έγκρισης της Δασικής Υπηρεσίας για την εν συνεχεία υποβολή αίτησης ρευματοδότησης στην ΔΕΔΔΗΕ και την επακόλουθη μεταφορά ρεύματος στον οικίσκο. 

 Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ παρακολουθεί αδιαλείπτως τη διαδικασία και ευελπιστεί να ξεπεραστούν τα ως άνω γραφειοκρατικά εμπόδια πριν από την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, να γεμίσει η Κεντρική Δεξαμενή Ύδρευσης του χωριού από το νερό της Γεώτρησης Καρβέλο και να τιμηθούν με αναμνηστική πλάκα τα ονόματα των 2 σπουδαίων τέκνων και Ευεργετών των ΚΑΡΥΏΝ,

α) του αείμνηστου ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΕΡΧΟΥΛΑ και 

β) του ομογενή ΠΑΝΟΥ ΚΟΨΙΑΥΤΗ, ο οποίος 

* ΕΓΓΥΗΘΗΚΕ την εκχώρηση του Ενεργητικού του ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ,

* εξασφάλισε προς εικασαπενταετίας περίπου πόσιμο νερό για τις ΚΑΡΥΕΣ από την υφιστάμενη Γεώτρηση, το κόστος της οποίας, ποσού τότε άνω των 100.000 $ ΗΠΑ, κάλυψε εξ ολοκλήρου και 

* πρόσφερε προ διετίας περίπου, αλλά 100.000 $ ΗΠΑ στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ για την Γεώτρηση Καρβέλο, 

ζώντας επιτόπου την ευτυχή στιγμή του εντοπισμού και της εκροής σημαντικής ποσότητας νερού στη θέση που έχει κτιστεί ο οικίσκος της Γεώτρησης. 

Των Ευεργετών, λοιπόν, ΠΑΝΟΥ ΚΟΨΙΑΥΤΗ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΕΡΧΟΥΛΑ που φρόντισαν να μην στερηθεί η γενέτειρα τους το πολυτιμότερο αγαθό, ΤΟ ΝΕΡΟ !!

 

2.    ΦΘΟΡΕΣ ΓΕΦΥΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Κατόπιν συζήτησης στο ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ αναφορών περί εντοπισμού φθορών στο πέτρινο Γεφύρι στην είσοδο του χωριού, το οποίο χρονολογείται μάλλον από τα τέλη του  19ου αιώνα, αποφασίστηκε να δρομολογηθούν με πρωτοβουλία του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Διερευνητικές Ενέργειες εντοπισμού τυχόν ζημιών και κινδύνων σε όλη την έκταση της κατασκευής του γεφυριού και δη άμεσα.

 Με ατομική του πρωτοβουλία, ο δικός μας κ. Μιχάλης Χικάρας, Πολιτικός Μηχανικός ΕΜΠ/ENPC, επικοινώνησε με την κορυφαία Ελληνίδα επιστήμονα και καθηγήτριά του στο ΕΜΠ κα Ελισάβετ Βιντζηλαίου, μέλους της Ομάδας των Εμπειρογνωμόνων του ΕΜΠ που δημιουργήθηκε για παροχή εξειδικευμένης γνώσης σε σχέση με το γνωστό παραδοσιακό λιθόκτιστο γεφύρι της Πλάκας στην Ήπειρο, το οποίο κατέρρευσε τον Φεβρουάριο του 2015. 

Η κα Βιντζηλαίου εκδήλωσε το ενδιαφέρον της, αλλά λόγω σοβαρής αδυναμίας της να αφιερώσει χρόνο τη στιγμή αυτή άμεσα, πρότεινε στον παλαιό φοιτητή της κ. Χικάρα, να επικοινωνήσει με τον στενό συνεργάτη της κ. Χρήστο Γιαννέλο, με εκείνη να παρακολουθεί το έργο μέσω αυτού. 

Ο κ. Γιαννέλος έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων, την Μελέτη Αποκατάστασης της γέφυρας Κερίτη στα Χανιά η οποία παρουσιάζει κάποιες ομοιότητες με το δικό μας γεφύρι και η οποία κατέρρευσε τον Φεβρουάριο του 2019. 

Έδειξε, με τη σειρά του το ενδιαφέρον του και αποδέχτηκε να μας επισκεφτεί τις επόμενες ημέρες και από κοινού με τον κ. Χικάρα να πραγματοποιήσουν ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ και εν συνεχεία να συντάξει ο κ. Χικάρας, αφιλοκερδώς για τις ΚΑΡΥΕΣ της καρδιάς του, ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗΣ ΒΛΑΒΩΝ.

 Από την Έκθεση Αποτίμησης Βλαβών θα προκύψουν πιθανότατα σε συνέχεια ενέργειες: 

α) Έγκρισης ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ και 

β) Δρομολόγηση Υποβολής της στον Δήμο Σπάρτης και στην Περιφέρεια

για να αναλάβουν το κόστος επισκευής του γεφυριού.

 

3.    ΕΡΓΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Δρομολόγηση ενεργειών παράδοσης - παραλαβής του λειτουργικού περιβάλλοντος της ιστοσελίδας του ΣΩΜΑΤΕΊΟΥ, caryatidestrails.com.

