Σελίδες

Tuesday 30 June 2009

Φωτογραφία της εβδομάδας-24 , Photo of the week-24

Frape and Tavli in the Plateia the spirit of summer in Karyes
a great photo from the Karyes facebook site by Candace Pistolis

Monday 29 June 2009

Τελείωσε χθές το τριήμερο εκδηλώσεων του ΚΚΕ & ΚΝΕ στις Kαρυές...The three day event by KKE & KNE in Karyes was completed yesterday.



Τελείωσε χτες το τριήμερο εκδηλώσεων πλήθους νεολαίων από ολόκληρο το Μοριά στον Πάρνωνα και τήν κατασκήνωση στην Αράχοβα, των Οργανώσεων Πελοποννήσου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
Περισσότερες λεπτομέριες, φωτογραφίες και ηχητικό στην ιστοσελίδα http://www.apela.gr/11-37.html
...
The three-day event and camping in Karyes and Parnonas organised by KKE and KNE and attended by youth organizations from around Peloponnisos was completed yesterday.
More details, photos and audio in the webpage http://www.apela.gr/11-37.html

Wednesday 24 June 2009

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΚΕ - ΚΝΕ ......Tριήμερες εκδηλώσεις στον Πάρνωνα (Καρυές Λακωνίας)

ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΚΕ - ΚΝΕ
Tριήμερες εκδηλώσεις στον Πάρνωνα
Στα χνάρια των μαχητών του ΔΣΕ συζητούν για τις ανάγκες του σήμερα. Κατασκήνωση στις Καρυές και εκδηλώσεις στις 26, 27 και 28 Ιούνη
«Συνεχίζουμε τη δράση για την προστασία των δασών και των ορεινών όγκων. Με όπλο την ιστορία μας και τη δράση του ΔΣΕ, απαντάμε στον αντικομμουνισμό».
Με σύνθημα «Για το σοσιαλισμό, μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα», η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και το Συμβούλιο Περιοχής Πελοποννήσου της ΚΝΕ, διοργανώνουν τριήμερο εκδηλώσεων στον Πάρνωνα. Μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα έχουν την ευκαιρία να κατασκηνώσουν στην Αράχοβα (Καρυές) Λακωνίας από τις 26 μέχρι και τις 28 Ιούνη. Η πρωτοβουλία των Οργανώσεων αποτελεί συνέχεια της δράσης που έχουν εκδηλώσει όλο το προηγούμενο διάστημα για το ζήτημα της προστασίας των δασών. Παράλληλα, αποτελεί μια ξεχωριστή ευκαιρία για τους νέους της περιοχής να γνωρίσουν, να μελετήσουν και να αξιοποιήσουν την ιστορία του λαϊκού κινήματος.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι:


Παρασκευή 26 Ιούνη:

  • Προβολή της ταινίας «Η κάθοδος των εννέα» στο χώρο της κατασκήνωσης και λαϊκό παραδοσιακό γλέντι.


Σάββατο 27 Ιούνη:

  • Α
  • Παρουσίαση ιστορικού της δράσης του Αρχηγείου Πάρνωνα του ΔΣ Πελοποννήσου.
  • Συγκέντρωση - ομιλία με θέμα: «Αντικομμουνισμός χθες και σήμερα», στην πλατεία της Αράχοβας, με ομιλητή τον Δ. Τζαβάρα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Μουσικό αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο.
  • Λαϊκό παραδοσιακό γλέντι στο χώρο της κατασκήνωσης
  • νάβαση στα έμπεδα των μαχητών του ΔΣΕ στον Πάρνωνα


Κυριακή 28 Ιούνη:

  • Συγκεντρώσεις στα χωριά του Πάρνωνα.



  • Εκδήλωση - συζήτηση στη Σελασία του Δήμου Οινούντος, με θέμα: «Η προστασία των δασών και των ορεινών όγκων από την καπιταλιστική ανάπτυξη και τις φυσικές καταστροφές»



  • Συγκέντρωση - πορεία στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, με ομιλητή τον Κ. Μπάτσικα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.