 Η καλαίσθητη ιστοσελίδα του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ αναπτύχθηκε ως ένα σκέλος του έργου των Πεζοπορικών Διαδρομών των ΚΑΡΥΩΝ από την ανάδοχο εταιρεία του κ. Στέφανου Ψημένου TERRAIN TRAILS (εφεξής TERRAIN). Μέχρι σήμερα η υποδομή και η διαχείριση του ιστότοπου γίνεται από την TERRAIN, χωρίς να έχει δημιουργηθεί ποτέ θέμα ή χρέωση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

 Πέραν της αποφυγής του κόστους και των διαδικασιών διαχείρισης της ιστοσελίδας μας από την TERRAIN, θα πρέπει το ΣΩΜΑΤΕΙΟ να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της τεχνολογικής υποδομής της. Αυτό θα διευκολύνει:

α) την χωρίς διαμεσολάβηση ανανέωση και

β) τον εμπλουτισμό της δομής πρόσβασης στον ιστότοπο και στο περιεχόμενο αυτής αφενός και αφετέρου και κυρίως στην προσθήκη, επικαιροποίηση και διαχείριση του περιεχομένου.

 Αναφορικά με το περιεχόμενο, στόχος του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ είναι η διάθεση ηλεκτρονικά, σε κάθε ενδιαφερόμενο, του διαθέσιμου έντυπου και ψηφιακού υλικού, όπως:

1. Ο δίγλωσσος Ταξιδιωτικός Οδηγός των ΚΑΡΥΩΝ,

2. Ο χάρτης των Πεζοπορικών και Ποδηλατικών Διαδρομών,

3. Το σε ένθετη μορφή πολυσέλιδο δημοσίευμα του κορυφαίου φυσιολατρικού περιοδικού "ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ",

4. Επίλεκτα αποσπάσματα του λευκώματος αφιερωμένου στην μουσικοχορευτική παράδοση των ΚΑΡΥΩΝ (βίντεο, ηχογραφήσεις, κείμενα) και

5. Βίντεο τετράλεπτης περίπου προβολής των ΚΑΡΥΩΝ.

Το όραμα του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, πέραν των παραπάνω, είναι ο εμπλουτισμός της ιστοσελίδας με

6. Επίλεκτα των ΚΑΡΥΩΝ: φωτογραφίες, εκδηλώσεις, άρθρα προβολής, στοιχεία, δεδομένα και δυνατότητες προώθησης των αγαθών του χωριού και της περιοχής,

7. Συζεύξεις με ιστοσελίδες των Συλλόγων και Φορέων των απανταχού Καρυατών και

8. Άλλα ενδιαφέροντα που ενδέχεται να προκύψουν στην πορεία.

 Όποιοι ανοίγουν την ιστοσελίδα του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, όταν επιτευχθούν οι παραπάνω επιδιώξεις του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, θα έχουν στη διάθεσή τους, και δη στο κινητό τους τηλέφωνο, μια περιεκτική και ελκυστική εικόνα για τις ΚΑΡΥΕΣ, με όλες τις βασικές λεπτομέρειες για το χωριό μας.

Παράλληλα, η προβολή των ΚΑΡΥΩΝ σε στοχευμένες ομάδες (πεζοπορικοί σύλλογοι και ταξιδιωτικά γραφεία)  εν δυνάμει επισκεπτών του τόπου μας, θα είναι ευκολότερη και πλουσιότερη αφενός και αφετέρου θα κοστίζει το ελάχιστο δυνατόν.

Να σημειωθεί ότι η καθοριστικής σημασίας προβολή των ΚΑΡΥΩΝ θα είναι πλέον εφικτό να διεκπεραιώνεται από κάθε Αραχωβίτη όπου γης και από ένθερμους φίλους ή από ενθουσιασμένους επισκέπτες των ΚΑΡΥΩΝ, πέραν της άνετης επικαιροποίησης στοιχείων που εκ φύσεως αλλάζουν από καιρού εις καιρόν.

 Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ έχει δρομολογήσει την διαδικασία, σε επικοινωνία με την TERRAIN, ώστε να επιτευχθεί ομαλά και χωρίς βιασύνη ο απαιτούμενος βηματισμός, έχοντας ήδη επιλέξει και αναθέσει το έργο της παράδοσης - παραλαβής και της εν συνεχεία διαχείρισης της ιστοσελίδας του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, στον Καρυάτη Επιστήμονα Πληροφορικής κ. Αλέξανδρο Διαμαντούρο, κατόπιν ένθερμης εισήγησης του κ. Καραχάλιου και αποδοχής αυτής της απαιτητικής αποστολής από τον Αλέξανδρο, αφιλοκερδώς.

 Η συνεργασία του Αλέξανδρου με τον υπεύθυνο τεχνικό της TERRAIN, που είναι ο γιός του κ. Ψημένου, ξεκίνησε και αναμένεται να εξελιχθεί ομαλά, παρά το γεγονός ότι εκείνος σπουδάζει αυτήν την περίοδο στο εξωτερικό και οι δυο τους έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις, χάρις στις δυνατότητες της τεχνολογίας για εξ αποστάσεως αποτελεσματική συνεργασία και μάλιστα σε χρόνο που εξυπηρετεί τα προγράμματα αμφοτέρων. 

 

4.    ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΠΙΚΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ

A.  Σύμβαση παροχής Συμβουλευτικών υπηρεσιών

 Σε συνέχεια υποβολής συγκεκριμένου ενυπόγραφου αιτήματος τοπικών παραγωγών (επιχειρηματιών, γεωργών κλπ) για την κάλυψη των εξόδων συνεργασίας τους με την προεπιλεγμένη από τους ίδιους εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών (την Business Solid Success ή BSS), το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ανταποκρίθηκε θετικά, παρά τις εύλογες επιφυλάξεις για την διαδικασία της επιλογής, δίνοντας στους αιτούντες την ευκαιρία συμμετοχής τους σε τρέχοντα χρηματοδοτικά προγράμματα για επενδύσεις στο πεδίο δράσης τους.

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ υπέγραψε με την ως άνω εταιρεία την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών με την παρουσία έμπειρου Συμβούλου (της επιλογής των αιτούντων) στο χωριό βάσει χρονοπρογραμματισμού τους, για χρονική διάρκεια έξι μηνών και με την προοπτική αξιοποίησης του εν λόγω Συμβούλου και από οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο Καρυάτη, ενημερώνοντας τον Συντονιστή των αιτούντων κ. Χρήστο Λεβεντάκη. 

 Εκδόθηκε και αναρτήθηκε Ανακοίνωση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, διευκρινίζοντας τα ως άνω και για την αξιοποίηση του Συμβούλου από το σύνολο των ενδιαφερόμενων κατοίκων των ΚΑΡΥΩΝ.

 Παράλληλα, το ΣΩΜΑΤΕΙΟ σκοπεύει να αξιοποιήσει τον Σύμβουλο για την κατάθεση εκ μέρους του ενημερωτικής έκθεσης των θεμελιωδών προϋποθέσεων εγκατάστασης φωτοβολταϊκού συστήματος με φροντίδα του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (και πιθανή συμμετοχή σε εταιρικό σχήμα του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ενδιαφερόμενων κατοίκων των ΚΑΡΥΩΝ, ΟΤΑ κλπ) βάσει των πολύ πρόσφατων νομοθετικών διατάξεων.

 

Β.   Ενημέρωση Κτηνοτρόφων για αξιοποίηση υποπροϊόντων

Τον περασμένο Νοέμβριο με πρωτοβουλία και μέριμνα του αντιπροέδρου του Σωματείου κυρίου Νίκου Κοψιαύτη, προσκλήθηκε ο κύριος Κωνσταντίνος Δαμάτης  Διπλ. Μηχ.-Ηλεκ/γος Ε.Μ.Π.Ο

Ο κύριος Δαμάτης με άλλους δύο συνεργάτες που ειδικεύονται μεταξύ άλλων με τον σχεδιασμό κτηνοτροφικών μονάδων και αξιοποίηση ζωικών αποβλήτων για οργανικά λιπάσματα, στην ισόγεια αίθουσα του κοινοτικού κτηρίου  ενημέρωσε σχετικά με τις δυνατότητες που υπάρχουν για την αξιοποίηση της κοπριάς και του μαλλιού των κτηνοτροφικών μονάδων και δημιουργίας πρόσθετου εισοδήματος για τους κτηνοτρόφους.  Συγκεκριμένα ,ο κύριος Δαμάτης ενημέρωσε ότι μπορεί να δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή των Καρυών μονάδα επεξεργασίας της κοπριάς και του μαλλιού των αιγοπροβάτων και προώθησή τους στη συνέχεια στην αγορά ως οργανικόλίπασμα.  Επίσης ανέφερε ότι σε συνδυασμό,  μπορεί να χρησιμοποιηθεί και βιομάζα από το δάσος και τις καλλιέργειες και να παραχθεί βελτιωτικό εδάφους.

Στην ενημέρωση αυτή η συμμετοχή των ενδιαφερομένων ήταν περιορισμένη.  Για να προχωρήσει κάτι τέτοιο  θα πρέπει καταρχήν να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από σημαντικό αριθμό κατοίκων του χωριού και στη συνέχει να μελετηθεί η σκοπιμότητα και βιωσιμότητα μιας τέτοιας μονάδας.  Το Σωματείο θα βοηθήσει, εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον.

 

5.     ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ

Χωρίς περαιτέρω σχόλια για την παραποίηση του ποσού των διαθεσίμων κεφαλαίων του ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΕΡΧΟΥΛΑ στο τελευταίο Ενημερωτικό Δελτίο του Συνδέσμου Απανταχού Καρυατών (ΣΑΚ), ακολουθεί αυτούσια η επιστολή διαμαρτυρίας του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ προς το ΔΣ του ΣΑΚ:

Κύριοι της Διοίκησης του ΣΑΚ,

Στο συνημμένο Ενημερωτικό Δελτίο του Συνδέσμου το οποίο έχει κυκλοφορήσει ανεπιστρεπτί τόσο σε έντυπη, όσο και σε ηλεκτρονική μορφή, εμφανώς εκ προθέσεως και προμελέτης, αναφέρεται ψευδώς ότι το υπόλοιπο του Ενεργητικού του ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ ΚΕΡΧΟΥΛΑ είναι 622.000€, μειωμένο κατά ~25% (ήτοι, κατά ~200.000€) από το αληθές και πραγματικό.