  • Περισότερες λεπτομέριες στην ιστοσελίδα http://www.eleftherianews.gr/openpdf.php?p_id=6

    Thursday 11 June 2009

    Άλλος ένας νέος Ξενώνας στις Καρυές «βίλλα Νύμφες»...Another new hostel in Karyes «villa Nymphs»

    Άλλος ένας νέος Ξενώνας ανοιξε και λοιτουργεί στο κέντρο του χωριού με την ονομασία «βίλλα Νύμφες». Είναι ένα διώροφο, πέτρινο παραδοσιακό κτήριο χτισμένο στις αρχές του 19ου αιώνα και ο χώρος του αναπαλαιώθηκε διατηρώντας το αυθεντικό παραδοσιακό του χαρακτήρα, με πολλά ξύλινα παράθυρα που εξασφαλίζουν άφθονο φως και υπέροχη θέα στη φύση του Πάρνωνα. Ο συμπατριώτη μας Ανδρέας Χριστόπουλος αποφάσισε να αναπαλεώσει και να μετατρέψει το παλιό κτήριο του παπού του σε ένα παραδοσιακό Ξενώνα διατηρώντας τον αυθεντικό παραδοσιακό χαρακτήρα του κτηρίου.
    Στο δεύτερο όροφο βρίσκονται δύο δίκλινες κρεβατοκάμαρες που συνοδεύονται από υπέρδιπλο κρεβάτι, ντουλάπα, ατομικό λουτρό (με ζεστό νερό), κεντρική θέρμανση και πλάσμα Tv. Μέσω εσωτερικής ξύλινης σκάλας επικοινωνεί με το ισόγειο, όπου βρίσκεται ένας ενιαίος χώρος χαλάρωσης με τζάκι , πλάσμα Tv , dvd και επιπλωμένη κουζίνα. Στον ξενώνα μπορείτε να απολαύετε τζακούζι με θέα τον Πάρνωνα. Ο Ξενώνας είναι ιδανικός να φιλοξενήσει μέχρι και τρία ζευγάρια ταυτόχρονα.
    Περισσότερες λεπτομέρειες φωτογραφίες και πληροφορίες για τον νέο αυτόν Ξενώνα στην νέα ιστοσελίδα του Ξενώνα
    http://www.nymfes-guesthouse.gr/
    Another new hostel opened and is operating in the center of our village with the name «villa Nymphs». It is a two storey, traditional stone building built in the early 19th century and has been meticulously restored maintaining the original traditional character, with many wooden windows providing plenty of light and wonderful views of the nature of mount Parnonas.
    Our compatriot Andreas Christopoulos reconstructed and transformed his grandfather’s old building as a traditional guesthouse retaining its original traditional character.
    On the second floor are two double bedrooms which are fitted out with king size beds, closet, bathroom (with hot water), central heating and plasma Tv.
    An internal wooden staircase connects with the ground floor, comprising a single relaxation area with fireplace, plasma Tv, dvd and furnished kitchen.
    In the guesthouse you can enjoy the Jacuzzi overlooking mount Parnonas.
    The hostel ideally can host up to three couples simultaneously.
    More details and information on this new guesthouse in their new website
    : http://www.nymfes-guesthouse.gr/

    Wednesday 3 June 2009

    Φωτογραφία της εβδομάδας-23 , Photo of the week-23

    Photo: Leonidas Hondropoulos

    Με 40 συμμετοχές πραγματοποιήθηκε η 5η ποδηλατική διάσχιση του Πάρνωνα

    Απο τον Λεωνίδα Χονδρόπουλο και την ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού Σπαρτης Πολιτεία 90,7 fm μαθένουμε ότι την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε η 5η ποδηλατική διάσχιση του Πάρνωνα.