Δημιουργήθηκε, εξαιτίας της δημοσίευσης, θολή εικόνα για τη διαχείριση του ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΎΜΑΤΟΣ από τη Διοίκηση (Δ.Σ. & Εξελεγκτική Επιτροπή) του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, όπως αυτό τεκμαίρεται από σωρηδόν ερωτήματα που έχουν δεχθεί κυρίως ο κ. Ντεβέκος και ο κ.Βαγενάς (ο Πρόεδρος και ο Ταμίας αντίστοιχα, κατά την περίοδο αναφοράς).

Το γεγονός ότι ο συντάκτης του Συνδέσμου είχε μπροστά του τα αληθή και ελεγμένα από την Εξελεγκτική Επιτροπή οικονομικά στοιχεία, καθότι είναι δημοσιευμένα από το Φθινόπωρο του 2023 (με μέριμνα του ιδίου) στο karyes.gr, δείχνει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για εσκεμμένη ενέργεια.

Πράξη ακατάληπτη, αήθης, ευτελής, ανόητη, ασυγχώρητη...

Αντιλαμβάνεστε την επίπτωση που έχει η παραποίηση του υπολοίπου ποσού του Ενεργητικού για το κύρος του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ και την υπόληψη των μελών της Διοίκησής του (Δ.Σ. και Εξελεγκτική Επιτροπή), καθώς και τις συνέπειες που  αυτό συνεπάγεται.

Από πού προκύπτει η εκ προθέσεως ενέργειά σας και συγκεκριμένα του Γραμματέα του Συνδέσμου;

 Κυκλοφορούσε το παραποιημένο ποσό στα καφενεία του χωριού εβδομάδες πριν δημοσιευτεί στο "Ενημερωτικό" Δελτίο σας, όπως το γνωρίζουν τουλάχιστον εκείνος που φρόντισε για την διάδοσή του, όσοι το διέδωσαν και όσοι το άκουσαν.

 Αναφέρθηκε σε επικοινωνία μεταξύ του κ. Νίκου Κοψιαύτη, Αντιπροέδρου του Δ.Σ. του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ και του Γραμματέα του Συνδέσμου, ημέρες πριν κυκλοφορήσει το πρόσφατο Ενημερωτικό Δελτίο σας και παρά την δέσμευση του Γραμματέα του Συνδέσμου ότι δεν θα δημοσιευτεί το ποσό παραποιημένο, σκοπίμως δημοσιεύτηκε μειωμένο, δίνοντας στους συμπατριώτες μας Αραχωβίτες όπου γης θολή εικόνα διαχείρισης του ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ. Εμφανής στόχος του, η διαπόμπευση της Διοίκησης του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

 Αποκαλύπτεται από το γεγονός ότι, αντί όλων των καθολικά αναγνωρισμένων επιτευγμάτων του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ που έχουν ψηλώσει τις ΚΑΡΥΕΣ, ο συντάκτης του Δελτίου σας περιορίστηκε στην ελάχιστη συγκριτικά αφιέρωση χώρου για τις διαστάσεις του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ και σκοπίμως εστιάστηκε (πέραν της παραποίησης του ποσού) σε όλως αστήρικτες και δήθεν "συγκρουσιακές καταστάσεις" εντός του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, θέλοντας εμφατικά να θίξει  τη Διοίκηση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, διασπείροντας στους συμπατριώτες μας ψευδείς ειδήσεις, σε μορφή ευτελούς κουτσομπολιού.

 Προκύπτει από την θρασύδειλη αντίδραση του εν λόγω στην επιστολή που του απηύθυνε για τα αναφερθέντα ο κ. Βασίλης Βαγενάς, ο Ταμίας του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ κατά την περίοδο αναφοράς, προσωπικά και συλλογικά θιγμένος για την προβολή παραποιημένων οικονομικών στοιχείων τα οποία ο κ. Βαγενάς έχει επιμεληθεί με σχολαστικότητα και με ακρίβεια σε βαθμό λεπτού του ευρώ, καθώς και για την διασπορά ψευδών ειδήσεων για τις άρρηκτες φιλικές σχέσεις των μελών της Διοίκησης του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ. 

Αντί να ζητήσει συγγνώμη για την ποταπή ενέργειά του, καθώς και για τον τρόπο που προσπάθησε να καλυφθεί όταν "πιάστηκε στα πράσα", μήπως και ελαφρύνει κάπως την ένοχη συμπεριφορά του, επιτιθέμενος καταφεύγει σε καταφανώς ασυνάρτητες δικαιολογίες, μη πιστευτές ούτε από μωρά παιδιά.

Να σημειωθεί, εδώ, ότι ο Γραμματέας του Συνδέσμου έχει επανειλημμένα καταγγελθεί και εγγράφως και δημοσίως, για περιστατικά που σχετίζονται με το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ή με μέλη της Διοίκησής του και είμαστε στη διάθεσή σας να σας τα υπενθυμίσουμε, ένα προς ένα, εάν το επιθυμείτε.

Μετά από τα παραπάνω και αδιάφορα από τις αποφάσεις σας για το συγκεκριμένο ζήτημα που αφήνει ακάλυπτο τον Σύνδεσμο, αναμένουμε τις διορθωτικές σας ενέργειες, μεταξύ των οποίων την δημοσίευση άμεσα στο karyes.gr,

1. Αυτούσιας της συνημμένης επιστολής του κ. Βασίλη Βαγενά προς τον Γραμματέα του Συνδέσμου και

2. Αυτούσιας την παρούσας διαμαρτυρίας του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

Μετά τιμής και με επιφύλαξη για την εξέταση ένδικων αν χρειαστεί μέτρων,  

Για λογαριασμό του ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ 

 

Γεώργιος Δ. Ντεβέκος, Πρόεδρος του Δ.Σ.

 

                            8-3-2024

 Κύριε Κωνσταντόπουλε,

Στο τελευταίο ενημερωτικό τεύχος του   ΣΑΚ αναφέρονται οικονομικά στοιχεία του Σωματείου Διαχείρισης Καταπιστεύματος Παναγιώτη Κερχουλά.

Επειδή η διαχείριση των οικονομικών είναι πολύ σοβαρό και λεπτό θέμα, επιβάλλεται τα στοιχεία αυτά να είναι  πιστή αντιγραφή από την πηγή. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεις, τα στοιχεία αυτά  αντλήθηκαν από τον εκτενή απολογισμό του Σωματείου μας που είναι δημοσιευμένος στον ιστότοπο karyes.gr από 19-10-2023.  Στο πρώτο μέρος αφού αντιγράφεις σωστά την ανάλυση των δαπανών κατά κατηγορία, όπως αποφασίσθηκε στη συνέλευση του χωριού στις 22-10-2017, καταλήγεις στο αυθαίρετο συμπέρασμα ότι το υπόλοιπο του ταμείου είναι 622.000 €, αποκρύπτοντας την συνέχεια του δημοσιευμένου απολογισμού όπου αναφέρεται ότι το υπόλοιπο του ταμείου είναι 822.000 € περίπου (περίπου, γιατί εμπλέκεται και η εκάστοτε ισοτιμία ευρώ δολαρίου).
Εξάλλου, αμέσως παρακάτω αναγράφεις και τον ισολογισμό έτους 2022 καθώς και τις δαπάνες του 2023, από όπου με απλή παρατήρηση φαίνεται ότι το υπόλοιπο είναι πολύ περισσότερο ακόμα και από τις 822.000 €.

Προς αποφυγή, λοιπόν,  παρεξηγήσεων και δημιουργίας υπονοιών, παρακαλώ να γίνει άμεση διόρθωση, δηλαδή συμπλήρωση με αυτά που αναφέρονται στον δημοσιευμένο απολογισμό.  Δεν αρκεί ότι στη  νεότερη ηλεκτρονική έκδοση έχεις απαλείψει την πληροφορία του υπολοίπου.  Εάν έχει εκτυπωθεί η πρώτη έκδοση με το λάθος, επιβάλλεται να ξανατυπωθεί σωστά και να σημειωθεί ότι έγινε λάθος.
Καλύτερο είναι να αναρτηθεί η παρούσα ως έχει για να λάμψει η αλήθεια αφενός και αφετέρου να βγάλουν τα συμπεράσματά τους οι απανταχού επισκέπτες της ιστοσελίδας του χωριού 
karyes.gr.

Στο εξής δε, όταν δημοσιεύεις οικονομικά στοιχεία να έρχεσαι σε συνεννόηση με το Σωματείο.  Το ταμείο του Σωματείου δεν είναι απλό, όπως πχ τα ταμεία των περισσότερων συλλόγων και σωματείων. Υπάρχουν: τρεχούμενος λογαριασμός πληρωμών, κλειστοί αποταμιευτικοί λογαριασμοί και λογαριασμοί σε συνάλλαγμα. Το ταμείο είναι ενεργό και κάθε στιγμή έχει άλλες τιμές, για αυτό  εταιρείες, σωματεία επιχειρήσεις κάνουν ταμείο συνήθως 31 Δεκεμβρίου.

Ως υπεύθυνος του ταμείου όλα τα χρόνια, δέχθηκα ανησυχητικά τηλεφωνήματα για το υπόλοιπο του ταμείου με αποτέλεσμα  να αναγκάζομαι να εξηγώ τα αυτονόητα.