    Οι 40 συμμετέχοντες χάρηκαν το αγαπημένο τους σπορ, την ποδηλασία, μέσα από χωμάτινες διαδρομές 45χλμ.
    Ξεκίνησαν από τις Καρυές διασχίζοντας τον Πάρνωνα, μέσα από αγροτικούς δρόμους περνώντας από τα Βρέσθενα και τον Βασαρά. Διασχίζοντας 2 ποτάμια έφτασαν στο Αφυσσού και στη συνέχεια στη Σπάρτη στο κλειστό δημοτικό γυμναστήριο.
    Το ραντεβού δόθηκε για του χρόνου πιο νωρίς τον Απρίλιο, πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις για να μπορούν να συμμετάσχουν περισσότερα παιδιά.
    Διοργανωτές ήταν ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Σπάρτης και ο Σπαρτιατικός Γυμναστικός Σύλλογος, έχοντας τη συμπαράσταση του Δήμου Οινούντος και της Κοινότητας Καρυών.
    Πολύτιμη ήταν η βοήθεια των πολιτιστικών συλλόγων Καρυών, Βρεσθένων και Βασαρά στον ανεφοδιασμό, με χυμούς, φρούτα και ελαφρύ φαγητό των συμμετεχόντων. Σε κάθε σταθμό οι διοργανωτές απηύθυναν θερμές ευχαριστίες σε όσους βοήθησαν για την διεξαγωγή της 5ης ποδηλατικής εξόρμησης στον Πάρνωνα.
    Υπεύθυνοι της εκδήλωσης ήταν ο καθηγητής φυσικής αγωγής Παναγιώτης Καρακίτσος, ο προπονητής και τεχνικός Παν/της Καρούνος, ο ιατρός και γενικός γραμματέας του ορειβατικού συλλόγου Κων/νος Μασγανάς. Επίσης μαζί μας ήταν γονείς και συνοδοί των παιδιών.
    Σ’ αυτή την εκδήλωση είχαμε συμμετοχές από Αθήνα, Τρίπολη, Άστρος και Γύθειο. Πιστεύουμε ότι η ετήσια ποδηλατική εξόρμηση στον Πάρνωνα αποτελεί ήδη μία σημαντική εκδήλωση προβολής της ευρύτερης περιοχής, προσελκύοντας κάθε φορά φίλους του ποδηλάτου απ' όλη την Ελλάδα.
    Για περισότερες πληροφορείες και φωτογραφίες συνδεθείτε με την ιστοσελίδα του Ραδιόφωνου Πολιτεία 90,7 fm στον σύνδεσμο http://www.politiaradio.gr/ καθώς και στην ιστοσελιδα της apela στον σύνδεσμο http://www.apela.gr/19-139.html 

    Monday 1 June 2009

    140 άνεργοι θα προσληφθούν στους δήμους της Λακωνίας

    Στους δήμους και Κοινότητες της Λακωνίας θα προσληφθούν 140 άνεργοι με τριετή σύμβαση εργασίας.
    Από αυτούς 2 θα προσληφθούν στην Κοινότητα Καρυών. Οι προσλήψεις θα γίνουν στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ του υπουργείου Απασχόλησης και της ΚΕΔΚΕ η οποία προβλέπει τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης. Ετσι, τον πρώτο χρόνο απασχόλησης των ανέργων ο ΟΑΕΔ θα καταβάλλει στην Κοινότητα το επίδομα ανεργίας και το υπόλοιπο ποσό, που αντιστοιχεί στις ασφαλιστικές εισφορές και τον μισθό τους, θα καταβάλλεται από την Κοινότητα.
    Για τα επόμενα δύο έτη του προγράμματος ο Οργανισμός θα καλύπτει μόνο τις ασφαλιστικές εισφορές.
    Από την ΚΕΔΚΕ υπογραμμίζεται ότι για να ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος, να ενεργοποιηθούν δηλαδή οι προσλήψεις των ανέργων στους δήμους και τις δημοτικές επιχειρήσεις, απαιτείται πρώτον, η υπογραφή του σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της ΚΕΔΚΕ, του αρμόδιου υπουργείου και του ΟΑΕΔ και δεύτερον, η ψήφιση σχετικής διάταξης από το Α΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής, σύμφωνα με την οποία θα διασφαλίζεται ότι δε θα επιβαρυνθούν οι ΟΤΑ με την μονιμοποίηση αυτών των ανέργων.
    Σημειώνεται ότι στους δήμους όλης της χώρας θα προσληφθούν συνολικά 20,000 άνεργοι.
    ;