ΥΓ.  Με την ευκαιρία, δεν αντιλαμβάνομαι το σκοπό  της αναφοράς σου ότι τα Σωματεία    Κερχουλά και Αγίων Αναργύρων, βίωσαν συγκρουσιακές καταστάσεις.  Προσωπικά, παρατηρώ ότι η    διχόνοια  προοδεύει  ως φαίνεται στο χωριό τα τελευταία  χρόνια και παρόλο που γίνονται σημαντικά έργα και δραστηριότητες που έχουν αλλάξει ριζικά  τον τόπο μας, η διχόνοια βασιλεύει και ο ένας κοιτάει να βγάλει το μάτι του άλλου. Εγώ κρατώ το καλό αποτέλεσμα.  Εξάλλου ας μην ξεχνάμε, «Όπου επικρατεί πολλή λιακάδα, ακολουθεί ερημοποίηση».
Εν πάση περιπτώσει, η ομόνοια και η σύμπνοια μιας κοινωνίας δεν είναι λόγια στο καφενείο, επιτυγχάνεται με καθημερινή προσπάθεια και σεβασμό στις προσπάθειες των άλλων.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΓΕΝΑΣ

 

6.   6.  ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

 

Όπως γνωρίζετε  στην προηγούμενη Γενική Συνέλευση του Οκτωβρίου 2023, η οποία έχει εγκρίνει τον Απολογισμό Δράσεων του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, υπάρχει εκτενής αναφορά για το συγκεκριμένο θέμα.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στο θέμα # 19.3 σχετικά με την κριτική που ασκείται από ορισμένους στα καφενεία για την δήθεν εμπόδιση τροποποίησης άρθρων του Καταστατικού:

" Τα άρθρα του Καταστατικού, ΕΝΑ προς  ΕΝΑ, εγκρίθηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ από τα 170 Ιδρυτικά Μέλη στην Ιδρυτική Συνέλευση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ και αποτελούν πλέον το απαράβατο ΣΥΝΤΑΓΜΑ του, στο οποίο ασφαλώς προβλέπεται ρητά η δέουσα αυστηρή διαδικασία αλλαγής των άρθρων του Καταστατικού.  

Να σημειωθεί ότι η αίτηση εγγραφής για μέλος του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ προϋποθέτει την ενυπόγραφα ανεπιφύλακτη αποδοχή των άρθρων του Καταστατικού.

Το σε ισχύ Καταστατικό (Σύνταγμα) του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ δοκιμάστηκε στην πράξη και αποδείχτηκε λειτουργικό και ευέλικτο για όλες τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί έως σήμερα.

Αποδείχτηκε, παράλληλα, ότι τηρήθηκε ευλαβικά από τις Διοικήσεις και όλα τα πεπραγμένα των ΔΣ από ιδρύσεως του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ εγκρίθηκαν με συντριπτική πλειοψηφία ή και ομόφωνα από τις Γενικές Συνελεύσεις.

Πέραν τούτων, τηρήθηκε με ευλάβεια η διαδικασία αλλαγής άρθρων του Καταστατικού του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, κατόπιν αιτήματος αρκετών μελών του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, πλην όμως δεν συμπληρώθηκε το προβλεπόμενο από το Καταστατικό ποσοστό των μελών για να τεθεί προς έγκριση σε Γενική Συνέλευση.

Παρά τα παραπάνω, το ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ αποφάσισε να εισηγηθεί στην παρούσα Γενική Συνέλευση την  παρακάτω Διερευνητική Διαδικασία προκειμένου να δρομολογηθούν ενδεχόμενες βελτιωτικές τροποποιήσεις άρθρων του Καταστατικού που εκφράζουν την απαιτούμενη πλειοψηφία των μελών του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ αφενός και αφετέρου να σταματήσει οριστικά και αμετάκλητα η χωρίς νόημα κριτική κατά του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ και κυρίως να γίνουν σεβαστές από όλα ανεξαιρέτως τα μέλη οι ενυπόγραφες δεσμεύσεις τους αποδοχής των άρθρων του Καταστατικού του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

Αιτείται σήμερα η έγκριση από τη Γενική Συνέλευση για την διενέργεια Εντοπισμού Ενδιαφέροντος της πλειοψηφίας των παρόντων μελών για Τροποποίηση Άρθρων του Καταστατικού, βάσει της κάτωθι διαδικασίας: 

 Κατάθεση, έως 30 Σεπτεμβρίου 2024, ενυπόγραφων προτάσεων με συνοδευτικά:

α) την αιτούμενη ΔΙΑΤΥΠΩΣΗ του προς τροποποίηση άρθρου και, επιθυμητό,

β) τα επιχειρήματα ή το σκεπτικό της ζητούμενης τροποποίησης,

 Επακόλουθη επεξεργασία από το Διοικητικό Συμβούλιο των αιτήσεων για εντοπισμό ανά άρθρο 

- κοινών μεταξύ τους σημείων, 

- αριθμού ενδιαφερόμενων εγγεγραμμένων μελών και 

- σύγκλισης των απόψεων με τυχόν παρεμφερή αιτήματα,

 Ανάλυση των ευρημάτων, υποβολή τους στην Νομική Σύμβουλο για γνωμοδότηση, Παρουσίαση στη Διοίκηση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ και Έκδοση  Ανακοίνωσης για πλήρη ενημέρωση των μελών και των απανταχού Καρυατών,

 Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης για ψηφοφορία ανά υποβληθέν προς τροποποίηση άρθρο, βάσει της ισχύουσας από το Καταστατικό διαδικασίας (συγκεκριμένα, απαιτείταιαπαρτία Γ.Σ τουλάχιστον των μισών εγγεγραμμένων μελών και πλειοψηφία κατά την απόφαση των  3/4 ).

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ

ΝΑΙ στην διερεύνηση αλλαγής του Καταστατικού:  ……..

ΟΧΙ στην διερεύνηση αλλαγής του Καταστατικού:  ……..

 

7.     ΤΟ ΑΠΟΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ & Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΥΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024 

Το διαθέσιμο ποσό του ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΌΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΕΡΧΟΥΛΑ, όπως προκύπτει από την Έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ανέρχεται σε 

459.703,91€ και σε 405.512,97$ ΗΠΑ.

Είναι να θαυμάζει κανείς αυτό που συντελέστηκε σε μια πενταετία στις ΚΑΡΥΕΣ με αξιοποίηση του σχεδόν ενός τρίτου (1/3) του Ενεργητικού του ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ.

Το Πρόγραμμα Δράσης και ο Προϋπολογισμός που ενέκρινε τον Οκτώβριο του 2023 η Γενική Συνέλευση παραμένουν ως έχουν για την επόμενη περίοδο της θητείας του ΔΣ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ.

 

ΘΕΜΑ 2ο: Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2023 ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΌΣ ΤΗΣ

                     ΠΕΡΙΌΔΟΥ 10ης ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 2023 ΈΩΣ 31ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 

 

Α. ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023

 

ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΧΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ 2023

 

 

 

 

ΠΙΣΤΩΣΗ

Α/Α

ΑΙΤΙΟΛΟΙΓΙΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟΝ ΣΕ €

ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟΝ ΣΕ USD

1

Αδιάθετο χρηματικό ποσόν υπόλοιπο χρησης 2022

384.256,87

600.030,71

2

Μετατροπή Δολαρίων

191.933,24

-207.000,00

3

Λοιπές εισπράξεις οικονομικούέτους 20223

368,00

12.482,26

 

ΣΥΝΟΛΟ

576.558,11

405.512,97

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΧΡΕΩΣΗ

Α/Α

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ

ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟΝ ΣΕ €

ΧΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΟΣΟΝ ΣΕ USD

1

Έξοδα που έγιναν το οικονομικό έτος 2023

116.854,20

 

2

Αδιάθετο χρηματικό υπόλοιπο που μεταφέρεται στο 2024

459.703,91

405.512,97

 

ΣΥΝΟΛΟ

576.558,11

405.512,97

 

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΕΣΟΔΩΝ 2023

 

 

 

 

Α/Α

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΟΣΟΝ ΣΕ €

 ΠΟΣΟΝ ΣΕ USD

1

ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

384.256,87

600.030,71

 

ΑΡ. ΛΟΓ. ΕΤΕ: 468/616774-85

 

29,83

 

ΑΡ. ΛΟΓ. ΕΤΕ: 50011644130

 

600.000,00

 

ΑΡ. ΛΟΓ. ΕΤΕ:468/00882261

378.721,41

 

 

ΑΡ. ΛΟΓ. ΑΛΦΑ 520015009000010

 

0,88

 

ΜΕΤΡΗΤΑ

5.535,46

 

 

 

 

 

2

ΕΣΟΔΑ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΧΡΗΣΗΣ

192.301,24

-194.517,74

 

ΕΣΟΔΑ ΑΠΌ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΜΕΛΩΝ

368,00

 

 

 ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΔΟΛΑΡΙΩΝ

191.933,24

-207.000,00

 

ΕΣΟΔΑ ΤΟΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ

 

12.482,26

 

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΣΟΔΩΝ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΧΡΗΣΗΣ

576.558,11

405.512,97

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΕΞΟΔΩΝ 2023

 

 

 

 

Α/Α

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΠΟΣΟΝ ΣΕ €

 ΠΟΣΟΝ ΣΕ USD

 

ΕΞΟΔΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΣΚΟΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΑΘΕΤΗ

 

 

1

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

74.210,02

 

2

ΟΙΚΟΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ

8.012,00

 

3

ΑΝΑΚΕΡΑΜΩΣΗ ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑ

30.788,45

 

4

ΛΟΙΠΑ ΕΞΟΔΑ

3.843,73

 

 

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ ΕΞΟΔΩΝ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΧΡΗΣΗΣ

116.854,20

 

 

Β.  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 10-10-2023 ΜΕΧΡΙ 31-12-2023

Το ενεργητικό του Σωματείου την 10/10/2023 ανήρχετο στα ποσά των 405.505,79 δολαρίων ΗΠΑ και 493.051,43 Ευρώ

Έσοδα περιόδου: 7,18 δολάρια ΗΠΑ από τόκους και 304 Ευρώ από εισφορές μελών.

Δαπάνες περιόδου:  33.651,52 Ευρω  που αναλύονται ως εξής:

 

 

ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΕ € ΑΠΌ 10/10/2023 ΜΕΧΡΙ 31-12-2023

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  ΟΛΕΣ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΦΠΑ 24 %



 

1

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΓΩΓΟΥ ΓΕΩΤΡ. ΚΑΡΒΕΛΟ

32.592,78

2

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ

400,00

3

ΜΙΚΡΟΔΑΠΑΝΕΣ (ΕΙΔΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ Φ/Α ΚΛΠ)

658,74

 

ΣΥΝΟΛΟ

33.651,52

 

Το σύνολο των διαθεσίμων του Σωματείου την 1η  Ιανουαρίου 2024 ανέρχεται στα ποσά των 405.512,97δολάρια ΗΠΑ  και 459.703,91 Ευρώ, όπως φαίνεται αναλυτικά  παρακάτω  στην έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Για όλα τα παραπάνω ποσά εσόδων  - εξόδων είναι στη διάθεση της Γ.Σ. όλα τα παραστατικά εισπράξεων, πληρωμών και κινήσεων των τραπεζικών λογαριασμών.

 

ΘΕΜΑ 3Ο :   ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 10-10-2023
                      ΜΕΧΡΙ 31-12-2023

 

 ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑΠΙΣΤΕΥΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΕΡΧΟΥΛΑ

 

Προς την  Τακτική Γενική Συνέλευση Μελών του Σωματείου Διαχείρισης Καταπιστεύματος Παναγιώτη Κερχουλά

Της 31/3/2024

Οι υπογράφοντες       Κωνσταντίνος Σταμάτης

                                   Βασίλειος Βουκίδης

                                   Παρασκευάς Κολατζιανός

                    

Εκλεγέντες μέλη της Εξελεγκτικής  Επιτροπής για τον έλεγχο του οικονομικού απολογισμού των ΕΣΟΔΩΝ –  ΕΞΟΔΩΝ του Σωματείου Διαχείρισης Καταπιστεύματος Παναγιώτη Κερχουλά

προβήκαμε στον έλεγχο των δικαιολογητικών εισπράξεων και πληρωμών της οικονομικής χρήσης
 από 10-10-2023 μέχρι 31-12-2023.

 

Από τον έλεγχο προέκυψε ότι :

1.     Τα έξοδα για την συγκεκριμένη περίοδο ανήλθαν στο ποσό των 33.651,52 Ευρω.

 

2.     Τα έσοδα για την ιδία περίοδο ανήλθαν στο ποσό 7,18 Δολαρίων από τόκους δευτέρου εξαμήνου 2023 και  304 Ευρώ από  εισφορές των μελών.

 

3.     Διαπιστώθηκε ότι το υπόλοιπο των λογαριασμών που τηρεί το σωματείο διαχείρισης καταπιστεύματος Παναγιώτη Kερχουλά  στις  Τράπεζες Εθνική, και ΑΛΦΑ την 31η Δεκεμβρίου 2023, ήταν 405.512,97δολάρια ΗΠΑ και 459.703,91 ευρώ, όπως προκύπτει από τα σχετικά έγγραφα των τραπεζών τα οποία επιδείχθηκαν από τον ταμία κ. Ανδρέα Βουκίδη και αναλύονται στον παρακάτω πίνακα:

 

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

ΕΥΡΩ

ΔΟΛΑΡΙΑ

ΑΡ. ΛΟΓ. ΕΤΕ: 468/616774-85

(Ανοικτός)

 

7,18

ΑΡ. ΛΟΓ. ΕΤΕ: 50011644130

(Προθεσμιακός)

 

405.504,91

ΑΡ. ΛΟΓ. ΑΛΦΑ 520015009000010

(Ανοικτός)

 

0,88

ΑΡ. ΛΟΓ. ΕΤΕ:468/00882261

(Τρεχούμενος Πληρωμών)

59.564,18

 

ΑΡ.ΛΟΓ ΕΤΕ: 50013466847

(Προθεσμιακός)

400.000

 

 

ΜΕΤΡΗΤΑ

139,73

 

ΣΥΝΟΛΑ

459.703,91

              405.512,97

 

 

4.     Κατά τον έλεγχο των δικαιολογητικών η Εξελεγκτική Επιτροπή διαπίστωσε εφαρμογή των προβλεπομένων από τον νόμο και το καταστατικό του σωματείου διατάξεων.

 

Κατόπιν όλων των ανωτέρω στοιχείων εξάγεται το συμπέρασμα ότι οι δαπάνες έγιναν με υπευθυνότητα και σύνεση από το Διοικητικό Συμβούλιο και προτείνουμε την έγκριση των υποβαλλομένων στην Γενική Συνέλευση οικονομικού απολογισμού για την οικονομική χρήση από 10ης  Οκτωβρίου 2023 έως 31ης Δεκεμβρίου 2023.

 

 

Η ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

 

 

        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             ΤΑ ΜΕΛΗ            

 

ΚΩΝ/ΝΤΙΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ                                               ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ    ΒΟΥΚΙΔΗΣ                                                                                       

                                                                                             ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΚΟΛΑΤΖΙΑΝΟΣ


No comments:

Post a Comment

;